Dragi moji, posto cete naredna dva meseca biti moji gosti na blogu, u okviru nase "spijunske" blogerske igrice koju je osmislila nasa "sefica" Maja, moracu lepo da vas pazim da mi ne ostanete gladni (ipak ne mozemo stalno papati ni kolacice;))... pa izvolite na vruuuce kajzerice, upravo su ispecene, a za prilog cete se vec snaci sami... najlepse su premazane sa malo maslaca i prelivene medom!;))
Sastojci: 700 g mekog brasna, 1,5 kasicica soli, 35 g svezeg kvasca (3/4 paketica), 1 jaje, oko 3 dl mlakog mleka, 1 dl ulja + 1 jaje za premazivanje, susam
Testo podeliti na 8 delova i oblikovati jufkice (loptice), poredjati na podmazan pleh od rerne i ostaviti da odmore jos 30-tak minuta, dok se rerna ne zagreje.
Pre pecenja, premazati kajzerice umucenim jajetom i ostrim nozem zaseci u vidu cveta (kao na slici), po zelji posuti susamom ili kimom. Peci na 190 C oko 25-30 minuta dok lepo ne porumene... bon appetit!;)))
Recept za stampu
Sastojci: 700 g mekog brasna, 1,5 kasicica soli, 35 g svezeg kvasca (3/4 paketica), 1 jaje, oko 3 dl mlakog mleka, 1 dl ulja + 1 jaje za premazivanje, susam
Priprema:
Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka, dodati kasicicu secera i brasna, poklopiti i ostaviti na toplom da ispuni solju.
Od brasna, soli, pripremljenog kvasca, 1 jajeta, o,5 dl ulja i mlakog mleka zamesiti srednje meko testo. Preostalo ulje dodati tek na kraju, jos malo umesiti, pokriti testo i ostaviti da odmara oko 1 h.
Testo podeliti na 8 delova i oblikovati jufkice (loptice), poredjati na podmazan pleh od rerne i ostaviti da odmore jos 30-tak minuta, dok se rerna ne zagreje.
Pre pecenja, premazati kajzerice umucenim jajetom i ostrim nozem zaseci u vidu cveta (kao na slici), po zelji posuti susamom ili kimom. Peci na 190 C oko 25-30 minuta dok lepo ne porumene... bon appetit!;)))
Recept za stampu
'oćeš ti da mi popucamo po šavovima? ;)))
ОдговориИзбришиSrećom Timna nije kraj kompa!
Ali, definitivno ću kad je tvoj blog u pitanju, dopustiti njoj da napravi prvi izbor! :)
I veselim se jako.
Draga mignnone ja sam upravo prelistala tvoje receptiće od do..odluka je za neke već pala..:))..i vidim da imaš puno ukusnih torti,kolača, pita, piletine i dizanog...
ОдговориИзбришиKajzerice u tvom stilu, fenomenalne!
Draga ja ću se poslužiti, hvala :)
ОдговориИзбришиUH šta nam radiš.....
ОдговориИзбришиLana, biće mi izuzetno zadovoljstvo pretražiti tvoj blog i sigurna sam da ću uživati. Ma, za sve nas će ova dva mjeseca biti dva mjeseca izvrsne hrane.
ОдговориИзбришиHvala na čašćivanju ovim tvojim legendarnim kajzericama.
@ Tadeja, jako me veseli da ce Timna imati tu cast da prva prelista receptice...saljem veliki pozdrav za malog asistenta T&T kitchen!;))
ОдговориИзбриши@ Nado, ne sumnjam da ces ti sve napraviti "just perfect"!;))
@ Aleksandra, samo izvoli...pravim vec drugu turu!;))
@ Dilajla...;))))
@ Selma, znam da ces ti vec pronaci nesto fino, ali moram priznati da imam malkice i tremu...ove kajzerice nisam bas dugo radila, i vec sam ih ranije objavila na Coolinarici, ali ne stizem da sve receptice prebacim i ovde...;))
Mi smo već isprobali hleb za dobro jutro i piroške :) sad mogu da počnem da objavljujem postove :)))
ОдговориИзбришиKajzerice su divne, obožavam ih :)
Ti imaš tremu???
ОдговориИзбришиŠto misliš kako je nama? ;))))
Ima tomu podosta da sam isprinatala tvojih sijaset recepata i neke već isprobala. Biće mi zadovoljstvo nastaviti taj posao. Valjda ću imati vremena:)) nešto u zadnje vrijeme slabo stižem išta!
ОдговориИзбришиOvoga bih trena najrađe zamjesila ove kajzerice... ne znam možda i zamijesim:)))
Bellissimi questi panini!!!
ОдговориИзбришиEeee vi ste nešto kuhali po njenim receptićima, al ja sam imala tu čast i da ih probam, i to one koje su izašle iz njene kuhinjice, napravljene njenim zlatnim rukama! :)
ОдговориИзбришиŠta god da istražujem ovdje, nema fulanja! :)))) Pozdravi svog Chef-a i čuvaj nas se. Ima da ti preoremo blog uzduž i poprijeko! :))))) :***********
kajzerice su sjajne, a ja idem prelistati tvoj blogić i printat sve što bih željela isprobati, što ću stići vidjet ćemo ;)
ОдговориИзбриши@ Tina, jedva cekam da stignu fotkice, a kajzerice ti najtoplije preporucujem, vrlo lako se prave!;))
ОдговориИзбриши@ Tadeja, pa naravno da imam...evo, Northie vec hoce da dodje sa traktorom, hihih...;D
@ Snjezo, bez opterecenja, molim te...ma da bude i jedan receptic, bicu presrecna...javi ako budes pravila kajzerice!;))
@ Solema, grazie!;))
@ Natasa, a kad cemo vas ponovo videti ovde, moracu sledeci put da napravim zasedu na autoputu, pa cete morati da svratite na ovu stranu...;)) p.s prenosim pozdrave od tate, morala sam da mu procitam komentar, hihih...;D
@ Nina, vazi...nadam se da ces naci nesto fino po tvom ukusu za probu!;))
Sto su lepo narasle i rumene su...
