Sastojci: 5 jaja, 5 kasika secera, 150 g kesten pirea, 50 g naribane cokolade, 1 kasika brasna
Fil: 350 g kesten pirea, 150 g secera u prahu, 100 g maslaca, 2 kasike ruma
Glazura: 100 g cokolade, 100 g secera u prahu, 100 g maslaca, 1 jaje
Priprema:
Umutiti penasto zumanca i secer, dodati kesten pire, naribanu cokoladu, kasiku brasna i na kraju pazljivo umesati sam od belanaca. Sipati u veliki pleh od rerne preko masnog papira i peci na 180 C oko 20 minuta. Gotovu koru prebaciti na vlaznu krpu i zaviti u rolat.
Za fil, penasto umutiti secer u prahu i maslac, dodati kesten pire i rum. Ohladjeni biskvit razmotati, premazati filom i ponovo zaviti u rolat.
Za glazuru umutiti maslac, i secer u prahu, dodati rastopljenu cokoladu i zumance, i na kraju sam od umucenog belanceta. Sve lepo sjediniti i pomocu sprica sa zvezdastim nastavkom dekorisati rolat.
Fil: 350 g kesten pirea, 150 g secera u prahu, 100 g maslaca, 2 kasike ruma
Glazura: 100 g cokolade, 100 g secera u prahu, 100 g maslaca, 1 jaje
Priprema:
Umutiti penasto zumanca i secer, dodati kesten pire, naribanu cokoladu, kasiku brasna i na kraju pazljivo umesati sam od belanaca. Sipati u veliki pleh od rerne preko masnog papira i peci na 180 C oko 20 minuta. Gotovu koru prebaciti na vlaznu krpu i zaviti u rolat.
Za fil, penasto umutiti secer u prahu i maslac, dodati kesten pire i rum. Ohladjeni biskvit razmotati, premazati filom i ponovo zaviti u rolat.
Za glazuru umutiti maslac, i secer u prahu, dodati rastopljenu cokoladu i zumance, i na kraju sam od umucenog belanceta. Sve lepo sjediniti i pomocu sprica sa zvezdastim nastavkom dekorisati rolat.
odličan recept! obožaavam kesten :)
ОдговориИзбришиPredivan rolat :)))
ОдговориИзбришиNe znam što mi izgleda privlačnije ovaj rolat ili one kocke. Savršeno izgleda. :)
ОдговориИзбришиOvo mi se posebno svidja :))
ОдговориИзбришиTo je ono sto volim kod tvojih recepata. Par probranih sastojaka i fantastican rezultat :))
niti ja se ne mogu odluciti sto mi je bolje i ljepse...majstorski!
ОдговориИзбриши