Sastojci: 400 g mekog brasna, 200 g maslaca, 100 g secera, 1 vanilin secer, 1 zumance, malo soli, 5-6 kasika mleka
Fil: 1 dl slatke pavlake, 60 g maslaca, 1 kesica capuccina ili instant kafe, 2 kasike likera od cokolade, 100 g cokolade
Glazura: 1 belance, 100 g secera u prahu, 1 kasika limunovog soka, zrna kafe
Priprema:
Zamesiti prhko testo od navedenih sastojaka i ostaviti 20-tak minuta u frizideru. Razviti tanko koru, okruglom modlicom precnika 5 cm vaditi pogacice i slagati na pleh preko masnog papira. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.
U medjuvremenu pripremiti fil, zagrejati slatku pavlaku i maslac, ali ne na jakoj temperaturi. Cim provri, pomeriti sa ringle, dodati kasicicu capuccina ili instant kafe, liker i cokoladu izlomljenu na kockice. Sve pazljivo izmesati dok se cokolada ne istopi, pa staviti u frizider da se smesa ohladi i stegne.
Umutiti belance sa secerom u prahu, dodati kasiku limunovog soka i preliti polovinu pripremljenih i ohladjenih keksica. Sacekati da glazura pocne da se steze pa na svaki kolacic staviti po jedno zrno kafe kao dekoraciju.
Pripremljenim filom napuniti vrecicu sa zvedastim nastavkom i filovati preostale keksice. Odgore staviti poklopcice sa glazurom...bon appetit!;)))
Recept je iz odlicne knjige madjarskih slastica "66 Karacsonyi edesseg" ciji su autori Lajos Mari & Hemzo Karoly.;))
Fil: 1 dl slatke pavlake, 60 g maslaca, 1 kesica capuccina ili instant kafe, 2 kasike likera od cokolade, 100 g cokolade
Glazura: 1 belance, 100 g secera u prahu, 1 kasika limunovog soka, zrna kafe
Priprema:
Zamesiti prhko testo od navedenih sastojaka i ostaviti 20-tak minuta u frizideru. Razviti tanko koru, okruglom modlicom precnika 5 cm vaditi pogacice i slagati na pleh preko masnog papira. Peci u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 15 minuta.
U medjuvremenu pripremiti fil, zagrejati slatku pavlaku i maslac, ali ne na jakoj temperaturi. Cim provri, pomeriti sa ringle, dodati kasicicu capuccina ili instant kafe, liker i cokoladu izlomljenu na kockice. Sve pazljivo izmesati dok se cokolada ne istopi, pa staviti u frizider da se smesa ohladi i stegne.
Umutiti belance sa secerom u prahu, dodati kasiku limunovog soka i preliti polovinu pripremljenih i ohladjenih keksica. Sacekati da glazura pocne da se steze pa na svaki kolacic staviti po jedno zrno kafe kao dekoraciju.
Pripremljenim filom napuniti vrecicu sa zvedastim nastavkom i filovati preostale keksice. Odgore staviti poklopcice sa glazurom...bon appetit!;)))
Recept je iz odlicne knjige madjarskih slastica "66 Karacsonyi edesseg" ciji su autori Lajos Mari & Hemzo Karoly.;))
Poješću te! I tebe i tvoje kolačiće! Kako uspjevaš? Fenomenalna si i ti i tvoji kolačići!
ОдговориИзбриши;))) Hajde, dodji ovamo na kolacice, pa cemo zajedno da ih poruckamo!;D
ОдговориИзбришиDolaziiiiiiiiiiiiiim!
ОдговориИзбришиOstavila si me bez daha. Predivni su ti kolacici :))))
ОдговориИзбришиKolače volim prvenstveno gledati, mora me oduševiti izgled, pa da kažem ovo je kolač koji bih uzela. I bi, uzela bi, oduševio me.
ОдговориИзбришиnezni,lepi...prekrasni!!:)
ОдговориИзбришиma predivni su! tako nježno izgledaju, a sigurno su totalno eksplozivni po pitanju okusa. divno :)
ОдговориИзбришиPredivni su i baš kao što Monika kaže tako nježni.
ОдговориИзбришиMogu samo zamišljati kako su ukusni. :)
Naprosto savršeno kao i sve fine male poslastice kod tebe.
ОдговориИзбришиIzgledaju baš prefinjeno!
ОдговориИзбришиPredivni.Ma savrseni!
ОдговориИзбришиbez rijeci sam...fenomenalno!!!
ОдговориИзбришиOvo je tako beskrajno ljupko za oko! Koliko god ne rabim kavu u kolačima, ove bih prvo dugo gledala, a onda ......! :) Savršeni su!
ОдговориИзбришиprelepo!
ОдговориИзбришиBas su lijepi!
ОдговориИзбришиmmmm, prave male divotice.
ОдговориИзбришиLijepo, imaš finih recepata, dodajem te u moj blogroll! Pozz! :)
ОдговориИзбриши