понедељак, 4. август 2014.

Uz dobro društvo hrana se lako priprema! (gostujući post)



Već neko vreme imam lepu saradnju sa online magazinom MODNI VRISAK koji uređuje grupa entuzijasta, modnih blogera i dizajnera. Magazin je namenjen svim ljubiteljima mode a na njemu, pored modnih preporuka, možete uvek pročitati i pregršt zanimljivih članaka o muzici i raznim dešavanjima, putovanjima, fotografiji, savetima o uređenju doma, a postoji i rubrika sa receptima u kojoj povremeno gostuju food blogerice.:)

Zadovoljstvo mi je da vam predstavim tri sjajne devojke sa stranica Mama pitaUz kaficu Modni vrisak  koje su za vas pripremile (i fotkale:) sve ove divne đakonije, sigurna sam da ćete uživati:).

Često se desi da nas mrzi da spemamo hranu i lakše nam je da skoknemo do nekog fast food-a ili restorana. No ako se sprema u društvu kuvanje postaje zabava. Ako okupljate prijatelje ovo može biti razlog okupljanja ili pak može cela porodica učestvovati u spremanju hrane, a ne samo jedan član. Za one koji veruju u Feng šui ovo je i preporučljivo radi harmonije u kući.

Društvo je okupljeno i unapred je izvećano šta će biti na meniju za večeru: pileći kuglof i Lincer torta! Namirnice su na pultu kao, kao i čaše za vino (bez ovoga ne krećite sa radom)! Ovoga puta muškarci su opravdano odsutni i nekako su se pojavili baš kada je sve bilo spremno :)





Pileći kuglof



Sastojci:

800gr pilećeg filea
300gr slanine
200gr suvog vrata
4 jaja
400gr kačkavalja
so, biber, origano, bosiljak, parmezan

Priprema:

Kuglof obložite pek papirom i poređajte prvi sloj piletine koji ste prethodno isekli na tanke šnicle, posolite i stavite začine po ukusu. Zatim naređajte sloj slanine, pa sloj narendanog kačkavalja i onda izlupajte sva 4 jaja direktno u kuglof. Nastavite postupak ređanjem piletine, suvog vrata i kačkavanja. Ne zaboravite da svaki sloj piletine začinite. Ređajte sve dok ne potrošite namirnice ili dok se kuglof ne napuni sastojcima.


Naslaganu masu stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 45 minuta na 250°C.



Kao prilog smo ispekli krompire koji su prvo oljušteni pa onda izreckani na tanke listiće. Između smo poređali tanke parčiće suvog vrata i slaninice. Pekli smo ih u rerni zajedno sa glavnim jelom. 




Lincer torta - austrijski klasik

 Sastojci: 

300 g brašna
100 g šećera
120 g mlevenih, pečenih lešnika
170 g putera
1 jaje
Kašičica cimeta
Oko 200 g džema od malina
Kaščica praška za pecivo
Džem od malina

Priprema:


Pomešati brašno sa cimetom, lešnicima i praškom za pecivo, dodati šećer, puter isečen na komadiće, jaje razbiti u udubljenje napravljeno u brašnu.  Prstima prvo praviti krupne mrve, a onda povezati brzim mešenjem u loptu od testa. Ostaviti u frižideru da odstoji pola sata.




Podeliti testo na dva dela. Razvući u krug na pobrašnjenoj površini, pa jedan krug staviti u kalup premera 28 cm, ivice uz kalup podići vrlo malo. Premazati džemom od malina ostavljajući prazan prostor od 1,5 cm uz ivicu. Od drugog razvučenog kruga iseći nožem za picu trake širine 1,5-2 cm i ređati unakrsno preko pite. Ušuškati ivice i peći 40 minuta na 180°C.



Džem od malina možete i sami da spremite! 

Sastojci:


500 g malina
250 g šećera
Kašika cvetova lavande

Priprema:


Staviti sve u veću šerpu i na tihoj vatri kuvati oko pola sata. Sipati u vruće, sterilisane teglice (oprane vrućom vodom, pa grejane u rerni na 50 °C dok se džem kuva. Zatvoriti i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi. Ima divan diskretan ukus lavande. 




Ekipa koja je spremala hranu: MAMA PITA,  UZ KAFICU, MODNI VRISAK.

10 коментара:

  1. Kod tebe uvijek nesto zanimljivo.Pozdrav od nas

    ОдговориИзбриши
  2. Super društvo i odlični recepti. Želim vam još puno zabave i ukusne hrane

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Tamara, verujem da ce devojkama biti drago kad procitaju vase komentare.:))

      Избриши
  3. Ti si sampion on-line druzenja, a devojke su super.! Koliko sam puta videla link na tvom blogu a nikada nisam kliknula - moram da ispravim gresku. Pozdrav i tebi tvojim divnim goscama:)))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Videces, ima puno zanimljivih tema, za svakoga po nesto... ljuubac veliki!:)))

      Избриши
  4. Hvala svima na lepim komentarima, posebno hvala autorki, ciji blog jako volim, jer je izuzetno profesionalna i vredna.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veliki pozdrav celoj ekipi, bile ste zaista sjajne, nadam se da cemo se jos koji put druziti na ovim stranicama uz neke fine receptice.:))) mah-mah....

      Избриши