субота, 9. јануар 2010.

Rolat od kestena

Sastojci: 5 jaja, 5 kasika secera, 150 g kesten pirea, 50 g naribane cokolade, 1 kasika brasna

Fil: 350 g kesten pirea, 150 g secera u prahu, 100 g maslaca, 2 kasike ruma

Glazura: 100 g cokolade, 100 g secera u prahu, 100 g maslaca, 1 jaje

Priprema:

Umutiti penasto zumanca i secer, dodati kesten pire, naribanu cokoladu, kasiku brasna i na kraju pazljivo umesati sam od belanaca. Sipati u veliki pleh od rerne preko masnog papira i peci na 180 C oko 20 minuta. Gotovu koru prebaciti na vlaznu krpu i zaviti u rolat.

Za fil, penasto umutiti secer u prahu i maslac, dodati kesten pire i rum. Ohladjeni biskvit razmotati, premazati filom i ponovo zaviti u rolat.

Za glazuru umutiti maslac, i secer u prahu, dodati rastopljenu cokoladu i zumance, i na kraju sam od umucenog belanceta. Sve lepo sjediniti i pomocu sprica sa zvezdastim nastavkom dekorisati rolat.

5 коментара: