четвртак, 23. јун 2011.

Domaci ravioli sa piletinom u sosu od pavlake


Napravili ste finu domacu supicu sa pilecim mesom, sa puuuno povrca i zelenisa sve kao sto treba... za pocetak, odvojite lepo meso od kostiju.:) Ovog puta necemo praviti pileci rizoto sa sosom kao prilogom, nego cemo kuvanu piletinu iskoristiti za jedan fini nadev za domace raviole... odmah krecemo na posao!;)))

Sastojci za testo: 200 g brasna, 1 ravna kasicica soli, 2 jajeta, malo vode

Nadev: oko 200 g kuvanog pileceg mesa, vezica mladog luka, so, biber, persunovo lisce, 1 jaje ili malo pavlake

Umak od pavlake: 2 dl kisele pavlake, malo maslaca, 1 kasika gustina, so, sveza mirodjija

Priprema:

Zamesiti testo kao za rezance od brasna, malo soli, jaja i vode. Ostaviti 10-tak minuta da odmori pa razviti tanku koru ili jos bolje ako imate masinu za testeninu, razviti nekoliko dugackih traka.:)

Pripremiti nadev: mladi luk sitno iseckati i proprziti na malo ulja, kad postane staklast dodati meso ocisceno od kostiju i sve zajedno jos kratko proprziti. Probati, pa ako je potrebno dodati jos malkice soli ili bibera. Na kraju, smesu povezati jednim jajetom ili dodati par kasika kisele pavlake i seckano persunovo lisce.


Na polovinu razvijenog testo stavljati male kupice nadeva ostavljajuci razmak od 3-4 cm izmedju njih, pa zatim taj "prazan" prostor premazati umucenim jaetom ili hladnom vodom da nam se ravioli ne bi otvarali prilikom kuvanja. Preklopiti drugom polovinom testa, malo utisnuti oko nadeva da se ivice bolje zalepe, pa reckavim tockicem (radlom) ili ostrim nozem iseci na male kvadratice.

Raviole kuvati u kipucoj slanoj vodi oko 10-tak minuta. Izvaditi rupicastom kasikom  i odloziti na tanjir za serviranje.

U medjuvremenu pripremiti umak: na malo zagrejanog maslaca proprziti kasiku gustina, dodati kiselu pavlaku i kuvati dok se umak ne zgusne. Posoliti i pobiberiti po ukusu, staviti sitno seckanu mirodjiju. Dok je sve jos toplo, preliti preko pripremljenih raviola i posuti sa malo naribanog parmezana.


Napomena: uz ovako pipremljenu "home made" testeninu lepo je posluziti:

1. umak od pecuraka (na malo ulja proprziti sitno seckani crni luk i pecurke, zaciniti po ukusu i na kraju dodati malo pavlake i seckanog persuna)

2. umak od topljenog sira u mleku  ( 2,5 dl mleka, 125 g topljenog mekog sira (npr. "Zdenka"), malo bibera... sve zagrejati na tihoj vatri dok se sir ne rastopi.;)) Prijatno!


Raviolis au poulet
Ingrédients (pour la pâte): 200 de farine, 2 oeufs, 2 pincées de sel
La farce: 200 g de viande de poulet cuit, 3 oignons verts, sel, poivre, 1 oeuf
La sauce: 2 dl de crème fraîche 1 c. à soupe de maïzena, beurre, sel, poivre, un peu d´aneth (Anethum graveolens)
Préparation:
Pour la farce: coupez très finement la viande de poulet cuit dans la soupe. Hachez les oignons verts et faites-les fondre dans une poêle avec un peu d´huile d´olive. Ajoutez la viande de poulet et mélangez encore un peu. Salez et poivrez, ajoutes le persil haché.
Préparez la pâte: mélangez la farine avec les oeufs pour obtenir une pâte homogène. Rajoutez de l´eau ou de la farine s´il est nécessaire. Laissez-la reposer à température ambiante pour 10 minutes.
Étalez la pâte sur une épaisseur de 2 mm, répartissez la farce, repliez la pâte et coupez les ravioli avec un couteu. Faites-les cuire dans une grande casserole d´eau bouillante saleé jusqu´ à ce qu´ils soient al dente.
Pour la sauce: faites fondre le beurre, ajoutez 1 c. à soupe de maïzena et la crème fraîche, salez et poivrez. Continuez la cuisson pendant quelques minutes et servez chaud avec les raviolis. Saupodrez de parmesan avant de server…bon appétit!:)

20 коментара:

  1. Domaću testeninu obožavam, mada je ne pripremam često. Odličan način za upotrebu mesca, meni naročito odgovara jer pileĆo obožavam. Sos ti je fantastično uravnotežen, rekla bih, sa ostalim ukusima:) Lana, majstore!

