уторак, 8. март 2011.

Minjoni sa tresnjicama


Dragi moji, u poslednje vreme sam malo zapostavila pisanje bloga, kao sto ste mozda i primetili, ali pratim sve sto fino napravite i objavite iako ne ostavim svaki put komentar.;)) Za sve moje drage blog prijatelje evo jednog receptica (iz arhive), ali sa prolecnom dekoracijom da bi nam lepo vreme i sunce sto pre stiglo... mogli bismo vec polako i da ispratimo zimu, mislim da nam je vec bilo dosta snega i vejavice.;))

Minjone mozete praviti prema ovom receptu  za crno-bele minjone ili na ovaj nacin:

Sastojci: 250 g mlevenog "Plazma" keksa, 150 g secera u prahu, 150 g maslaca, 1 vanilin secer, 1 jaje, pekmez od jagoda za premazivanje

Glazura: 200 g bele cokolade, 6-7 kasika ulja,  malo kandiranih tresanja za dekoraciju

Priprema:

Izmesati keks, secer u prahu i vanil secer, dodati maslac isecen na listice i jaje. Sjediniti sve sastojke i ako je smesa suvise mekana, dodati jos malo keksa ili mlevenih oraha.

Radnu povrsinu posuti secerom u prahu i razviti koru debljine 0,5 cm. Malom okruglom modlicom izvaditi pogacice i spajati po dve sa malo pekmeza od jagoda. Kolacice rashladiti i preliti glazurom od bele cokolade.

Za glazuru: otopiti na pari ili tihoj vatri belu cokoladu i ulje, mesati stalno da ne bi zagorela jer je bela cokolada vrlo osetljiva. Ako je glazura suvise gusta, dodati jos malo ulja i obrnuto, Preliti kolacice i ostaviti da se glazura stegne.

Za dekoraciju: rastopiti crnu cokoladu i uz pomoc cackalice nacrtati grancice preko bele glazure. Crvene kandirane tresnje iseci na male kockice pa na svaki kolacic staviti po dve kockice da izgledaju kao tresnje. Listic napraviti od zelenih zele bombona ili fondana u boji. Gotove minjone staviti u male papirnate korpice...izvolite, posluzite se!;))

15 коментара:

  1. Predivni su! :)
    Deluju tako nežno i romantično :) ♥

    ОдговориИзбриши
  2. Divno kao i obično:))ja se baš pitam gde si ti aono stiže proleće sa tobom;)

    ОдговориИзбриши
  3. Potpuno me oduševila ova tvoja dekoracija. Neuobičajeno i daleko lepše od standardne dekoracije za minjone s fondanom i bojom za hranu. Svaka čast!

    ОдговориИзбриши
  4. Prelepi su minjoncici, i takodje sam kao maxivida odusevljena ovom klasicnom dekoracijom od zele bonbona i suvih tresnjica.
    :-****

    ОдговориИзбриши
  5. Divni minjoni, baš su nježni, proljetni...., jako mi se sviđaju !

    ОдговориИзбриши
  6. Mnogo lepo izgledaju! Koju belu cokoladu koristis, ja ne videh jos ni jednu da je ovako bela, obicno su malo zusckaste. Mislila sam da je fondan, kad sam videla sliku, kad ono - bela cokolada!
    Dekoracija preslatka!

    ОдговориИзбриши
  7. Koja bela cokolada u Srbiji je najbolja za glazuru?

    ОдговориИзбриши
  8. Do sada se najbolje pokazala bela cokolada Kony koju pakuje "Kony trade" iz Zitoradja, omot je vecinom proziran a sa strane je crvena bordura. Mozete probati da nabavite i belu cokoladu Gracija ("Cokolend", Paracin), pakovanje je prozirno-svetlo plavo, ali mi je ipak ova prva za nijansu bolja i fino se rastopi.:)
    Kad otapate cokoladu za belu glazuru, izlomite je prvo na manje kockice i dodajte 3-4 kasike ulja, a zatim sve polako zagrevajte na tihoj temperaturi ili iznad pare. Potrebno je neprestano mesati da se ne bi napravile grudvice ili da ne izgori posto se to cesto desava sa belom cokoladom. Mozete slobodno dodati jos malo ulja ako je glazura suvise gusta.:)

    ОдговориИзбриши
  9. Hello there! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok. I'm absolutely enjoying your blog and look
    forward to new posts.

    my web site: paydayloanspup.co.uk

    ОдговориИзбриши