уторак, 30. новембар 2010.

KuVarijacije: Ferrero Rocher

Za ove fine kuglice zaista ne treba puno reci, cokolada i lesnici su uvek savrsena kombincija, a jos ako ne mozete odoleti dobro poznatim Ferrero Rocher kuglicama, svakako isprobajte ovu "home made" varijantu... odusevicete se!;)))

Originalni recept za Domaci Ferrero Rocher nam je napisala Mihaela, a ovog meseca smo ih pravili kao domaci zadatak u okviru nase blogerske igrice kuVarijacije .;))

Sastojci: 100 gr lesnik napolitanki , 150 gr lesnika, 200 gr Nutelle

Glazura: 150 gr cokolade za kuvanje ili mlecne cokolade, 4,5 kasike ulja

Priprema:

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Lesnike rasporediti u pleh pa staviti u rernu na 8-10 minuta. Izvaditi ih, ostaviti da se prohlade, skinuti im opnu, a zatim ih fino iseckati.

Napolitanke grubo izlomiti, dodati seckane lesnike i Nutellu pa sve fino izgnjeciti rukama da se poveze. Uzimati po kasicicu smese i oblikovati malene kuglice (ako vam je smesa premekana ostavite je 15-30 minuta u frizideru pre oblikovanja kuglica). Sloziti ih na tacnu pa ih staviti u frizider na 45 minuta da se dobro stegne i rashlade.

Istopiti cokoladu sa uljem na laganoj vatri pa umakati rashladjene kuglice. Ostaviti glazuru da se stegne a zatim posluziti.

Napomena: u rastopljenu cokoladu koju cete koristiti za glazuru mozete dodati i malo sitno seckanih lesnika, pa ce izgledati kao prave Ferrero Rocher kuglice.;))

41 коментар:

  1. Savršene su ti! :))
    A ona prva slika me je oborila s nogu :)))

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam ih u kupovnoj verziji, a domaću tek moram isprobati. Izgledaju savršeno :)

    ОдговориИзбриши
  3. Tina, hvala ti...idem sad da zavirim u vase kuhinjice, vidim da smo bili vredni ovog puta!;))
    Draga Josipa, svakako ih isprobaj, sasvim su jednostavne za izradu i brzo se naprave!;))
    Hvala cure!;)))

    ОдговориИзбриши
  4. OOOOO,draga Lana izgledaju bozanstveno! da mi je sada bar jedna da probam,mogu samo da zamislim kako su ukusne!

    ОдговориИзбриши
  5. E o tome sam pricala, zaleci se da moje nisu okrugle. Takve treba da budu, kao tvoje.
    Vezbacu sada za praznike....

    :)))

    ОдговориИзбриши
  6. stvarno su predobre ove kuglice. nisam se uključila u ovaj krug, ali morati ćuprobati ovaj recept

    ОдговориИзбриши
  7. Ma ti si pravi majstor! Ja podsvesno znam da im nesto "fali", ali znas kada bih se setila da im stavim u cokoladu za glazuru lesnik - nikada!
    Fenomenalne su.
    A sada mi pada na pamet da se za glazuru iskoristi mlecna cokolada sa seckanim lesnicima ... to cu sledeci put. :))

    ОдговориИзбриши
  8. Draga Lana, tvoje izgledaju originalno u svakom smislu!!! I ja sam razmisljala da ih uvaljam u lesnik pa tek onda utapam u cokoladu, ali mi se svidja i ovo umakanje u glazuru sa lesnicima :)
    Savrsena prezentacija!!!

    ОдговориИзбриши
  9. Divne su... Svi te bre ishvališe, će se uobraziš načisto, lele! Neću te hvalim al ću ti kazujem - što 'jes 'jes, umeš ti da napraviš sve, čoveku pamet da se zavrti (sa sve akcenti)! Majstorski, Lana, majstorski!

    ОдговориИзбриши
  10. Moja Nale, hihihi...e, sto si me sada nasmejala;))) ali probaj stvarno ove bombice, znas kako se lako prave...ma, nema tu nekog velikog posla a jako su fine...ko god da je smislio ovaj receptic, svaka mu cast!;)))

    ОдговориИзбриши
  11. Danas ste sve poludjele s tim kuglicama - samo nekoliko blogova ima nešto drugo! Osjećam se vrlo slatko i zamusano u ovoj blog šetnji. Savršene su ti!

    ОдговориИзбриши
  12. vidim da su svima uspjele, sad mi je tako žao da ih nisam stigla napraviti
    odlične su ti!

    ОдговориИзбриши
  13. Ali znala sam da će tvoje kuglice i tvoja prezentacija biti najbolje! Ceo dan gledam kuglice i sve su različite ali neodoljive, a tvoje su baš, baš onakve kakve treba da budu! Sjajna si!!!

