недеља, 25. април 2010.

Snicle u ogrtacu od oraha


Ideja za nesto drugacije snicle, u finom ogrtacu od seckanih oraha, posluzene uz aromaticni maslac...nadam se da ce Vam se dopasti.;))

Sastojci: 4 telece snicle, so, biber, brasno, 1 jaje, oko 150 g seckanih oraha
 
Priprema:

Meso malo istanjiti, posoliti i pobiberiti sa obe strane, ako volite mozete premazati i tankim slojem senfa. Snicle uvaljati u brasno, zatim u umuceno jaje i na kraju seckane orahe koje smo prethodno blansirali i skinuli braon opnu. Ovaj deo mozete i izostaviti, ali ce orasi imati puno lepsi i blazi ukus se skine ova ljuska, to je ide prilicno brzo i dovoljno ih je samo na par trenutaka spustiti u kipucu vodu. Posluziti uz prilog od dinstane sargarepe i kolutic aromaticnog maslaca. Bon appetit!;)))
 

Aromaticni maslac

Sastojci: 100 g maslaca, 1 limun, zacinsko bilje (persun, mirodjija-kopar, bosiljak)

Priprema:

Umutiti penasto maslac, dodati naribanu koricu limuna i sitno seckano zacinsko bilje, posoliti i pobiberiti po ukusu. Oblikovati valjak, posuti seckanim zelenisom i sve zamotati u alu foliju. Staviti u frizider da se malo rashladi i stegne. Pre serviranja, iseci na kolutove i staviti preko jos toplih snicli....fino ide uz razna pecenja ili ribu.;))

10 коментара:

  1. wow, bas jako kreativna ideja! interesantno, ja inace orahe jedino koristim uz salatu od cikle i kozjeg sira i waldorf salatu, no ovo zaista izgleda vrlo interesantno. osim sto nemam strpljenja da ljustim orahe, probacemo :))
    hvala na receptu!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo zvuči tako savršeno! :)
    Moram isprobati piletinu na ovaj način. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Jako volim piletinu sa orasastim plodovima.
    Ovo bas dobro izgleda.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako fino, podsjeća me na pohovano meso sa sezamom...

    ОдговориИзбриши
  5. Izgleda kao najbolji kolač ovako upakirano u orahe, a kad ono meso, što meni tek čini da zazubice! Odlično, probati ću svakako!

    ОдговориИзбриши
  6. Prekrasno izgledaju i moraju biti vrlo fine. Pravila sam sa mljevenim lješnjacima i sa mljevenim bademima, a zgodno mi je ovo sa sjeckanim orasima i trebala bih probati.

    ОдговориИзбриши
  7. odlično izgleda, šniclama ovaj ogrtač jako dobro stoji :). Vjerujem da je sve vrlo ukusno, a meni se jako sviđa i aromatični maslac. Predivan ručak, super napravljeno, servirano, slike su super !

    ОдговориИзбриши
  8. jako zanimljivo, odusevljena sam i jedva cekam da isprobam, skroz si me zakovala za ekran:))) hvala ti na jos jednoj ulaznici, fenomenalno!!

    ОдговориИзбриши