четвртак, 19. мај 2011.

Przena piletina na kineski nacin


Ako volite kinesku kuhinju onda ce vam se sigurno dopasti i ovaj brzi receptic za spremanje hrskave piletine. Uz to mozete napraviti i pikantni umak koji cete posluziti zajedno sa dinstanim povrcem i piletinom, obe kombinacije su podjednako fine.:))

Sastojci: 350 g pileceg belog mesa, 1 belance, 1 kasika gustina (skrobnog brasna), 1 veca sargarepa, 1 chillli papricica, malo svezeg djumbira, 1 cesanj belog luka, 1 kasicica secera, 1 kasicica susama, so, biber

Za umak: 0,5 dl pilece supe, 1 kasika gustina, po 1 kasicica chilli sosa, koncentrata od paradajza i meda, 1 kasika soja sosa, 1 kasika sherry-ja

Priprema:

Pilece belo meso iseci na trakice ili kockice jednake velicine, posoliti i pobiberiti. Belance blago ulupati i izmesati sa gustinom pa u to uvaljati trakice isecene piletine. Zagrejati ulje u woku i prziti piletinu 2-3 minuta dok ne postane zlatno rumena i krckava. Izvaditi na kuhinjski papir da se upije visak ulja.

Saragarepu iseci na cvetice, chilli papricicu na trakice, djumbir na tanke ploske a beli luk ostaviti ceo, pa sve zajedno kratko proprziti na tom istom ulju. Dodati kasicicu secera da bi se povrce fino glaziralo i susam ako zelite (ali nije obavezno). Da bi sargarepa bila meksa mozete staviti i par kasika pilece supe i kratko prodinstati. Sada vratite trakice przene piletine, sve zajedno jos malo dinstajte i posluzite toplo uz prilog od kuvane rize.


Ako volite slatko-slane kombinacije, mozete pripremiti i ovaj pikantni umak: izmesati sve sastojke za umak, dodati povrcu koje smo kratko proprzili i kuvati dok se umak ne zgusne. Sada vratiti piletinu, jos malo promesati da se sve fino upije i zajedno dinstati jos 1-2 minuta. Posluziti uz prilog od rize i posuti seckanim mladim lukom.... prijatno!:)))


16 коментара:

  1. uuu, ovo izgleda odlično, moram probati :)

    ОдговориИзбриши
  2. Slažem se sa Marinom, izgleda odlično!
    Hvala na receptu i uvijek lijepoj prezentaciji:)

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo jako lijepo izgleda i poziva da se proba :) Toliko je tih divnih recepata za malo neuobičajenije ručkove, a ja nikako da si stignem napraviti pošteni ručak...Ulgavnom ako jedem doma, onda moji kuhaju po svome, po navici, rijetko se kada dogode izleti u ove kineske ili neke druge vode. Ali mogla bih si priuštiti ovo za večeru. Spremam si i ovaj recept, da samo znaš koliko tvojih receptića već imam spremljenih, ja ne znam kad će to sve doći na red, onda još hrpa recepata od drugih blogerica, ovaj život mi nije dovoljan :)

    ОдговориИзбриши
  4. Jako volim kinesku kuhinju (ovu našu evropsku varijantu prilagođenu), a naročito slatko slane kombinacije. Slično pravim hrskavo meso sa belancima i odlično je. Divne fotkice!

    ОдговориИзбриши
  5. Fantastično izgleda,obavezno ću probati:)veliki ti pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Jako lepo izgleda, mislim da ću ovo uskoro probati:)))

    ОдговориИзбриши
  7. Divno,ovo cu praviti cim dokupim neke sastojke. Volim Kinesku kuhinju, pogotovo njihove umake, jos ako su ljutkasti onda je to prava stvar za mene.

    ОдговориИзбриши
  8. Odličan način da dosadnoj piletini pružimo šasnu. Ja ću joj svakako dati, i to baš na ovaj način. Prekrasno.

    ОдговориИзбриши
  9. Ma pravim je i ja,ali...kinez je uradi samo tako,cini mi se da bi i zdjelu pojela !!:)

    ОдговориИзбриши
  10. Odlična ideja, bilježim i sigurno ću raditi jer volimo kineska jela i radim nešto svako malo.

    ОдговориИзбриши
  11. Odlicno izgleda. Bas sam maloprije pravila nesto kinesko :-) Veliki sam obozavalac njihove kuhinje.

    ОдговориИзбриши
  12. Obožavam kinesku kuhinju i sve improvizacije na tu temu. Ova tvoja piletina zvuči savršeno i sigurno će biti isprobana čim prije. :)

    ОдговориИзбриши
  13. odličan recept, prelepe slike :) valjda ću stići da ga isprobam ;)

    ОдговориИзбриши
  14. Ovo mi je jedno od najdražih jela kineske kuhinje. Tvoj recept je odličan, doslovno osjećam okuse iz recepta i sa slika. Super si ovo pripremila, mami na isprobavanje. Bilježim :)

    ОдговориИзбриши