Samo na brzaka da otkuckam receptic, verujem da je svima poznat ovaj fini delikates koji je zapravo neka verzija beckih snicli sa nadevom...ovo sve zaista vrlo brzo bude gotovo i jako je zgodno posluziti kad ocekujete goste, a u frci ste sa vremenom i treba da napravite jos i desert...ali o slatkisima cemo u nekom narednom postu!;))) Do tada, prijatan ruckic...i lepo mi provedite nedeljno popodne!;)))))
Sastojci: pilece belo meso, praska sunka, kackavalj (trapist, ementaler ili slicno) i jos brasno, jaja i prezla za pohovanje
Sastojci: pilece belo meso, praska sunka, kackavalj (trapist, ementaler ili slicno) i jos brasno, jaja i prezla za pohovanje
Priprema:
Pilece meso iseci na tanje snicle, malo istanjiti i zaciniti po ukusu. Na svaku sniclu staviti po sniticu praske sunke i kackavalja, preklopiti na pola. Snicle pohovati na klasican nacin, uvaljati ih prvo u brasno, zatim u umucena jaja i na kraju prezlu. Prziti oko 5 minuta sa svake strane dok ne dobiju finu rumenu koricu, izvaditi na kuhinjski papir da upije visak ulja i posluziti toplo uz neku finu salaticu po zelji... bon appetit!;)))
Odlično izgleda!
ОдговориИзбришиOdlično!!!
ОдговориИзбришиJako volim Cordon blue, to je jedna od rijetkih prženih stvari koju si povremeno dozvolim. :)
ОдговориИзбришиTvoj izgleda fantastično. :)
Hanno un aspetto molto invitante!!
ОдговориИзбришиsavršen!
ОдговориИзбришиSuper je, bas sam se ukljucila da vidim da li si stavila nesto novo :))
ОдговориИзбришиHvala za recept :)))
rijetko ih pripremam (kao i bilo kakavo pohano meso) zbog količine ulja u kojem se peku...ali kad ih napravim onda uživam u svakom zalogaju...tvoji su fenomenalni!
ОдговориИзбришиJako lepo izgleda,ovo je ručak kojem ne bi niko odoleo!
ОдговориИзбришиja sam lijena za pohat, to uvijek mami nekako prebacim :D.. cordone bleu izgleda sjajno..
ОдговориИзбришиsavršeno jednostavno i fino :) ovako pripremljena piletina nikad ne iznevjeri i svi je vole :) veselim se slatkišima ;)
ОдговориИзбришиciao mi chiamo Tiziana e ti ringrazio per essere passata dal mio blog......complimenti per i tuoi cordon bleu sembrano proprio saporiti...ciao
ОдговориИзбришиbas si me podsjetila na ovaj sjajan recept,moracu ga uskoro spremati,pozdrav...
ОдговориИзбришиOvo mi je bas fino. Ne jedem cesto pohovano meso ali ga obozavam.
ОдговориИзбришиNisam do sada mislila da ovo moze tako lepo da izgleda :) Vrhunski si ga napravila!
ОдговориИзбришиBio je to,danas, odličan ručak :) Hvala za recept i ideju šta skuvati. Kao prilog bio je "Gratan sa tikvicama i sirom" (po Vašem receptu)
ОдговориИзбришиSrdačan pozdrav iz Sremskih Karlovaca
Draga Sanja, bas ste me obradovali i raduje me da su receptici fino posluzili. Moram priznati da je ovo pilence u "kaputicu" davno objavljeno, pa je red da dobije novu fotkicu cim, prvom prilikom, stigne ponovo na red.:))
ИзбришиHvala na javljanju i lepim utiscima, uzvracam lepe pozdrave sa juga!:))