среда, 23. децембар 2009.

Cokoladne zvezdice


Sastojci: 150 g brasna, 100 g gustina (skrobnog brasna), 60 g secera, 30 g kakaa, 125 g maslaca, 1 jaje, 2 kasike slatke pavlake ili mleka
 
Fil: 100 g bele cokolade, 50 ml slatke pavlake, 3 kasike likera od kokosa ili svetlog ruma
 
Glazura: 100 g cokolade, 3 kasike ulja

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, uviti u foliju i hladiti u frizideru 30 minuta. Testo razvuci tanko, modlicom vaditi zvezdice a zatim manjom okruglom modlicom izvaditi sredinu polovini zvezdica. Peci na 190 C oko 7-8 minuta.
 
Za fil, rastopiti belu cokoladu na pari, dodati slatku pavlaku i kad se malo ohladi umesati liker.
Premazati keksice bez otvora.
 
Za glazuru, rastopiti cokoladu sa malo ulja, preliti zvezdice sa otvorom i kad se glazura stegne spojiti sa premazanim keksicima.

5 коментара: