субота, 26. октобар 2013.

Čokoladni kuglofići i rezultati:)


Dragi moji, malo kasnim sa ovim postom, ali nadam se ne čekate dugo.:) Najpre, želim da vam se svima zahvalim na učešću u igrici i lepim komentarima, baš ste me obradovali... da ne dužim, evo odmah i rezultata nagradnog izvlačenja i sretnih dobitnika koji su ostavili komentare ovim redom:


12. Nale sa bloga Coolinarija
27. Gaga sa bloga Moje grne
44. Marina sa bloga Smijehom kroz život

Devojke, čestitam vam od srca i zamolila bih vas da mi pošaljete svoje adrese na ovaj mejl mignonne-le@hotmail.com kako bi vam paketići što pre stigli!:)))

Međutim, to nije sve, čeka vas još jedno malo iznenađenje jer želim da vas SVE obradujem i barem malkice ulepšam sledeću godinu - ako želite na ovom linku možete preuzeti KALENDAR za 2014. godinu, nadam se da će vam se dopasti i fino poslužiti.;))

                   (naslovna strana)

Kalendar ima 14 stranica u boji a sve fotografije su sa bloga La cuisine créative, verujem da ćete neke od njih odmah prepoznati.:) Kad otvorite stranicu, kliknite samo na download da biste skinuli ceo kalendar u PDF fajlu, a zatim ga možete vrlo lako isprintati (javite mi samo ako negde zapne prilikom preuzimanja, pa da to odmah rešimo:).

Ovom prilikom, želim posebno da se zahvalim Ani  na predivnom dizajnu i nesebičnoj pomoći oko kreiranja kalendara, dok je Neno bio najbolja tehnička podrška i pomogao da ovaj fajl možete što lakše da preuzmete... drugari, hvala vam još jednom punoo na svemu!:)))

I da se malo zasladimo na kraju, evo finih čokoladnih kuglofića:


Sastojci: 150 g šećera, 1 jaje, 180 ml jogurta, 100 ml kuvane kafe, 50 ml ulja, 50 g kakao praha, 1 vanilin šećer, 150 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, narendana korica pomorandže

Glazura: 250 g čokolade, 100 ml slatke pavlake

Priprema:

Umutiti šećer sa jajetom i dodati jogurt, ohlađenu kuvanu kafu, ulje, kakao, vanilin šećer i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo i malo narendane korice pomorandže. Sipati u silikonske kalupiće za kuglofe ili u manji četvrtasti pleh (16x26 cm) obložen papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 20-30 minuta.

U međuvremenu, napraviti čokoladnu glazuru. Zagrejati slatku pavlaku i pre nego što provri skoloniti sa ringle. Dodati kockice izlomljene čokolade i mešati dok se potpuno ne rastopi.

Gotove kolačiće preliti čokoladnom glazurom a onda uživati i grickati ih uz šoljicu tople čokolade, omiljenu muziku ili neki lep film na DVD-ju.;))


Od jedne mere dobićete 12 malih kuglofića, a ukoliko nemate kalup možete ispeći i u manjem četvrtastom plehu. Gotov kolač prelijte glazurom i isecite na kockice, a vrlo lepo će izgledati ako ih ukrasite i kriškicom pomorandže.:)


Dodatak: ukoliko vam je možda praktičnije da kalendar za celu godinu imate na samo jednom listu, možete odštampati i ovu "čokoladnu" stranicu, nadam se da će vam tako cela naredna godina biti lepa i slatka.:))

Dragi moji, lepo provedite ovaj sunčani jesenji vikend, napravite nešto fino, malo odmarajte ili prošetajte do obližnjeg parkića, ušuškajte se uz šoljicu tople čokolade i pogledajte neki omiljeni film... do kuckanja!:)))


37 коментара:

  1. Pre svega cestitam srecnim dobitnicima, a kalendar me je prosto odusevio:) Nisam ni znala da ovako nesto moze da se napravi. Slike su fenomenalne i odlicno se uklapaju, a kuglofici...mmmmmm, da mi je samo jedan pri ruci:) Pozdrav Lana!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Natasa, hvala ti puno, nadam se da ce sve fino posluziti... saljem ti puno lepih pozdrava!:)) bisous...

      Избриши
  2. I ja d ačestitam srećnim dobitnicima i da kažem da si ti jedno veliko, veliko srce!

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala ti, draga moja, stvarno si me obradovala. Neobicno sam se obradovala ovom pokloncicu:) Kalendar je skinut i zaista će mi biti zadovoljstvo da mi stoji u kuhinji iduće godine:))) Predivni kolačići, baš su sočni:))) Ah, moram da okrenem glavu u drugu stranu, pocecu u ovo vreme da ceznem za slatkisima, a to uopste nije po mom pravilu:))) Ljubim te i puuuuno pozdravljam <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nale, nadam se da ce ti paketic sto pre stici i da ce ti fino koristiti... veliki pozdrav i poljubac!:)))

      Избриши
  4. Priredila si nam fantastično zadovoljstvo za tvoj blogorođendančić! Sve je lepo ali kalendar koji ste uradili će odmah otići u štampu, želim da stalno gledam tvoje divote :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Drago mi je ako sam vam bar malkice ulepsala dan, a ovo ne bih nista uradila bez pomoci prijatelja... ma, sjajni su, necu ih menjati.:))) ljuubac...

      Избриши
  5. Taman će mi ovi kuglofići dobro doći za utjehu što mi random nije bio naklonjen, a sretnim dobitnicama čestitam.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Tamara, ti si nasa majstorica za fine praline, samo reci ako treba nesto od kalupica.:))

      Избриши
  6. Sve čestitke sretnim dobitnicama,oduševljena sam ovim kuglofićima a i kalendarom,preuzimam ga i zahvaljujem ti..ugodan ti dan!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Nely, nadam se da si i ti lepo provela vikend, saljem ti lepe pozdrave i zelim ti puno kreativne energije u novoj sedmici!:)))

      Избриши
  7. Čestitam srećnim dobitnicima i volim ovu ideju darivanja za rođendan bloga. Moj prvi blogovski rođendan je prošao, ništa nisam uradila po pitanju darovanja ( bila sam baš puno zauzeta ) ali neću propustiti sledeći rođendan!!
    Kalendar ti je izuzetno lep,moj štampač trenutno ne radi, ali ću se diviti gledajući ga na tvom blogu.Topli pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Zorice, nisam ni ja ranije obelezavala blogorodjendane, prosle godine sam mislim prvi put krenula, nekako mi se ucinila kao lepa ideja da mozda na neki nacin proslavimo taj dan.:)) p.s. nadam se da ce stampac proraditi, i moj je vec neko vreme van funkcije.;)))

      Избриши
  8. Obavezno isprintavam ovaj čokoladni kalendar. Praktičniji mi je ovaj na jednoj stranici jer ga mogu okačiti na frižider. Tvoj me kalendar veseli i cijelu ovu godinu:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Petra, bice mi drago ako ti fino posluzi, saljem ti lepe i cokoladne pozdrave!:)))

      Избриши
  9. Sve si to tako dobro složila i zaista genijalna ideja.

    ОдговориИзбриши
  10. Svim dobitnicama poklona od srca čestitam, a tebi želim puno uspijeha u daljem radu.
    Kuglof volim, ali ovaj čokoladni je svakako moj omiljen:)
    Srdačan pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala draga Rado, ovi cokoladni kolacici su mozda najmeksi koje sam u poelednje vreme pravila, cak dva puta u kratkom roku.:))

      Избриши
  11. Ja se upravo vratila iz sela i dočekalo me baš, baš lepo iznenađenje. <3
    Hvala puno na lepom poklonu, baš sam se obradovala. :*

    Kalendar je divan, baš mi se sviđa, a tek kolačići. Mmmmmmmmmm....
    Hvala svima i čestitke sa moje strane drugim dobitnicama.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Drago mi je da je iznenadjenje bilo lepo, paketic vec sutra krece na put.:))

      Избриши
  12. Lano :)
    Kolačići su divni, kalendar je mnogo lijep, podsjeća na tebe :) i stvarno ste to odlično uradili! :)
    Čestitam svim dobitnicima poklončića i nadam se da će uživati u njima...
    Da nastaviš da uvijek budeš tako kreativna i puna pozitivne energije! <3

    ОдговориИзбриши
  13. Krasna i topla kao uvijek. Čestitke dobitnicima.

    ОдговориИзбриши
  14. Ja sam u svoj guzvi na poslu, propustila darivanje, ali svakako ti cestitam na blogorodjendanu! Zelim ti da ih bude jos mnogo, ovako lepih, slatkih i ukusnih... :)
    Cestitke dobitnicama! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Milkice, hvala puno na lepim zeljama, a lako cemo organizovati jos neko darivanje!:)))

      Избриши
  15. joj!
    ne znam odakle početi!!!
    čestitke dobitnicima, tebi, kalendar je predivan, svaka čast tvojim pomagačima, kuglofići su mrak,...
    ne znam ništa osim reći: genijalno, savršeno, lijepo,...

    ОдговориИзбриши
  16. Čestitke dobitnicama !! A kuglofići, ....., ma prekrasni su i sigurno preukusni, jako mi se sviđaju ! Kalendar sam preuzela, super je, od ideje do izvedbe, bravo Lana !

    ОдговориИзбриши
  17. I meni se sviđa recept za kuglofiće kao i iznenađenje u obliku kalendarića, bar da se nekako utješimo mi koji nismo osvojili poklončiće.. i ja se pridružujem čestitkama dobitnicama, pa se nadam da ću možda idući put imati nešto više sreće.. gdje se uopće ti svi kalupići i ostale sitnice iz darivanja mogu nabaviti, ako možeš javi na mail ili kako :)

    ОдговориИзбриши