среда, 11. март 2015.

Pikantne paštetice sa kobasicom


Nešto fino, hrskavo i napravljeno na brzaka.:) Zapravo više ideja nego recept, sem toga veoma ukusno - pikantne paštetice od domaćeg lisnatog testa sa ljutom kobasicom. Možete ih napraviti ranije i zamrznuti, tako će vam biti uvek pri ruci kada zatrebaju za večeru, popodnevnu užinu ili kad vam se iznenada najave gosti.:)


Sastojci: 500 g lisnatog testa, 1 par roštiljskih poludimljenih kobasica, 1 jaje za premazivanje, crni susam za posipanje

Priprema:

Lisnato testo tanko razvijte i isecite na pravougaonike. Na svaki stavite po kolutić kobasice i preklopite. Zasecite na par mesta na vrhu i premažite umućenim jajetom. Po želji pospite susamom, makom ili kimom. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 C oko 20-25 minuta da lepo zarumene.

Paštetice poslužite odmah dok su fino tople uz blagi ili ljuti kečap. Od ove mere dobićete 12-15 komada.

Prijatno grickanje!:)


 Napomena: ako imate vremena, pokušajte da napravite domaće lisnato testo jer će paštetice biti puno ukusnije i lepše će se listati. Lisnato testo nije uopšte teško napraviti, možete ga praviti sa maslacem ili sa margarinom, zamrznuti i korstiti za slane i slatke đakonije kad god vam zatreba.:)


14 коментара:

  1. Već vidim da bih mogla postati ovisna o ovome.

    ОдговориИзбриши
  2. Ja ne bih znala za dosta;) Lepo, fino, neodoljivo. Kiss

    ОдговориИзбриши
  3. Ovakve malo zalogajčiće voli i kad počnem, ne mogu da stanem.

    ОдговориИзбриши
  4. Još se nisam odlučila za domaće lisnato, a ova ideja mi je odlična.

    ОдговориИзбриши
  5. odlično, brzo i efektno!
    savršeno za kartaška druženja

    ОдговориИзбриши
  6. Ovakvo lisnato testo moze i bez punjenja:)

    ОдговориИзбриши
  7. Lanče, puna si odličnih ideja! Imam ja vege kobaje, pa bih mogla sa njima :)))

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala, drage moje, nadam se da ce posluziti kao lepa inspiracija.:)

    ОдговориИзбриши
  9. Da pojasnim.Kadaif sam pravio bar 20 puta.Pravo testo nije ovo za koji je napisan recept.Rezance sam kupovao u Veru ( uvoz iz Grcke) i prave se od pirincanog brasna, nisu suvi vec blago prosuseni.Kao duvan.Sami rezanci su elasticni kao da su od gume, dok su ovi obicni od brasna i jaja lomljivi.Ja u suvi fil stavljam badem, lesnik i orahe.Motaju se "sarmice".Kada se popuni pleh, preko ide puter.Preliv: na 1kg secera oko 800 ml vode.To treba da bude skoro pa otuzno slatko, tako da mozes da pojedes 50 gr ( mada ja mogu i kilo :)))OBAVEZNO kranfilic.Gledajte da posle ovoga radite neke aerobne vezbe :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, hvala puno na javljanju.:) Pretpostavljam da je ovaj komentar trebao da stoji ispod receptica za kadaif, ali dobro ne smeta i ovde.:) Moram priznati da kod nas nisam uspela da pronadjem rezance za kadaif (dobila sam ih na poklon iz HR) ali verujem da koristiti info gde se mogu nabaviti i kod nas. Svidja mi se ta verzija gde se mogu motati sarmice od rezanaca, a fil sa bademima, lesnicima i orasima zvuci vise nego sjajno.:))) Hvala jos jednom na svim sugestijama iz prve ruke... veliki pozdrav!:))

      p.s. prebacicu ovaj komentar ispod recepta za kadaif, pa da moze i tamo da se pogleda.:)

      Избриши