петак, 3. октобар 2014.

Ružice sa medom


Dragi moji, želim da vas počastim ovim finim ružicama i da sa vama podelim neke lepe novosti.:) Mada verujem da svi koji pratite ovaj blog i znate me sa Coolinarike, već ste upoznati sa lepom praksom da se na cool stranicama, s vremena na vreme, predstave i blogovi članica. Pa eto, ako vas zanima možete pročitati nešto više o tome na ovom linku (nadam se da se ružice neće dotle ohladiti.:)

Lepo iskoristite današnji dan i želim vam svima prijatan vikend! p.s. možda uhvatite i nekog leptirića u kadru dok odmara na toplom jesenjem suncu.:)


Sastojci: 450 g mekog brašna, 20 g svežeg kvasca, 2 dl mleka, 1 ravna kašičica soli, 2 kašike šećera, 50 g maslaca, 1 jaje, malo naribane limunove korice, 2 kašike meda za premazivanje

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola šolje toplog mleka sa kašičicom šećera i brašna. Ostaviti na toplom da ispuni šolju.

U međuvremenu izmešati brašno, so, šećer i naribanu limunovu koricu. Dodati pripremljeni kvasac, jaje, rastopljeni maslac i sa mlakim mlekom zamesiti srednje meko testo. Pokriti testo i ostaviti da odmara 15 minuta.


Testo rastanjiti na 0,5 cm debljine i okruglom modlicom izvaditi 24 kruga prečnika oko 8 cm. Krugove staviti u niz tako da se malkice preklapaju (kao na slici), pa zamotati rolnicu. Oštrim nožem preseći na pola tako da dobijemo dve ružice (ne treba da budu prevelike da se ne bi deformisale prilikom pečenja).

Kalup za mafine premazati rastopljenim maslacem i poređati ružice. Ostaviti da odmaraju još 15-20 minuta dok se rerna zagreje. Peći na 180 C oko 20 minuta dok fino ne zarumene. Gotove ružice izvaditi iz kalupa i premazati medom koji smo razredili sa malo tople vode. Poslužiti ujutru za doručak uz šoljicu tople kafe... prijatno grickanje!:)

originalni receptić:)


I dok možda ovog jutra pijete kaficu ili čaj, zavirite u novi broj magazina MEZZE i prelistajte šta smo vam sve fino pripremile za ove tople jesenje dane.:)


24 коментара:

  1. Poznata si ti nama odavno:) Da te nema, trebalo bi te izmisliti! Medene ružice. Mnogo lepa ideja. Čestitamoooo!

    ОдговориИзбриши
  2. odlična peciva! jako lijepo izgledaju, a čim dođe ovo hladno vrijeme, ja pojačam uporabu meda u kuhinji :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ružice su fenomenalno dekorativne... mnogo mi se sviđaju... i čestitam :)

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo moram da napravim, super izgledaju a sigurno su i jako ukusne :)

    ОдговориИзбриши
  5. Divno, dekorativno i sigurno jako fino. Čestitke za predstavljanje na Coolinariki!

    ОдговориИзбриши
  6. Toliko toga ima lepog na tvom blogu, da bi predstavljanje na Coolki moglo da ide i u nastavcima... <3
    Ove ružice ti izgledaju baš medeno :)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) A ja sam uzivala citajuci tvoje predstavljanje proslog puta, zamisli kakva bi tek divna knjiga bila kad bi se skupile sve tvoje price.... drzim fige za to.:))

      Избриши
  7. Jako, jako su dekorativne! Divno!!! A mignonne sa Coolinarike je jedna od mojih inspiracija da pokrenem blog. Tako da Lanić - hvala ti! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala ti puno, nisam to znala i veoma mi je drago zbog toga... saljem poljupce!:)))

      Избриши
  8. Čestitam ti na intervjuu, a ružice su mi preslatke. Baš mi je zanimljivo ovo motanje...

    ОдговориИзбриши
  9. Draga Lana , ružice su prekrasne, kao nacrtane, a sigurno su isto tako ukusne ......pojela bi ih ovako sa slike ! :) I ja se pridružujem čestitkama za predstavljanje na Coolinarici, jako lijep tekst, slike, recept, bravo Lana !

    ОдговориИзбриши