петак, 5. март 2010.

Cuftice od rize i spanaca


Sastojci: 200 g rize, manja glavica crnog luka, 200 g spanaca, so, prezla

Besamel umak: 50 g maslaca, 2 kasike brasna, oko 3 dl mleka, so, biber, muskatni orascic

Priprema:

Na malo ulja proprziti sitno seckani crni luk, dodati rizu, sipati vodu, posoliti i kuvati 20-tak minuta dok ne omeksa.

U medjuvremenu pripremiti besamel umak: na maslacu kratko proprziti brasno, sipati mleko i kuvati dok se ne zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu, dodati malo naribanog muskatnog orascica.


Spanac iseci na trakice, izmesati sa rizom i pripremljenim besamelom. Ako je potrebno dodati jos malo prezle da bi se smesa lepo povezala. Oblikovati cuftice, uvaljati u prezlu i prziti na vrelom ulju sa obe strane dok lepo ne porumene.



Napomena: ako zelite da ih posluzite kao posno jelo, samo izostavite besamel umak ili ga napravite na vodi i ulju. Na isti nacin se mogu praviti i cuftice sa sampinjonima.

4 коментара:

  1. Super ti je ovaj receptic, mnogo mi se svidja :))

    ОдговориИзбриши
  2. odlično, označila sam zvijezdicom i radim, baš imam špinat u frižideru. jako volim ovakva samo povrtna jela.

    ОдговориИзбриши
  3. Nadam se da ce vam se svideti, zaista nije nista komplikovano za pripremu i nekad nam bas prija da malo odmorimo uz laganiji jelovnik!;))

    ОдговориИзбриши