петак, 5. март 2010.

Pita 3 u 1

Sastojci: 500 g tankih kora za pitu, 400 g sampinjona, 2 glavice crnog luka, 2-3 praziluka, 200 g spanaca, 150 g pirinca, so, biber, ulje, mineralna voda

Priprema:

Skuvati pirinac i ocediti od viska vode ako je potrebno. Na ulju proprziti sitno seckani crni luk, dodati sampinjone iseckane na tanke listice i sve zajedno dinstati dok ne omeksa. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
Praziluk isto iseci na sitne kockice i proprziti na ulju. Spanac oprati i iseci na rezance. Skuvani pririnac podeliti na 3 dela, u jedan deo dodati sampinjone, u drugi praziluk, a u treci spanac. Sve lepo izmesati i po zelji zaciniti sa malo muskatnog orascica.
Slagati 4 kore jednu preko druge, a svaku poprskati sa kasikom ulja i mineralne vode. Na cetvrtu koru, duz cele ivice rasporediti nadev od sampinjona i pirinca, zaviti u rolat i staviti u pleh.

Preostale kore redjati na isti nacin, filovati sa nadevom od praziluka i pirinca, i za trecu kombinaciju staviti nadev od spanaca. Sva tri rolata premazati sa malo ulja i peci u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 30 minuta. Gotovu pitu prekriti platnenom salvetom i ostaviti tako 10-tak minuta. Kad se malo ohladi iseci na kocke.

6 коментара: