Sastojci: 500 g tankih kora za pitu, 400 g sampinjona, 2 glavice crnog luka, 2-3 praziluka, 200 g spanaca, 150 g pirinca, so, biber, ulje, mineralna voda
Priprema:
Skuvati pirinac i ocediti od viska vode ako je potrebno. Na ulju proprziti sitno seckani crni luk, dodati sampinjone iseckane na tanke listice i sve zajedno dinstati dok ne omeksa. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Priprema:
Skuvati pirinac i ocediti od viska vode ako je potrebno. Na ulju proprziti sitno seckani crni luk, dodati sampinjone iseckane na tanke listice i sve zajedno dinstati dok ne omeksa. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Praziluk isto iseci na sitne kockice i proprziti na ulju. Spanac oprati i iseci na rezance. Skuvani pririnac podeliti na 3 dela, u jedan deo dodati sampinjone, u drugi praziluk, a u treci spanac. Sve lepo izmesati i po zelji zaciniti sa malo muskatnog orascica.
Slagati 4 kore jednu preko druge, a svaku poprskati sa kasikom ulja i mineralne vode. Na cetvrtu koru, duz cele ivice rasporediti nadev od sampinjona i pirinca, zaviti u rolat i staviti u pleh.
Preostale kore redjati na isti nacin, filovati sa nadevom od praziluka i pirinca, i za trecu kombinaciju staviti nadev od spanaca. Sva tri rolata premazati sa malo ulja i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta. Gotovu pitu prekriti platnenom salvetom i ostaviti tako 10-tak minuta. Kad se malo ohladi iseci na kocke.
Ovo je jako fino, mene je uhvatilo da jedem jela bez mesa, pa bi mi bas prijalo jedno parcence :)))
ОдговориИзбришиvolim ovakve pite s puno povrća. super je!
ОдговориИзбришиSuper su mi sastojci u ovoj tvojoj pitici.
ОдговориИзбришиFino, brzo i lako! Baš ono što mi paše.
ОдговориИзбришиDragi moji, ovo je samo varijacija na poznatu temu, da nekad malo i promenimo...nadam se da ce biti prilike da je isprobate!;))
ОдговориИзбришиSvidja mi se,mignončice ti uvek imas odlične pite!
ОдговориИзбриши