Sastojci: 400 g brasna, 20 g kvasca, 1 kasicica soli, 4 kasike ulja, 2 dl mlake vode, 300 g sampinjona, 1 veca glavica crnog luka, topljeni sir (tipa "Zdenka"), so, biber, seckani persun
Priprema:
Kvasac razmutiti u pola solje tople vode, dodati kasicicu secera i brasna, poklopiti i ostaviti da ispuni solju.
Od brasna, soli, pripremljenog kvasca, malo ulja i vode zamesiti meko testo, podeliti na dve loptice i ostaviti da odmaraju 15 minuta. U medjuvremenu pripremiti nadev, na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk, dodati sampinjone iseckane na listice i sve zajedno kratko dinstati. Zaciniti po ukusu i posuti seckanim persunovim liscem.
Priprema:
Kvasac razmutiti u pola solje tople vode, dodati kasicicu secera i brasna, poklopiti i ostaviti da ispuni solju.
Od brasna, soli, pripremljenog kvasca, malo ulja i vode zamesiti meko testo, podeliti na dve loptice i ostaviti da odmaraju 15 minuta. U medjuvremenu pripremiti nadev, na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk, dodati sampinjone iseckane na listice i sve zajedno kratko dinstati. Zaciniti po ukusu i posuti seckanim persunovim liscem.
Testo tanko razviti kao za pizzu, po obodu rasporediti kockice topljenog sira, pa krajeve testa preklopiti prema unutra. Na sredinu staviti nadev od sampinjona i sve posuti sa preostalim kockicama sira. Peci na 200 C oko 20-25 minuta. Posluziti toplo.
Napomena: odvojite par krupnijih sampinjona, iseckajte drskice i kratko prodinstajte sa malo luka, napunite kapice od sampinjona i na svaku stavite po kockicu topljenog sira. Zapecite i posluzite kao prilog uz glavno jelo ili toplo predjelo.
Minjoncice, razmazila si nas finim receptima :))
ОдговориИзбришиDanas sam pravila tvoje kolace, urmice i zrna kafe. Vise ne znam sta pre da isprobavam :)))
Pusica :)))
Pozdravcek, draga...bas me veseli!;))) Kad imam vremena onda pravim, a kako je kod nas zahladilo ovih dana, onda najcesce ukljucujem rernu pa sam u fazi peciva, pitica i slicnog, hihi...;)))kiss
ОдговориИзбришиRecept obećava dobru klopu jedino što čovek posle svih ovih praznika ne može više ni misliti o hrani. Opet bi mi dobro došao jedan post
ОдговориИзбришиUne tourte qui semble délicieuse.
ОдговориИзбришиBravo!
absolutely beautiful and delicious. Congrats!
ОдговориИзбришиovo izgleda fenomenalno i preukusno:))
ОдговориИзбришиJako fino,odlično za ljubitelje sampinjona!
ОдговориИзбришиBine te-am gasit!
ОдговориИзбришиAbsolut minunat blogul tau si pe gustul meu!
Felicitarile mele!
An nou fericit si La multi ani!
Prelijepo izgledaju. Divim se svim tvojim majstorijama od tijesta.
ОдговориИзбришиobožavam gljive i uvijek sam u potrazi za novim načinom pripreme... ovo će mi svakako dobro doći :) fotkice su jako lijepe, posebno prva! :)
ОдговориИзбришиZdravo,recepti su super! Mozes li moj sajt http://kulinarski-kutak.6te.net staviti u tvojim linkovima, a ja cu tvoj blog u svojim linkovima?! Veliki poz!:)
ОдговориИзбришиfantastično! jako volim kombinaciju šampinjona i sira, pogotovo u ovako finom tijestu :)
ОдговориИзбришиNe znam što se više nahrani na tvom blogu, oči, mašta ili trbuščići!
ОдговориИзбришиVrhunski recept!
Ti si, draga moja, prava umjetnica!
ОдговориИзбришиFantastican recept! Samo tako nastavi!
ОдговориИзбриши