четвртак, 07. март 2013.

Tartlete sa brokolijem i sirom

 
Iako po kalendaru, proleće samo što nije zakucalo na vrata na ovoj strani zemaljske kugle, napolju je pravi jesenji dan. Još jutros je počela da pada sitna kišica i do podne se samo još više pojačala, već se napravila i fina izmaglica na ulicama, tako da ako ste rešili da danas izlazite nekuda, sigurno će vam trebati i kišobrani. A ako kojim slučajem ostajete u toplini doma, evo jednog finog receptića za kišno popodne.:)
 
Sastojci: 175 g brašna, 100 g maslaca, 1 ravna kašičica soli, 1 jaje, 1 kašika hladne vode (po potrebi)
 
Nadev: 1 manja glavica brokolija, 2 dl kisele pavlake, 1 dl mleka, 50 g kačkavalja, 2 jaja, so, biber
 
Priprema:
 
Napravite prhko testo od brašna, maslaca, malo soli i jednog jajeta, po potrebi dodajte i kašiku hladne vode. Testo zamotajte u foliju i ostavite u frizider na 30-tak minuta.
 
Za to vreme pripremite nadev: brokoli podelite na cvetiće, operite i kuvajte u slanoj vodi 5 minuta. Ocedite i ostavite na stranu da se malo prohladi. Posebno izmešajte kiselu pavlaku, mleko i jaja, dodajte naribani sir i začinite po ukusu.
 
 
 

Razvijte tanko testo između dva lista papira za pečenje. Okruglom modlicom ili većom čašom izvadite krugove i utisnite u kalup za mafine (ne morate premazivati). U svaku korpicu stavite po nekoliko cvetića brokolija i prelijte  pripremljenim umakom. Stavite u zagrejanu rernu i pecite na 200 C oko 25-30 minuta. Gotove tartlete poslužite tople kao laku užinu ili večeru... prijatno!:)
 
Napomena: umesto malih korpica možete napraviti i jedan veći tart u kalupu prečnika 26 cm. U nadev se može dodati i malo seckane pancete da fino zamiriše.:)
 

8 коментара:

  1. kako su krasne ove pitice! malo za promjenu tartići u slanom izdanju, baš mi se dopadaju

    ОдговориИзбриши
  2. Mljac, mljac, obožavam brokulu i sviđaju mi se ove finger food pitice

    ОдговориИзбриши
  3. Bas veselo izgledaju. Koliko ti je tartaleta izaslo ?

    ОдговориИзбриши
  4. Za ovakve zalogaje sam uvijek spremna, super kombinacija, odlično si ih napravila i kao i uvijek kod tebe jako je lijepo i odmah mami da se zagrize :)

    ОдговориИзбриши
  5. Jaoooj, mignjoneeee. Pa ja sam na poslu, i sad ne znam sta cu sa svojom salivacijom, hihihi

    ОдговориИзбриши