    ОдговориИзбриши
  2. Joj, ovo je naprosto divno. S obzirom da mi se, bez obzira koliko volim, jednostavno ne da provesti previše vremena pripremajući nešto, ovako nešto mogu jedino ostaviti za neka druga vremena s puno vremena. Ma, savršeno si to napravila, svaka čast.

    ОдговориИзбриши
  3. Obožavam domaće raviole, ali potrebno je dosta vremena da ih se napravi pa se rijetko odlučujem na tu avanturu. Tvoji su predivni! :)

    ОдговориИзбриши
  4. fantastična uporaba kuhanog mesa, oduševljena sam! Prekrasno su ti ispali

    ОдговориИзбриши
  5. Baš si me razveselila ovim receptom! Nikad ne znam što s kuhanim pilećim mesom iz juhe. Sad znam :)

    ОдговориИзбриши
  6. Odlicno, ovaj recept ce mi zatrebati, a ja se jos uvijek divim ovim sAvrsenim oblicima!!! divota!

    ОдговориИзбриши
  7. Mmmm, odlično, kompletan obrok u jednom jelu, volim to, i volim ovakve umake, odlično!

    ОдговориИзбриши
  8. Анониман24. јун 2011. 07:33

    Cim je sos od pavlake ,pocnem da se oblizujem.U ovoj kombinaciji sa tvojim raviolama bice posebno ukusno;)

    ОдговориИзбриши
  9. Predivno jelo! Svaka cast na strpljenju da napravis domace raviole... :)

    Pozdrav Lana! :)

    ОдговориИзбриши
  10. Obožavam domaću pastu, vraća me u one bezbrižne dane kada ju je moja mama pravila. Fanatastično si je spremila pa se nadam kada prođu ove vrućine daću se i ja odlučiti na pripremu istih.

    ОдговориИзбриши
  11. Drago mi je da je tvoja piletina "završila" u raviolima, ovo je divan recept :) Jednostavno obožavam takve recepte!

    ОдговориИзбриши
  12. Sve mi se svidja:)
    Jednom sam radila raviole, ali nisam bila zadovoljna rezultatima, sad sam "pozajmila" masinu od mame, ali nikako da se nakanim da ih opet radim. Hvala na ideji!

    ОдговориИзбриши
  13. Dragi moji, ovo nije bila neka velika kolicina testa, pa mi se nije dalo razvlaciti na masini i posle prati delove, hehe...ovo se sve moze cas razvuci na stolu.;))
    Draga Kety, tvoja piletina je bila na danasnjem meniju, pravila sam sa krilcima u onom finom sosu... mmmm, bas nam se dopalo, postavicu slicice cim ih prebacim na komp!;)))
    Pozdrav, dragi moji!;)))

    ОдговориИзбриши
  14. Fantastično jelo,osobno obožavam raditi domaću tjesteninu,i stvarno vjerujem da je preukusan spoj sa finim pilećim nadjevom...šta drugo reći nego savršeno..lijep ti pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  15. obožavam domaću tjesteninu i jako mi se sviđa ova tvoja ideja

    ОдговориИзбриши
  16. Ovo je nešto jako jako fino! Odlična kombinacija piletina i tjestenine. Divan recept! :)

    ОдговориИзбриши
  17. Fantastično draga Lana!! Jako mi se dopada nadjev, nisam probala ništa slično, a nema do domaćih raviola :)

    ОдговориИзбриши
  18. Hvala, drago mi je vam se svidja i mozda ce recept dobrodoci za probu kad nekada ostane visak piletine, pa da se lepo iskoristi na malo drugaciji nacin...puno pozdrava!;)))

    ОдговориИзбриши
  19. Jučer sam kuhala juhu i s veseljem iskoristila piletinu prema tvom receptu. U nadjev sam dodala malo passate, a u umak šampinjone. Za prste polizati.

    ОдговориИзбриши
  20. Bravo za domaće raviole ! Recept je odličan, a napravila si ih baš profesionalno, svi jednaki, lijepi, odlilno punjenje, ... Za uživanje !

    ОдговориИзбриши