ОдговориИзбришиMnogi tvoji recepti su odavno usvojeni u mojoj kuhinji a sigurno cu tokom istrage usvojiti jos poneki :) Blog sam izlistala jos pre par dana i pronasla toliko toga da mi treba 4 a ne 2 meseca da sve isprobam :)))
ОдговориИзбришиKajzerice mirisu do Stavangera!!!
Ne znam da li sam ti onako baš rekla do sada, ali su meni svi tvoji recepti predivni. Baš onako pravi domaćinski. Bogami sam sad na pravim mukama. :)
ОдговориИзбришиMmmmmm, izvini što pričam punim ustima, ali posluženje je prekrasno! Hvala!
ОдговориИзбриши@ Surac, hvala!;))
ОдговориИзбриши@ Mihaela, znam da si ti isprobala vec dosta toga, pa ce ti sada biti laksi zadatak...ma, mozes i da odmaras!;)))
@ Gago, hvala ti puno...kod mene zapravo necete naci nesto posebno komplikovane receptice, sve se to napravi relativno brzo i nadam se da ce vam se i ukusi svideti.;))
@ Shacky, ma bez ustrucavanja molim...prijatno!;))
Molto soffici e delicati, complimenti :)
ОдговориИзбришиStefania, grazie tante!;))
ОдговориИзбришиPrelepo, sta reći,jedva čekam ovo slatko istrazivanje...:)
ОдговориИзбришиDraga Vera, ja cu sada morati kod vas u goste po receptice...a tvoja vojvodjanska kuhinja mi je nekako najbliza!;))
ОдговориИзбришиDraga...mene komplikovani recepti i ne privlače nešto posebno. To se valjda vidi i po mom blogu, ja sama prezentujem baš te takve, jednostavne i nekomplikovane. Jedva čekam da krenem, samo da mi prođe drugencu rođendan. :)
ОдговориИзбришиMeni je dovoljno. Vruće kajzerice i malo putera i ja sam "puna"...
ОдговориИзбришиBiće dosta posla jer neću lako moći da se odlučim šta da pripremam... Sve je mLogo dobro:)
http://tinascookings.blogspot.com/2010/11/kajzerice.html
ОдговориИзбришиPrezadovoljni smo! :)
Mekane su i donja korica divno hrska... K'o da ih nisam ja pravila :D
Ali su stvarno divne, hvala na receptu :)
Gago moja, meni se tvoja kuhinjica jako svidja i cesto ti tamo navratim na blog, samo ne stignem da svaki put nesto napisem...ali kuvas za pet plus!;))
ОдговориИзбриши@ Nale, i meni je tako najlepse!;))
@ Tina, videla sam ih malopre kod tebe na blogu...bas si me obradovala!;)))
Predivno...vraca me u djetinjstvo :)
ОдговориИзбришиuz ovako fine kajzerice nije ni potreban dodatak, same za sebe su dovoljne.
ОдговориИзбришиHvala Ti za komentar na fejsu ;)
;)))
ОдговориИзбришиNije fer da samo 'domacice' uzivaju u isprobavanju ovako dobrih recepata. (Moram da se bunim kod admin da se i ne-domacice mogu ukljuciti u igru :)).
ОдговориИзбришиJa cu se potruditi da napravim jedan obrok, od predjela do dezerta, a sta, to ce biti muka izabrati od ovoliko genijalnih stvari,
Pozdrav Zoran
Zorane, hvala na poseti...bice mi drago ako isprobate neki receptic.;)) pozzz
ОдговориИзбришиkajzerice toliko dobro izgledaju da pružam ruku na ekran ne bi li dotakla i izvukla koju :-). Zbilja si nas vrhunski ugostila , ja se već pomalo častim tvojim delicijama i baš se veselim daljnjem isprobavanju tvojih recepata, pa tako i ovih kajzerica :-)
ОдговориИзбришиDraga Branka, nadam se da je sve prijalo i jedva cekam da vidim sta si fino isprobala...puno te pozdravljam!:)))
ОдговориИзбришиMinjoncicu, jako sam se obradovala kada sam te videla u FBIrukavicama :)
ОдговориИзбришиPocela sam polako da sortiram tvoje recepte - problem je sta ne probati ;)
Kajzerice su divne i bice isprobane.
:-*
;))) Vazi, dear...znam da ces ti sve super napraviti, jer otkad si "upala" u dzak sa brasnom pecivo ti ide samo tako od ruke!;)))
ОдговориИзбришиprvi put pišem,ali već nekoliko recepata sam isprobala sa vašeg bloga, i mogu da kažem -bravo majstore,svaka čast. sve je savršeno-recepti do tančina tačni,lijepo i jasno opisani. svaka čast-još jednom. pozdrav i sve najbolje.
ОдговориИзбришиHvala puno na javljanju, ne stignem uvek da na vreme primetim nove komentare ali obradujem se svaki put kad mogu da procitam povratnu informaciju...saljem lepe pozdrave!;)))
ОдговориИзбриши