Ne, ovo nije slatkis na slici, iako bi komotno mogao tako da prodje sve dok se ne procitaju sastojci ili ne presece.:) Mozda ce Vam ovaj receptic dobro doci za nastupajuce uskrsnje praznike, vrlo je lagano za pripremu i bice pravi ukras na Vasoj praznicnoj trpezi.
Sastojci: 6 dl jogurta, 3 kesice zelatina u prahu (30 g), 150 g majoneza, 100 g praske sunke, 100 g kuvane sargarepe, 2-3 kisela krastavcica, kuvana jaja
Priprema:
Rastopite zelatin u zagrejanom jogurtu (ne treba puno zagrevati, dovoljno je da bude mlako i da se zelatin rastopi). Dodati majonez i sve ostale sastojke (sunku, sargarepu i krstavcice) koje smo prethodno iseckali na sitne kockice.
U kalupe za puding sipati malo smese i sacekati da stegne taj prvo sloj. Staviti po jedno celo kuvano jaje i sipati preostalu smesu do vrha kalupa. Ostaviti par sati u frizideru da se sve lepo ohladi i stegne
Napomena: evo jos par ideja kako se moze posluziti ovo predjelo: moze se sipati u trouglasti ili rebrasti kalup oblozen folijom, pa naizmenicno redjati slojeve zelatina i iseckanog povrca.
U tom slucaju, razmuticemo samo jogurt i majonez, a sunku i povrce dodavati naizmenicno po slojevima. Znaci red smese sa zelatinom, sacekati da se malo stegne pa posuti recimo sunkom, ponovo sipati smesu sa zelatinom, sacekati i staviti kockice seckane sargarepe itd. Kuvana jaja se mogu preseci na pola i tako poredjati kao jedan sloj... pustite masti na volju.:))
Drugi predlog je da se sargarepa skuva u komadu i posle uzduzno iseku zarezi da bi kasnije u preseku izgledala kao cvetic. Postupak redjanja u kalupu je sledeci: sloj smese sa zelatinom, sacekati malo da pocne da se steze, zatim poredjati po sredini kalupa sargarepu (bice dovoljne 2-3 sargarepe) i onda dopuniti smesom u koju smo dodali iseckano povrce.:)
Jako lepo i dekorativno izgleda!
ОдговориИзбришиSAVRŠENO !! PRAVIM OBAVEZNO ZA USKRS!!
ОдговориИзбришиO, bas je simpaticno! A sigurno je i ukusno!
ОдговориИзбришиDivno!Imam sličan recept ali ne bih se setila da ga stavim u kalup ;))Super ideja ,stvarno divno izgleda!
ОдговориИзбришиCestitke za kreativnost, super izgleda...
ОдговориИзбришиOvo je izuzetno kreativno. Bravo! Uskrs dolazi i treba smisliti unapred ovakve recepte, a ne čekati poslednji momenat. Odlično Lana!
ОдговориИзбришиIzgleda odlično! Pohvale na kreativnosti!! :))
ОдговориИзбришиOvo izgleda odlično
ОдговориИзбришиFantastično izgleda, bravo!
ОдговориИзбришиbravo na kreativnosti, zapamtit ću ako mi zatreba ovako nešto
ОдговориИзбришиOvo je savrseno :)
ОдговориИзбришиJao koaj ideja, genijalno!!!
ОдговориИзбришиKrasno izgleda, bas atraktivno, odlicna ideja!
ОдговориИзбришиPrekrasno i jako kreativno! Ovo jelo ukrasava svaku trpezu! Bravo :)
ОдговориИзбришиPredivno je Lana!
ОдговориИзбришиLepo, krasno.... Bravo!
ОдговориИзбришиjako kreativno i veselo! bas za uskrsnji dorucak..onako da se malo promijeni klasika!
ОдговориИзбришиUvijek si puna ideja i kreacija!!!:)
ОдговориИзбришиPredivno mila moja,draga.Ovo sam jela kod tetke prije u N.Sadu i jako je fino.
ОдговориИзбришиTvoja kuhinja je riznica divota! Nemam drugo za dodati! :)
ОдговориИзбришиDragi moji, verujem da je vecini od vas ovaj receptic dobro poznat, ali posto sam blog zamislila kao neku vrstu svog virtuelnog kuvara (da ne preturam vise po papiricima i sveskama kad mi neki recept zatreba;)) htela sam da ga zabelezim ovde i da mogu uvek da ga pronadjem kad mi ponovo zatreba, a mozda ce jos nekome dobro doci...hvala, cure:)))
ОдговориИзбришиOvo je toliko dekorativno i predivno,..cijeli blog je fantazija,čarobno je sve:)
ОдговориИзбришиHvala puno!:)))
ОдговориИзбришиQuedé asombrada con tanto arte ,es preciosa la receta ,ensayaré para que me salga parecida y te cuento como me fue,cariños.
ОдговориИзбришиDivna ideja za Uskršnji stol i tako lijepo napravljeno. Bravo Lana, ovo je umjetnost !
ОдговориИзбришиDivan recept! Isproban i hvala na njemu!
ОдговориИзбришиDrago mi je da je receptic fino posluzio.:) Lep pozdrav!
Избриши