субота, 9. јануар 2010.

Kesten kocke

Sastojci: 6 jaja, 6 kasika brasna, 6 kasika secera, kesica praska za pecivo, 2 kasike kakaa

Fil: 500 g kesten pirea, 250 g secera u prahu, 2-3 kasike ruma, 50 g cokolade, 150 g maslaca

Glazura: 150 g cokolade, 4-5 kasika ulja

Priprema:

Umutiti sam od belanaca sa secerom, dodati zumanca, jedno po jedno, i na kraju kakao i brasno izmesano sa praskom za pecivo. Ispeci koru u velikom plehu od pecnice, a kad se ohladi preseci na dva dela.
U medjuvremenu pripremiti fil, umutiti penasto maslac i secer u prahu, dodatu kesten pire, rum i rastopljenu cokoladu. Sve lepo izmesati i premazati preko biskvita, odgore staviti drugi deo i preliti glazurom od cokolade. Dekorisati pufnicom od umucenog maslaca i cokolade ili slaga
.
Napomena: biskvit se moze poprskati sa par kasika ruma po zelji.:)

11 коментара:

  1. Kocke su prefine, kesten i čokolada, obožavam tu kombinaciju.

    ОдговориИзбриши
  2. Una bellisima ricetta!! Grazie per aver messo il traduttore

    ОдговориИзбриши
  3. UH, tvoji su kolači božanstveni!
    Imaš nagradicu na mom blogu!

    ОдговориИзбриши
  4. Delicious ! This cake looks very good!Kisses from Romania :).

    ОдговориИзбриши
  5. Kesten obožavm i imam još skuhanog i očišćenog u škrinji, čuvam ga za posebne prilike. :)
    Jako mi se sviđaju ove kocke i svakako ću ih jednom isprobati. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Moj omiljeni sastojak :)))
    Super izgledaju kocke. Imam i ja neki recept, ali nikako da ih napravim.

    ОдговориИзбриши