петак, 15. јануар 2010.

Lepinjice sa pecurkama


Sastojci: 400 g brasna, 20 g kvasca, 1 kasicica soli, 4 kasike ulja, 2 dl mlake vode, 300 g sampinjona, 1 veca glavica crnog luka, topljeni sir (tipa "Zdenka"), so, biber, seckani persun

Priprema:

Kvasac razmutiti u pola solje tople vode, dodati kasicicu secera i brasna, poklopiti i ostaviti da ispuni solju.
Od brasna, soli, pripremljenog kvasca, malo ulja i vode zamesiti meko testo, podeliti na dve loptice i ostaviti da odmaraju 15 minuta. U medjuvremenu pripremiti nadev, na malo ulja proprziti sitno seckan crni luk, dodati sampinjone iseckane na listice i sve zajedno kratko dinstati. Zaciniti po ukusu i posuti seckanim persunovim liscem.


Testo tanko razviti kao za pizzu, po obodu rasporediti kockice topljenog sira, pa krajeve testa preklopiti prema unutra. Na sredinu staviti nadev od sampinjona i sve posuti sa preostalim kockicama sira. Peci na 200 C oko 20-25 minuta. Posluziti toplo.


Napomena: odvojite par krupnijih sampinjona, iseckajte drskice i kratko prodinstajte sa malo luka, napunite kapice od sampinjona i na svaku stavite po kockicu topljenog sira. Zapecite i posluzite kao prilog uz glavno jelo ili toplo predjelo.

16 коментара:

  1. Minjoncice, razmazila si nas finim receptima :))
    Danas sam pravila tvoje kolace, urmice i zrna kafe. Vise ne znam sta pre da isprobavam :)))
    Pusica :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Pozdravcek, draga...bas me veseli!;))) Kad imam vremena onda pravim, a kako je kod nas zahladilo ovih dana, onda najcesce ukljucujem rernu pa sam u fazi peciva, pitica i slicnog, hihi...;)))kiss

    ОдговориИзбриши
  3. Recept obećava dobru klopu jedino što čovek posle svih ovih praznika ne može više ni misliti o hrani. Opet bi mi dobro došao jedan post

    ОдговориИзбриши
  4. absolutely beautiful and delicious. Congrats!

    ОдговориИзбриши
  5. Jako fino,odlično za ljubitelje sampinjona!

    ОдговориИзбриши
  6. Bine te-am gasit!
    Absolut minunat blogul tau si pe gustul meu!

    Felicitarile mele!

    An nou fericit si La multi ani!

    ОдговориИзбриши
  7. Prelijepo izgledaju. Divim se svim tvojim majstorijama od tijesta.

    ОдговориИзбриши
  8. obožavam gljive i uvijek sam u potrazi za novim načinom pripreme... ovo će mi svakako dobro doći :) fotkice su jako lijepe, posebno prva! :)

    ОдговориИзбриши
  9. Zdravo,recepti su super! Mozes li moj sajt http://kulinarski-kutak.6te.net staviti u tvojim linkovima, a ja cu tvoj blog u svojim linkovima?! Veliki poz!:)

    ОдговориИзбриши
  10. fantastično! jako volim kombinaciju šampinjona i sira, pogotovo u ovako finom tijestu :)

    ОдговориИзбриши
  11. Ne znam što se više nahrani na tvom blogu, oči, mašta ili trbuščići!
    Vrhunski recept!

    ОдговориИзбриши