уторак, 16. фебруар 2010.

Pita od povrca


Moram priznati da sam potpuno zaboravila na ovaj receptic koji je bio objavljen u prethodnom specijalnom posnom izdanju casopisa Hrana i vino a kako je vec novi broj u prodaji, ovom prilikom cu prvo staviti recept za ovo brzo, toplo predjelo, koje se u dane posta moze posluziti i kao kompletan rucak uz sezonsku salaticu. :))

Sastojci: 4-5 vecih krompira, 1 crni luk, 1 zuta i 1 crvena paprika, 2 paradajza, 50 g margarina, so, biber, persunov list

Priprema:

Krompir oljustiti i krupno naribati, posoliti i pobiberiti po ukusu, te izmesati sa margarinom (to ce nam biti podloga za pitu). Pripremiti i nadev u medjuvremenu, luk iseci na rebarca, a paprike na kolutice i sve zajedno kratko prodinstati na malo ulja, zaciniti po ukusu.

Plitki pleh za pecenje namazati margarinom i rasporediti u tankom sloju naribani krompir, peci u rerni oko 30 minuta. Izvaditi iz rerne, preko podloge od krompira staviti dinstano povrce, odgore lepo sloziti kolutice paradajza, posuti seckanim persunom i vratiti u rernu da se jos malo zapece. Posluziti toplo.

Moze se staviti i neko drugo povrce po zelji, tikvice, plavi patlidzan i sl.

inspirativni receptic:)

14 коментара:

  1. volim ovakve povrtne pite, s ovom podlogom od krumpira nisam probala ali me jako zainteresirala, svakako ću probati

    ОдговориИзбриши
  2. I mene zanima osnova od krompira, a ovo odozgo ne moze da ne valja :)

    ОдговориИзбриши
  3. Prekrasan i jednostavan recept. Moram apsolutno isprobati. Naročito obožavam ovakva jela ljeti kad ima povrća u izobilju i može se mijenjati po želji.
    Krumpir umjesto tijesta mi zvuči odlično.

    ОдговориИзбриши
  4. Jako,jako lepo izgleda u ovim tmurnim danima bas osvezava.Svidja mis e podloga od krompira nisam do sada radila.

    ОдговориИзбриши
  5. odlično! pogotovo zato što je podloga od krumpita, a ne od prhkog tijesta :)

    ОдговориИзбриши
  6. Fantastično izgleda ova fina pita od povrća bez brašna. Krasno ti je i ispala, ja ako bi i pravila nešto slično to nikako ne bi bilo ovako lijepo.

    ОдговориИзбриши
  7. ovo je super ideja umjesto tijesta staviti naribani krumpir, trebam to svakako zapamtiti

    ОдговориИзбриши
  8. Kako ti to fino složiš i bolestan bi je jeo. Meni je savršeno i čekam ljeto i obilje svježeg i domaćeg povrća za napraviti je!

    ОдговориИзбриши
  9. E, ovo je nešto za mene, obožavam ovakve stvari! Da izgleda maestralno, ne moram reći! :)

    ОдговориИзбриши