среда, 13. јануар 2010.

Puzici i ladjice sa sirom

Ovog meseca u blogerskoj igrici "Ajme, koliko nas je" koju je pokrenula Monsoon, nasa domacica je Nada sa bloga Just good food a tema i glavni sastojak nasih recepata je sir...pa, za pocetak odmah nekoliko brzih receptica koji mogu posluziti kao fino toplo predjelo.:)

Puzici sa sirom


Sastojci: 500 g gotovih kora, 500-600 g svezeg sira, 2 jaja, 2 dl kisele pavlake, 1,5 dl ulja, 1,5 dl mineralne gazirana voda

Priprema:

Svaku koru poprskati sa malo ulja i mineralne vode,  pa slagati  4-6 kora jednu preko druge. Za fil izmešati sir, kiselu pavlaku i jedno jaje. Poslednju koru premazati tanko filom preko cele povrsine i zaviti kao rolat.

Na isti nacin napraviti jos 2-3 rolatica u zavisnosti od toga koliko kora imamo u pakovanju. Iseci na snite debljine 2 cm i poredjati na pleh tako da presecena strana bude okrenuta na gore. Pitice premazati umucenim jajetom i po zelji posuti susamom. Peci na 200 C oko 20-30 minuta da lepo porumene. Posluziti tople puzice.


Ladjice sa sirom


Sastojci: 300 g brasna, 15 g svezeg kvasca, malo soli, 2-3 kasike ulja, voda

 Nadev: sir, jaje, sunka...

Priprema:

Zamesiti testo kao za pizzu, podeliti na 4 loptice i ostaviti da malo odmore. Svaku lopticu rastanjiti pa oblikovati ladjice od testa, ivice malo saviti prema unutra a krajeve zavrnuti kao na slici.:)
Pripremiti nadev od sira i umucenog jajeta, po zelji dodati malo seckane sunke, pa napuniti ladjice od testa. Peci na 200 C oko 25-30 minuta i odmah posluziti cim su gotove. Prijatno!:)))

16 коментара:

  1. Ladjice izgledaju savrseno.Ma sve je tako....samo čeka da se zagrize!

    ОдговориИзбриши
  2. pahuljasto! ne znam zašto mi se baš taj izraz mota po glavi:))

    ОдговориИзбриши
  3. Izglejdat prekrasno, mnogo vkusni, iskam da hapna :)

    ОдговориИзбриши
  4. Joj,ja rano ujutro gledam ovu hranu i toplo i hladno mi pase jer sam gladna,a slicice su da ih pojedes !!!!!!:))

    ОдговориИзбриши
  5. mmm, kako dobro izgledaju...mislim da ću ove pužiće već ovih dana isprobati!

    ОдговориИзбриши
  6. Odlična ideja. Jako mi se sviđaju ovi pužići baš su dekorativni, a jednostavni su za pripremu. :)

    ОдговориИзбриши
  7. ostala sam bez rijeci....izgleda fenomenalno!!!!

    ОдговориИзбриши
  8. Zamamno, nema sta :-) A ja sam totalno luda za pecivima sa sirom.

    ОдговориИзбриши
  9. Prelepo izgleda kada vi napravite.Ja sam imala problem kod sečenja rolata.Fil mi je curio prilikom sečenja.Može neki savet?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mozete probati da dodate malo griza u fil, samo kasicicu ili dve ako Vam se ucini da je fil tecniji, znate sve zavisi od vrste sira. Mozete koristiti i fetu ili smanjiti kolicinu pavlake, verujem da ce sledeci put biti sve kako treba.:) Saljem puno lepih pozdrava!:))

      Избриши