среда, 17. март 2010.

Oslic sa limunom


Samo jedna ideja za brzi rucak koji vam nece oduzeti puno vremena, nesto lagano i fino...sve u svemu, nece vam trebati vise od 30-tak minuta za pripremu... mozete vec odmah postaviti sto!.;)))

Sastojci: 500 g fileta oslica, 2 limuna, , vezica mirodjije (kopra), 1 cesanj belog luka, so, maslinovo ulje

Priprema:

Filete oslica preliti sokom od jednog limuna, dodati par grancica mirodjije i ostaviti da se mariniraju 15-tak minuta.

Drugi limun dobro oprati pod mlazom tople vode i iseci na kolutice. Kratko proprziti sa obe strane na malo maslinovog ulja, dok ne dobiju lepu zlatnu boju, dodati i 1 cesanj belog luka radi arome.
Staviti sada i filete oslica (moze i neka druga vrsta ribe) i sve zajedno prziti 10-tak minuta, po potrebi dodati i malo soka od marinade. Posluziti uz svezu salatu ili kuvano povrce zacinjeno sa malo limuna...bon appetit!;)))

6 коментара:

  1. Radila po tvom receptu krila od raže. Savršenstvo okusa. Raža ima malo jedan okus koji možda neke smeta, ali uz ovu marinadu, sve za +5.

    ОдговориИзбриши
  2. e, ovo je rucak za mene, fanatsticno i prefino, kod tebe ionako nema greske nikad :)

    ОдговориИзбриши
  3. Volim oslića baš jako, ovako s limunom je savršen..slikica je super, kao uvijek!

    ОдговориИзбриши
  4. Lana spremano, i u slast pojedeno,hvala za recept,sve od tebe je savrseno...hvala...

    ОдговориИзбриши