    ОдговориИзбриши
  14. Stvarno su prekrasne :))) sve ste ih taaako lijepo pripremile :)

    ОдговориИзбриши
  15. predivna izvedba, odlična je ideja sa lješnjacima u glazuri , dobila si izgled baš kao u originalu !

    ОдговориИзбриши
  16. Nemam što za dodati osim, ovo je čarolija.

    ОдговориИзбриши
  17. u tvojoj izvedbi je uvijek sve savrseno!!! jedva cekam da ih probam!

    ОдговориИзбриши
  18. Od majstora minijatura, manje si nije ni očekivalo!

    ОдговориИзбриши
  19. Lana za meni si ti apsolutna kraljica minijaturnih kolačića tako da nisam ni sumnjala da ćeš rasturiti ovaj zadatak. Kuglice su ti ispale savršeno. :)

    ОдговориИзбриши
  20. O boze! Mislim da mi je srce ili stalo ili je toliko jako pocelo da lupa da je iskocilo :)
    Predivno izgledaju i rado bih kupovne zamenila ovim :) Svaka cast!

    ОдговориИзбриши
  21. Uopće nisam niti sumnjala da će to ovako kod tebe izgledati!!! Bravo,.. majstorica!

    ОдговориИзбриши
  22. Savršeni su a od tebe nisam manje ni očekivala:)
    Ja ih nisam pravila jer moji jedu namaze i napolitanke bez da ih još ja miješam a meni dobro, moram malo i odmoriti od kuhanja:))

    ОдговориИзбриши
  23. Draga mila moja Lanice,pa ja cu se razboleti od tvojih slika i prezentacije...Ocarana sam,kao i uvjek,svaka cast,majstor si nad majstorima.

    ОдговориИзбриши
  24. I mene je zaintrigirao ovaj recept, a ti si ih tako lepo napravila. Tvoja prepoznatljiva glazura i komadici lesnika su ih ucninili lepsim i od cuvenih originalnih kuglica.
    Pozdrav Lana :))))

    ОдговориИзбриши
  25. Vise volim pravljene nego, nego kupovane a tvoj recept je super...

    ОдговориИзбриши
  26. Dragi moji, moram Vam priznati da nisam ocekivala da ce ove kuglice privuci toliko paznje, i mislim da je ovaj krug igrice bio pun pogodak, obisla sam Vase blogove i svako se zaista potrudio oko ovih kolacica a najlepse od svega je sto smo svi mi uzivali u njihovoj degustaciji!;)))
    Hvala Vam puno na poseti i na svim lepim komentarima...a posebno veeeliko hvala nasoj Mihaeli koja nam je otkrila receptic i nacisto nas zaljubila u ove krckave kuglice!:)))

    ОдговориИзбриши
  27. Predivne su i mora da se isprobaju. Predvne slike i ceo blog.

    ОдговориИзбриши
  28. Lana, pitanje ne vezano za divan ferrero. Kod recepta za kroasane, da li margarin ide isključivo za mazanje rastanjenih jufkica testa ili se onih 250g zamesi u testo, pa se još dodatni margarin maže između listova?

    ОдговориИзбриши
  29. Pozdrav, draga moja... margarin ide samo za premazivanje listova i to je cela kolicina, ovo je nesto poput danskog peciva, nije klasicno lisnato tako da ce ovih 250 g biti sasvim dovoljno...ako se nadje maslac, jos bolje!;)) Najlepse su dok su tople, a ako slucajno ostane koja viska slobodno ih zamrzni...kad se posle ugreju u rerni, bice kao da su tog trenutka ispecene!;)) puno te pozdravljam...

    ОдговориИзбриши
  30. Hvala Lana, po ovom receptu pravi moja mama ali ih deli na 3 gomilice. Ove u sigurno lisnatije. Malo sam se zbunila kad sam videla da piše pomešati sve sastojke, pa pomislila da tu ide i margarin! Ove ptičice na grani su me podsetile na one stare čestitke!

    ОдговориИзбриши
  31. Sigurno su i tako fine, nista to ne smeta ni kao se podeli na vise delova, samo malo vise posla za razvijanje.;))
    A za ovu foto montazu je zasluzan moj drugar Nenno, njega obicno "gnjavim" kad mi tako zapne oko slicica...leptiric koji je prethodno bio u zaglavlju je njegovo autorsko delo!;))

    ОдговориИзбриши
  32. Moj duboki naklon jer sve drugo je već rečeno! Kraljica si kad su minijature u pitanju! :)

    ОдговориИзбриши