петак, 09. април 2010.

Mozaik rolnice


Ovoga puta za vas kuva jedan pravi gurman, pa je za danasnji specijalitet kuhacu u ruke preuzeo moj tata...moje je bilo samo da napravim par fotkica po fazama rada, isprobam kako je sve uspelo i da li moze da prodje, i naravno otkuckam ovaj recept za Vas.:)))

Sastojci: telece snicle, par listova svezeg spanaca (ili bilo sta drugo zeleno), nekoliko tankih snitica kackavalja (ili bilo kog drugog tvrdog sira), 1-2 sargarepice, veca glavica crnog luka, 1 dl crnog vina, zacini, so, biber, Vegeta
 
Priprema:
Snicle istanjiti, blago posoliti sa obe strane i na svaku staviti po sniticu sira, par listica spanaca (nama su posluzila perca od mladog luka), i sargarapu iseckanu na tanke prutice. Sve zaviti kao rolnicu i zavezati koncem ili ucvrstiti sa par cackalica.

Rolnice kratko zapeci sa svih strana na vrelom ulju, dodati sitno seckani luk i sargarepu iseckanu na kockice, sipati vode koliko je potrebno da se to sve fino dinsta, poklopiti i ostaviti tako na laganoj temperarturi oko 30-tak minuta. Pri kraju kuvanja, dodati casu vina i jos sve dinstati 10-15 minuta. Sad vec mozemo skinuti koncice ili izvaditi cackalice, i servirati uz umak od povrca u kome su se dinstale rolnice....bon appetit!;)))

13 коментара:

  1. Prekrasno! Samo mi je palo na pamet ovo: da mi je sad imati tatu!

    ОдговориИзбриши
  2. Baš si me oduševila sa ovim receptom. Sve mi se svidja od sastojaka, preko izrade pa do izgleda jela!

    ОдговориИзбриши
  3. Uh kako ovo fino izgleda...Svaka čast za tatu!

    ОдговориИзбриши
  4. kako je ovo dobro, izvrsno ! I ja bih sada voljela imati tatu ili da dođe tvoj tata i ovako lijepo ovo opet napravi :). Sve čestitke kuharu kao i tebi na lijepim slikama kojima si nam ovo prezentirala. Sastojci, kako je spremljeno, kako izgleda, ....., sve 5 ! :)

    ОдговориИзбриши
  5. Dosla sam po recept za pikantne snicle sa sampinjonima koje sam htela da spremam za jedne nase leskovcane koji nam za vikend dolaze u goste, kad ono, ceka me jos jedan divan recept :)))
    Hvala ti Lana, sad jos samo da se odlucim sta da napravim. I ovo izgleda odlicno :))))
    Veliki pozdrav tebi i tati :))

    ОдговориИзбриши
  6. Odlično izgleda i svaka čast tvojem tati! receptu sam dala zvjezdicu da ga ne zagubim.

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala,cure...prenecu pozdrave glavnom kuvaru, hihhi...vec mi tu virka iza ramena sta kuckam!;))) draga Branka, moze...samo kazi kad treba da ga posaljem!;)))

    ОдговориИзбриши
  8. Svaka čast za glavnog kuhara. Tata je to prekrasno spremio.

    ОдговориИзбриши
  9. Bravo za tatu! Ne samo da piše i priča zanimljive viceve o "onim divnim stvorenjima", već fantastično i kuha. :)

    ОдговориИзбриши
  10. Cini mi se jako fiiiiin i sjajno izgleda.

    ОдговориИзбриши