четвртак, 16. јун 2011.

Slana torta sa zimskom salamom


Leto nam je vec polako pred vratima, dani su sve topliji pa gledamo da sto manje vremena provedemo u kuhinji. Posle svih onih slatkisa i kompota iz prethodnih postova, red je da za promenu napravim i nesto slano... i zato, evo jedne zgodne ideje za slanu torticu koju cete brzo spremiti.:) Mozete je posluziti za veceru pa cak i rucak uz neku laganu salaticu.


Sastojci: 200 g brasna, 100 g zimske salame, 4 dl mleka, 3 jajeta, 1 ravna kasicica soli

Priprema:

Ukljucite odmah rernu na 200 C dok pripremite sve sastojke, mozete odmah podmazati i kalup i posuti sa malo brasna.;)
U posebnoj posudi izmesati brasno i so, sipati postepeno mleko i mesati da se ne stvore grudvice. Na kraju dodati i jaja koja su prethodno penasto umucena. Smesu sipati u kalup a preko testa rasprediti kockice zimske (ili neke druge) salame. Peci u zagrejanoj rerni oko 30-tak minuta i posluziti toplo.

Kad se ova slana torta bude izvadila iz rerne, testo ce prilicno narasti i postati "puf-puf" ali ce se ubrzo spustiti tako da ne brinite.;)) Fino je da se posluzi uz malo milerama ili mladog kajmaka... bon appetit!;))



Une recette très simple à préparer.:)

Cake salé au salami

Ingrédients: 200 g de farine, 100 g de salami, 4 dl de lait, 3 oeufs, un peu de sel

Préparation:

Préchauffez le four à 200 °C. Dans une jatte, mélangez la farine et le sel. Ajoutez le lait et puis les oeufs battus en neige, remuez à l´aide d´un fouet. Salez et poivrez la pâte selon votre goût et versez-la dans un moule à tarte beurré et fariné.

Coupez les tranches de salami en morceaux et disposez-les sur la pâte. Enfournez pour 30 minutes. Dégustez bien chaud.

15 коментара:

  1. Obožavam zimsku salamu tako da je ovo idealan recept za mene. Spremljeno!

    ОдговориИзбриши
  2. Super je tortica, lagana, primamljivo i baš fino izgleda...a može i nešto zimsko u ovo vruće doba :)))).....da nas malo rashladi!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман16. јун 2011. 16:53

    Jooj krasno ti izgleda ova tortica, da mi je sad jedan komadić, dva...:)

    ОдговориИзбриши
  4. U dijelu posta na francuskom jeziku vidim da su potrebna 3 jaja:) ali si zaboravila na srpskom upisati.
    Svejedno je ovo jako, jako primamljivo i za pripremu brzo jelo!

    ОдговориИзбриши
  5. Bas je njami, zimska salama mi je jedna od omiljenih!

    ОдговориИзбриши
  6. Dragi moji, ovo je samo je jedan brzinski receptic, vise kao ideja kad treba nesto napraviti na brzaka.;))
    Draga Snjezo, hvala ti puno sto si primetila, odmah sam dopunila, kuckam tako i razmisljam sta sam dodala, pa sam propustila da navedem sve sastojke.;))kiss

    ОдговориИзбриши
  7. Fantastična slana tortica,tako jednostavne pripreme,a fantastičnog vjerujem ukusa...pišem si sastojke odmah..veliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  8. Jako dobro, ukusno, lagano za pripremu i može se prilagoditi ukusima:) E, ovakve stvarčice nikad ne izlaze iz moje kuhinje:))

    ОдговориИзбриши
  9. Fino i vjerojatno brzo, a to je najvažnije. I dobra je promjena na slano, od silnih kolača i šećera stalno mi trnu zubi, samo od čitanja.

    ОдговориИзбриши
  10. Анониман19. јун 2011. 22:06

    Salama voli testo a i mi oboje.Dobra ti je ovakombinacija:)

    ОдговориИзбриши
  11. Super su mi ovakva brza i jednostavna jela, a uvijek tako ukusna. Uz zdjelu salate ovo je jedan fini, brzi obrok. Super izgleda !

    ОдговориИзбриши