уторак, 20. април 2010.

FBI rukavice - u gostima kod Gastro dive

Nasa ovomesecna poseta blogu Gastro diva bila je vrlo prijatan i mogu slobodno reci veoma ukusan zadatak, a sve u okviru igrice FBI rukavice koju je osmislila nasa Maja. :))

Kad sam se pre nekog vremena prikljucila svetu foog blogera, nisam ni mogla zamisliti kako je to zanimljivo biti deo ovakovog gastronomskog miljea... fino drustvo, uvek raspolozeno za druzenje i razmenu malih i velikih kulinarskih tajni, a tek divni recepti, mmmm...verujte da vam inspiracije za kuvanje nece nedostajati posle jedne ovakve posete food blogovima.;))

Iako sam svoj blog, u pocetku, zamislila kao kutak gde bismo uz virtuelnu kaficu mogli da razmenjujemo neke fine i proverene recepte za deserte, ubrzo se uz tu "kaficu" moglo gricnuti i po nesto slano, a kasnije i skuvati kompletan rucak.

Jedan od takvih kompletnih blogova je upravo Gastro divin, jer tu cete naci pregrst lepih ideja pocev od toplih i hladnih predjela, finih juhica, zatim zanimljivih glavnih jela pa sve do ukusnih slatkisa (u ovom odeljku uvek najvise volim da se zadrzim:).

Jos nesto sto mi se posebno dopalo na ovom blogu je ideja nase domacice da deo prostora ustupi svom prijatelju, pa je tako njen gost kuhar Galeus obogatio meni sa jos puno divnih dalmatinskih specijaliteta. Mogu Vam reci da mi je poseta ovom blogu posebno prijala, a evo sta sam pripremila iz bogate gastro ponude:

Juha od brokule prema receptu gosta kuhara Galeusa...izvrsna, kremasta, bas po nasem ukusu, za cistu peticu. Mere su precizno navedene tako da nista ne treba menjati, jedino sto sam dodala je jedan struk poriluka koji se kratko proprzio zajedno sa lukom, i fino upotpunio ukus ove vitaminske juhice.


Kao glavno jelo na nasem meniju se naslo odlicno grcko jelo Pastitisio, nesto poput musake i lazanja u isto vreme...uff, fantasticno i vrlooo ukusno, sa nadevom od mlevenog mesa (tu je jos trebalo dodati i plavi patlidzan, ali kako sada nije sezona on ovoga puta izostao) i gornjim slojem od sira i besamela.

Ali moram nesto priznati domacici, nisam se ipak usudila staviti i cimet kako je navedeno u originalnom receptu, nadam se da mi nece zameriti, nekako nisam mogla zamisliti kako bi to islo uz slano jelo, a nisam bila sigurna ni kako bi moji prihvatili taj dodatak...mogu samo reci da je i ovako bilo odlicno, svi smo se jednoglasno slozili da cemo ovaj delikates uvrstiti na nas stalni meni....zajedno sa juhicom od brokule.;))



Panzerotti mislim da ovde nije potrebno nista objasnjavati, ako ste ljubitelj italijanske kuhinje onda je ovo recept po Vasem ukusu. Odlicno kao toplo predjelo ili cak vecera uz dodatak kecapa, a mislim da ni gosti ne bi imali nista protiv da im posluzite nesto ovako.

Kao nadev mozete staviti sve sto se trenutno zatekne u frizideru, a mi smo ih punili sirom i sunkicom.


I na kraju nesto lagano i ne jako slatko Sorbeto od limuna , desert koji ce Vas osveziti i za tenutak u mislima preneti na letnju terasu ispod suncobrana, sa pogledom na Mediteran...uzivajte!;))

10 коментара:

  1. Odličan izbor i ,naravno, predivne fotografije!

    ОдговориИзбриши
  2. Sve je divno!!
    Probala sam pasticio s cimetom i nisam mogla da jedem,jer je to u mojoj glavi zamisljeno samo u slatkim stvarima,tako da i ja ga izostavljam i svi zadovoljni .

    ОдговориИзбриши
  3. Svaka čast! Ti si to svojski odradila. Odličan izbor, prekrasne sličice!
    Hahahaha... ni ja se ne bih usudila staviti cimet u ovaj pastitisio, mo'š zamisliti da ja to svom Zlatanu serviram:))))

    ОдговориИзбриши
  4. Sviđa mi se sve što si odabrala i odlično izgleda u tvojoj izvedbi.!
    Oko cimeta se i ja slažem! Mislim da ni kod mojih baš ne bi prošlo. Ne smeta kad vuče nešto na slatko, ali cimet ima baš specifičan okus i tek. :)

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično odabrano, pripremljeno, prezentirano ! Baš sam uživala u ovom postu i slikicama. Što se cimeta tiče ja ga stavljam i u slano i u slatko, npr.nikada nisam napravila pire krompir bez da sam dodala cimet :). Ovdje kod tebe mi sve super izgleda a posebno mi je upao u oko ovaj divni sorbeto odlimuna, baš pravo osvježenje !

    ОдговориИзбриши
  6. sve je predivno, ali panzerotti mi izgledaju nekako najprimamljivije... ma i juha od brokule... zapravo sve, ne mogu se odlučiti... fotke su baš nekako lijepe, svjetle, proljetne :)

    ОдговориИзбриши
  7. Da zaista treba odabrati od njenih recepata ali to si vrhunski odabrala i napravila.

    ОдговориИзбриши
  8. Dopada mi se izbor, a tvoja izvedba je kao i uvijek savršena. Prekrasno sve to izgleda.

    ОдговориИзбриши
  9. izbor jela je sjajan, posebno mi se sviđa juha i sorbeto. fotke i prezentacija su također odlične :)

    ОдговориИзбриши