Kao sto znate, svakog meseca imamo nekoliko igrica namenjenih food blogerima, a jedna od njih je i KuVarijacije u okviru koje svi ucesnici prave jedno jelo na isti nacin i zatim objavljuju radove na svojim blogovima uz zapazanja i primedbe.
Ovog meseca smo kao izabranu temu trebali da pripremimo venac od jaja, brokule i sunke prema Snjezaninom originalnom receptu koji mozete procitati ovde. Mogu vam reci da je izbor bio odlican jer sam ovaj venac pravila za Uskrs i svima se jako dopao.:)) Nisam nesto puno menjala, drzala sam se originalnog receptica, jedino sto nisam uspela da nadjem brokulu, pa sam koristila zelena perca mladog luka kao zamenu i bilo je odlicno!:)
Venac od jaja, brokule i sunke
Sastojci: 500 g lisnatog testa, 5 jaja, vezica mladog luka, par cvetica brokule (prema originalnom recepticu), 100 g seckane sunke, 100 g krem sira, 100 g kackavalja, malo soli i bibera, 1 jaje za premazivanje
Priprema:
Lisnato testo tanko razviti i iseci na 16 trouglova, pa poredjati zrakasto u krug tako da se siri krajevi malkice preklapaju (pogledajte sliku u originalnom receptu).
Na malo ulja proprziti sitno seckani mladi luk, dodati jaja umucena sa krem sirom i napraviti kao mekanu kajganu. Dodati zatim kockice sitno seckane sunke i kackavalja i sve zaciniti po ukusu.
Ovaj fil od jaja i sunke rasporediti preko sireg dela testa, preklopiti uze strane trouglova preko fila i visak podvuci ispod testa. Premazati umucenim jajetom i posuti susamom po zelji. Peci u prethodno agrejanpj rerni na 220 C oko 30-tak minuta.
Božanstveno izgleda !!!
ОдговориИзбришиMmmm, krasna mi je i tvoja izvedba..Sviđa mi se vijenac jako i radit ću sigurno opet, jednostavno a fino za doručak ili finu večericu, iako zašto da ne i za ručak...
ОдговориИзбришиOči mi pasu ove vijence koje danas stavljate po blogovima i sad mi je žao što nisam radila, jednostavno mi je izišao iz plana, ali svakako ću nadoknaditi. Ovo je fantastično, prekrasna je i tvoja izvedba :)
ОдговориИзбришиLana, nism ni sumnjala da ces ti ovo uraditi savrseno:)
ОдговориИзбришиOdlicno si se setila da brokoli zamenis sa mladim lukom, ta varijanta mi se vise svidja.
Pravila sam ovaj venac i svideo mi se, a mislim da bi generalno ova varijanta sa mladim lukom prosla bolje (kod onih sto nisu veliki ljubitelji brokolija). Odlicno odradjeno!
ОдговориИзбришиSto dobro izgeda, svaka cast i prezentacija je posebna. Pozdrav...
ОдговориИзбришиOdlično Lana, jako lijepo si napravila ovaj vijenac ! I ja sam jednako kao i ti oduševljena njegovim okusom.
ОдговориИзбришиLana, prekrasan je!!
ОдговориИзбришиKoja fotka, koji vijenac!!! Odusevljena sam!
ОдговориИзбришиPredivno si ga napravila ;)
ОдговориИзбришиmmmmmm....davvero una delizia!baci! buon w.e.!
ОдговориИзбришиPrekrasno si ga napravila,strašno je dekorativan i sigurno preukusan..veliki pozdrav!
ОдговориИзбришиOdličan je, i ja sam, jako zadovoljna!
ОдговориИзбришиPrelep rolat!
ОдговориИзбришиDivna vijenac ,u tvojoj izvedbi i baš mami.
ОдговориИзбришиPrekrasno ti je ispao, stvarno mami na jelo. :)
ОдговориИзбришиPRELEPO!
ОдговориИзбриши