Iako se nebo opasno naoblačilo, čuje se i grmljavina u daljini i samo što ne padne kiša, evo jednog laganog recepta koji će vam sigurno popraviti raspoloženje.:) Jedina mana je što ćete morati čekati par sati da se ohladi i stegne, ali vredi toga. To je omiljeni recept za voćni sladoled koji često pravimo kući od svake vrsta voća kako se pojavi, ne neku veliku količinu ali jedna-dve mere su sasvim dovoljne da ga se ponovo brzo uželimo.:)
Sladoled se prilično stegne i onda ga je zgodnije seckati na kockice i tako servirati, ali ako ga izvadite ranije iz zamrzivača i malo sačekate da se opusti, možete ga lepo izvaditi i kašikom. Verujem da i vi pravite na sličan način, možete ga neki put napraviti i sa kiselom pavlakom umesto jogurtom ili dodati malo umućene slatke pavlake da bi bio kremastiji... nama se nekako baš ovako najviše sviđa.:)
Sastojci: 200 g očišćenih višanja, 200 ml gustog jogurta, 100 g šećera
Priprema:
Višnje oprati i izvaditi koštice. Staviti u blender i kratko izmiksati. Dodati jogurt i šećer (po ukusu), pa sve zajedno još malo miksati. Prebaciti u plitku posudicu i zamrznuti. Povremeno promešati da se ne stvore kristalići leda.
Sutradan, kad se lepo zaledi, sladoled možete iseći na kockice ili izvaditi kuglice kašikom za sladoled (sladoled prethodno ostaviti na sobnoj temperaturi da se malo opusti:).
Na ovaj način možete praviti sladoled od svih vrsta voća: jagoda, malina, kupina, breskvi, kajsija, dinja, banana i sl. .... isprobajte koji vam se ukus najviše dopada!:)))
kakve boje! ovo treba probati!
ОдговориИзбришиsvrati kod mene, cekaju te Liebster pitanja.
Hvala na pozivu i na lepoj igrici, potrudicu se da prosledim sto pre.:))
ИзбришиBoja je stvarno neverovatna! Koji jogurt koristiš za pravljenje sladoleda?
ОдговориИзбришиU pitanju su visnje marele koje nisu previse kisele, a opet imaju prekrasnu tamnu boju... jogurt moze biti bilo koji, obicno kupujem neki od lokalnih proizvodjaca,a najbolje je da bude sa 3,2 % m.m.:))
ИзбришиKako lijepa boja!! Obožavam okus višanja i moram ovo probati, pogotovo jer ne treba imati mašinu za sladoled :) Puno hvala na ovom finom i jednostavnom receptu!
ОдговориИзбришиMoze se praviti od bilo koje vrste voca, ali nekako su mi za mrvicu drazi sladoledi sa crvenim vocem.:))
ИзбришиI ja višnje preterano volim tako da će to biti moj prvi izbor XD
ОдговориИзбришиBice mi drago ako isprobas, za ljubitelej visanja ovo je prava stvar.:)))
ИзбришиTaman mi je ostalo višanja za ovaj sladoled ;) Odličan je, napraviću ga bez šećera i biće to zdrava hladna uživancija. Mada, kako je kišno i hladno napolju, više je za čaj...
ОдговориИзбришиLepe boje Lana, super sladoled!
:)) Supeer, bice taman za jednu turu, ako koristis marele koje su i same fino slatke, secer mozda nece ni biti potreban, moze se dodati i malo umucene pavlake.:)) p.s. smrzla sam se danas, pa se grejem uz sladoled..:D
ИзбришиPredivno! Stvarno jednostavno, lako se napravi. Jedino sto ovde kod mene nema visanja, jednostavno ne postoje, pa cemo isprobati neko drug voce. Sta mislis o jednom zrelom mangu?
ОдговориИзбришиMislim da bi bio fini sladoled i sa mangom, nisam dosad od njega radila, ali posto je on nekako u rangu sa breskvama (a sa njima bude uvek ukusno:), verujem da ce vam se dopasti... javi nam kako je uspeo.;)))
ИзбришиNe volim višnje, ali boja je fascinantna!
ОдговориИзбриши:)) Mozes napraviti od nekih drugih omiljenih vockica, ovaj receptic je zaista univerzalan.:))kiss
ИзбришиIma jedan proizvođač sa baš gustim jogurtom, šećer ću zameniti sa stevijom i eto recepta za mene! Nisam baš ljubitelj voćnih, ali kad ga vidim na ovim tvojim slikama ipak poželim:-)
ОдговориИзбришиVesna, kad se sve izmiksa dobije se nesto poput vocnog jogurta, probaj sa visnjicama, ne moras cak ni cekati da se zamrzne, bice to fino.;)))
ИзбришиIzgleda divnooo, osvezavajuce:)
ОдговориИзбришиHvalaaa, drago mi je da vam se dopada receptek.:))
Избришиu ovim kasnim satima bi mi tako sjeo, predivan sladoled! pravi maneken :)
ОдговориИзбришиTaco, ma tada je nasjladje.:)))
Избришиmeni je jogurt u kombinaciji sa voćem savršenstvo! Probaću sa grčkim, ali ću dodati malo i kirša kao u "inspiraciji". Thanx
ОдговориИзбришиMoze se piti i kao osvezavajuci vocni jougurt, meni se cak dopao i dok je bio u tecnom stanju, a malo kirsa sigurno nece "pokvariti".;)))
ИзбришиNa sličan način radimo s kiselim vrhnjem. Boja je fenomenalna!
ОдговориИзбришиIzgleda zaista božanstveno, moram probati!
ОдговориИзбриши