среда, 10. новембар 2010.

Fini juneci gulas sa pecurkama

A sada nesto "konkretno" i vrlo ukusno za rucak, necu vam nesto puno pisati o samom jelu ali toplo preporucujem da isprobate... ovo je ujedno i moj drugi predlog za nasu ovomesecnu igricu Ajme, koliko nas je ciji je kreator Monsoon sa bloga Dalmacija Down Under, a nasa domacica ovog meseca je Lusitania koja pise blog Na putovanju...;))

Sastojci: 500 g juneceg mesa (od buta), 100 g pancete, 1 veca glavica crnog luka, 2 sargarepe, kolutic celera, 200 g sampinjona, kesica gotovog dodatka za gulas ("Aleva", "Fant" i sl.), so, biber, listic lovora, seckano persunovo lisce

Priprema:

Na malo ulja proprziti sitno seckane kockice pancete, dodati seckani crni luk, sargarepu i celer (sve iseckano na kolutice) i kratko dinstati. Dodati zatim kockice mesa, proprziti dok ne dobije boju sa svih strana, posoliti i zaciniti po ukusu. Kuvati na laganoj vatri uz povremeno dolivanje vode ili supe oko 40-tak minuta.

U posebnom tiganju na malo ulja proprziti sampinjone iseckane na cetvrtine. Kad je meso vec napola omeksalo, dodati kesicu gotovog dodatka za gulas (ili ako vise volite, mozete samo staviti kasicicu mlevene zacinske paprike i zgusnuti sa malo gustina), sipati jos oko 5 dl vode, dodati pecurke i kuvati sve zajedno oko 30-tak minuta dok meso potpuno ne omeksa.

Kao prilog mozete posluziti skuvane siroke reznace, pire krompir ili rizu, po vasem izboru. Sve je vrlo jednostavno za pripremu i cekam vase utiske kad isprobate... bon appetit!;))

17 коментара:

  1. Kad ti budem došla nekom prilikom u goste, nećeš moći da me se otarasiš ;) :)
    Ovo izgleda divno :)))

    ОдговориИзбриши
  2. ;))) Samo mi javi kad stizes, pa da napravim nesto fino...a zaposlicu i tebe da pomazes, hihih;)))

    ОдговориИзбриши
  3. Uh, baš domaćinski! Vrlo lepo i već mogu da prepoznam ukus:)

    ОдговориИзбриши
  4. Volimo gulaš, radim kao i ti, jedino bez gotovih dodataka, sama stavljam začine, ali znam da je fini kako god da ga se pripremi. Isto tako znam dodati i gljive, pa je još bolji. Dobra, poznata i fina jela!

    ОдговориИзбриши
  5. Često radim gulaš s junetinom i gljivama, a onda volim dodati domaćeg graška i noklice..svi se doslovno davimo u tom jelu..ovaj tvoj izgleda tako nježno i jaaako ukusno!

    ОдговориИзбриши
  6. Jelo kao stvoreno za ovakav tmuran i kišni dan. Draga moja ovo je zbilja vrhunska delicija. :)

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo izgleda predivno, obozavam juneci gulas :)

    ОдговориИзбриши
  8. Bez riječi sam ostala... Ovo je za mene pravi comfort food! savršeno uz tanke rezance :)

    ОдговориИзбриши
  9. ovo je nešto što često bude kod mene na stolu, odlično

    ОдговориИзбриши
  10. gulaš izgleda prefino , tako lijepo , tako ukusno ! Isprobavam ga sigurno, osvaja na prvi pogled !

    ОдговориИзбриши
  11. Un plato realmente apetitoso, que rico y bueno se ve.

    Saludos

    ОдговориИзбриши
  12. Ovo je super!
    Od tetke sam "ukrala" recept za gulas sa vrganjima (ide samo povrce), samo jos da nadjem tu prokletu gljivu u prodavnici ili na pijaci hihihi :)
    Mislim da bi vrganji sa junetinom jos bolje isli od sampinjona.

    ОдговориИзбриши
  13. ;))) Drago mi je da Vam se svidja receptek, mi obicno ne pravimo sa pecurkama, ali mogu Vam reci da nas je ovog puta bas prijatno iznenadila kombinacija...gotov dodatak slobodno mozete izostaviti, to je zapravo mesavina zacina (crni luk u prahu, biber, mlevena parika, malo gustina...)a to sve mozemo i sami dodati.;))
    @ Jose Manuel, thank you for visiting my blog!;))
    @ Draga Taci, kod nas ti nema nista drugo sem spaminjona, a valjda ce jednom nabaviti i nesto drugo!;D

    ОдговориИзбриши