субота, 16. август 2014.

Pilav sa piletinom


Verujem da ovo jelo svi volimo, nekako nas podseća na detinjstvo i maminu kuhinju. Kod nas je vrlo omiljeno, naročito nedeljom, kada se ima više vremena i za priremu prave domaće supice. Na taj način se sve lepo iskoristi i za relativno kratko vreme dobijete kompletan ručak - finu supu i glavno jelo.

Sastojci: 1 manje pile (ili odabrani komadi po želji), 200 g pirinča okruglog zrna, 1 crni luk, 1 šargarepa, oko 6 dl pilećeg bujona, so, biber, peršunovo lišće

Priprema:

Možete koristiti celo pile ili samo batačiće, sve lepo isecite i skuvajte u supi sa povrćem. Dodajte sve potrebnu zelen i začine, pa kuvajte na laganoj temperaturi oko 1 h dok meso i povrće potpuno ne omekšaju. Izvadite skuvano povrće  i meso na poseban tanjir, a supu procedite (trebaće nam za pripremu pirinča).


Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk dok ne postane staklast. Šargarepu iseckajte na sitne kockice i kratko propržite zajedno sa lukom. Dodajte zatim pirinač i sipajte po malo pripremljenog bujona neprestano mešajući. Dodajte još malo soli i bibera ako je potrebno i sve kuvajte na laganoj temperaturi oko 20-tak minuta dok pirinač ne omekša.

Prebacite pirinač u posudu za pečenje i dodajte još malo bujona da sve bude fino sočno, odgore rasporedite komade kuvane piletine. Stavite u rernu da se peče još 15-tak minuta da meso dobije rumenu koricu a za to vreme ispariće i višak tečnosti. Servirajte lepo na tanjir i pospite sitno seckanim peršunovim lišćem.

Prijatno!:)



Razglednice iz šetnje 

Na kraju, želela bih da podelim sa vama nekoliko sličica iz jedne lepe nedeljne šetnje pored keja. Neki od kadrova su "uhvaćeni" kroz ogradu obližnjih bašti i nadam se da se vlasnici neće naljutiti ako ih prepoznaju.:))




16 коментара:

  1. Beautiful and good this recipe. I will make sure. I'm your follower. Hello.

    ОдговориИзбриши
  2. Super ručak, kao i sve što izadje iz Vaše kuhinje. Odavno pratim, divim se, sve je savršeno!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Dano, rado pratim i Vas blog... saljem puno lepih pozdrava!:))

      Избриши
  3. Uh kako bih volela da sam ti bila na ručku, ovi moji nisu baš ljubitelji.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hajde dooodji na rucak... ili da posaljem City expressom?:))))

      Избриши
    2. Obavezno pošalji :-) Zaboravih u žurbi da ti kažem da je cvećance predivno, zavidim vlasnicima!

      Избриши
  4. Ovo mi je jedno od najomiljenih jela i obožavam ga.Prijatan vam ručak i lepe slike iz šetnje.

    ОдговориИзбриши
  5. Zamalo da propustim pilav,koji nisam pravila verovatno vise od godinu dana, covek se u jurnjavi za novim zaboravi, sto je steta, te danas jedemo pilav:)))) kad vidim hortenzije raspadnem se, imam bele i neke sarene, svaki cvet ima drugu boju, kisa i vetar su ih nazalost polomile i grm povinule na zemlju :(((

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Nadam se da je rucak fino prijao, hihihi...:))) p.s. vec par puta sam pokusala da "zapatim" hortenzije u saksiji, ali nikako me nece... osuse se posle nekog vremena.:(

      Избриши
  6. Divan ručak i divna virtualna šetnja, taman paše nakon tako finog ručka

    ОдговориИзбриши
  7. Omiljeno nase jelo. A slikice su desetka. Pozdrav od nas.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Puuuno pozdrava za celu ekipu... uzivajte u vikendu!:))))

      Избриши