петак, 16. април 2010.

Cokoladne kocke


Nesto cokoladno, brzo i krckavo....upravo ovakav desert mi je bio potreban za brzo podizanje raspolozenja, jer vec danima ne prestaje da pada kisa i na horizontu se smenjuju samo tmurni i sivi oblaci, jedva da se tu i tamo promoli koji zracak sunca.... garantujem da cete vec posle prvog zalogaja osetiti kako vam se vraca energija i dobro raspolozenje, ovo je ujedno i moja ulaznica za ovomesecni krug blogerske igrice Ajme koliko nas je, koju je osmislila Monsoon, a cija je ovomesecna domacica Jasenka sa temom orasati plodovi i semenke.

Prvo testo: 50 g brasna, 50 g secera, 1 vanilin secer, 75 g omeksalog maslaca, 100 g hrskavih cokoladnih musla (na primer "Car na dar" ili "Coko nesquik")

Drugo testo: 125 g maslaca, 0,75 dl slatke pavlake, 100 g secera, 1 vanilin secer, malo soli, 3 jajeta, 175 g brasna, 1 puna kasika kakaa, 1/2 kesice praska za pecivo, 100 g seckanih oraha

Priprema:

Izmesati brasno, secer i vanilin secer, dodati omeksali maslac i na kraju cokoladne musle. Malo izmrviti rukama i rasporediti testo po dnu cetvrtastog pleha koji je oblozen masnim papirom.

Pripremiti i drugo testo, umutiti mikserom maslac i slatku pavlaku, pa postepeno dodavati secer i jedno po jedno jaje. Izmesati brasno, kakao i prasak za pecivo pa spojiti sa umucenim maslacem. Na kraju dodati seckane orahe, izjednaciti smesu i sve sipati preko prvog testa i poravnati. Peci na 200 C oko 30 minuta. Kad se ohladi iseci na kocke i po zelji preliti cokoladom.;))


Recept je iz aprilskog izdanja "Jelo & pice".

11 коментара:

  1. Mmmm... mogu samo zamisliti kako je ovo dobro! Koji spoj?! Meni djeluje fantastično ... samo neka je krckavo!

    ОдговориИзбриши
  2. Potpuno si u pravu, ove tvoje prelijepe sličice i recept podižu raspoloženje koje je ova beskrajna kiša "razvodnjila":)

    ОдговориИзбриши
  3. Skroz zanimljivo (dva tijesta), probat cu!

    ОдговориИзбриши
  4. i meni je zanimljivo to šro ima dva tijesta. kolač izgleda odlično!

    ОдговориИзбриши
  5. Krasan kolač i vrlo zanimljiv recept. Divno izgleda i fotke su ti vrlo nježne, lijepe i privlačne. :)

    ОдговориИзбриши
  6. sembra davvero veloce e giusto per migliorare l'uomore

    ОдговориИзбриши
  7. meni bi ovo dobro došlo i danas iako je bio predivan sunčani dan :))

    ОдговориИзбриши
  8. Ja bih sad jedno 2-3 komadića, odmah, molim! :)
    Super receptić!

    ОдговориИзбриши
  9. Cini mi se jako fino i zanimljivo na citanje, a na gledanje...divota.

    ОдговориИзбриши
  10. fenomenalno, mislim da slicno nikad nisam probala, spremam na sigurno a tebi hvala na jako slatkoj ulaznici, jako mi se svidja :)

    ОдговориИзбриши