среда, 11. фебруар 2015.

Gost kuvar: Romana i snežne jelkice


(fotografije i recept: Romana Radovanović)

Za ušuškane zimske trenutke, jedan veoma ukusan i maštovit desert koji će sigurno izmamiti osmehe vaših ukućana, a naročito onih najmlađih. Za današnje divne fotografije i recept zaslužna je  moja draga gošća na blogu Romana Radovanović. Možda se sećate njenih finih poslastica sa jagodama koje nam je pravila prošlog leta.:)

Uz ove jelkice (ili šišarkice, ako više volite:) zagrantovana je dobra zabava i puno poljubaca i smeha dok ih budete pravili zajedno sa vašim mališanima. Uživajte i lepo se zabavite!:)

Originalni recept je sa ove stranice.:)


Sastojci: 3 šolje čokoladnih O‘clock pahuljica, 6 grisina punjenih kikirikijem, 1/2 šolje kikiriki putera, 1/4 šolje Nutelle, 3 kašike putera, 1 šolja šećera u prahu + šećer za posipanje

Priprema:

Umutiti kikiriki puter, Nutellu, puter i šećer u prahu da dobijete ujednačenu, homognenu masu. Neka vam grisina posluži kao stablo jelkice, pa oko nje oblikujte formu jelke od pripremljene smese. Svuda okolo zabodite o‘ clock pahuljice (možete ih preseći na pola da dobijete željenu veličinu). Ređajte u visinu, svuda u krug, sve dok ne dobijete jelkicu visine 6-7 cm.


Najlepše se zahvaljujem mojoj dragoj gošći na sjajnim fotografijama i na lepom receptu koji je podelila sa nama.:) p.s. nadam se da će mi još koji put doći u goste!.:))

8 коментара:

  1. Divna prezentacija tvoje gošće...slike su izuzetno lepe i uživajte u snežnim jelkicama.

    ОдговориИзбриши
  2. Takve jelkice sam i ja videla u netu, preko Pinteresta ali nisam stigla napraviti za vreme Božića. Lepe su.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sad je pravo vreme za ove jelkice, taman ce se fino uklopiti u zimski pejsaz.:))

      Избриши
  3. Bas mi je nedostajalo malo snega, a i pauze od rerene. Nisam jos videla ovakvu kombinaciju, vas eje super:))

    ОдговориИзбриши
  4. Super izgleda.Baš lepa ideja

    ОдговориИзбриши