субота, 20. фебруар 2010.

Buhtle by MASATERA


Ovog meseca u nasoj blogerskoj igrici FBI rukavice koju je osmislila Maja sa bloga Cooks and Bakes , istrazujemo blog Recepti iz moje biljeznice nase drage food blogerice Snjezane.
Na njenom blogu ima toliko divnih stvari i verujte da ce Vam biti tesko da odaberete sta pre da napravite...imate utisak kao da listate najdrazu svesku sa probranim recepticima, onu u koju upisujete samo one posebne i proverene.:))

Kao ulaznicu za ovomesecni krug, odabrala sam recept za buhtle (originalni receptic), jer vec odavno imam zelju da ih napravim i to upravo po Snjezinom receptu koji je postao pravi hit na Coolinarici.
I napokon danas, dok se najmekse buhtlice hlade na stolu, prenosim Vam fenomenalni receptic u celosti uz preporuku da ih, ukoliko to vec niste, napravite obaveznoooo!

Sastojci: 500 g mekog brasna, ravna kasicica soli, paketic kvasca, 1 dl mlakog mleka, 1 jaje, 2 zumanca, naribana korica 1 limuna, 50 g secera, 1 dl mlake vode; oko 50 g maslaca za premazivanje

Za nadev: omiljeni pekmez, nuttela, cokolada...vec prema zelji:))

Priprema:

Razmutiti kvasac u pola solje mlakog mleka, dodati malo secera i brasna. Od svih navedenih sastojaka i nadoslog kvasca zamesiti srednje meko testo, pokriti i ostaviti da odmara 30-40 minuta.

Razviti koru debljine prsta, iseci na kvadrate i na svaki stavljati po kasicicu fila (pekmeza ili cokolade). Zamotati u lopticu, pazeci da fil ne iscuri, pa svaku zamociti u rastopljeni maslac ili premazati cetkicom svuda okolo.

Redjati u podmazan dublji kalup precnika 26-28 cm (meni je ispalo 16 loptica). Ostaviti da jos malo odmore dok se rerna zagreje. Peci na 200 C oko 30-tak minuta. Gotove buhtlice posuti secerom u prahu i posluziti tople.

Draga Snjezo, hvala na odlicnom recepticu...od sada pravim samo po njemu, a vec je isprintan u nekoliko primeraka i podeljen komsiluku!;)))

11 коментара:

  1. prekrasno si ih napravila! tako dobro izgledaju u ovom lijepom kalupu :) odlično!

    ОдговориИзбриши
  2. Bas su ti lepe. Podsetile su me na brioche sa tim karnericima :))

    ОдговориИзбриши
  3. Drage moje, najtoplije ih preporucujem...tako su lagane za pripremu i zao mi je sto ih do sada nisam ranije pravila!;))) hehe, ali nikad nije kasno...;D

    ОдговориИзбриши
  4. Prekrasno izgledaju i sigurno su odlične. Već ih stoljećima nisam radila, morala bih.

    ОдговориИзбриши
  5. Stvarno izgledaju bozanstveno. I apsolutno se slazem u vezi utiska koji imas kad vidis tudju sliku Masaterinih buhtli na Coolinariki! Identicno se i ja osecam, i stalno obecavam sebi da cu ih jednom napraviti :)

    ОдговориИзбриши
  6. Mammma mia !! Koje krasne slike, totalno sam oduševljena ovim valovitim buhtlama :)
    Veseli me što su ti se svidjele!! Puno ti hvala što si sudjelovala !! Pusa!

    ОдговориИзбриши
  7. ajme, savršene su! i ja sam snimala ovaj recept ali ne znam hoću li ga stići isprobati ovaj put. ali jednom hoću svakako :)

    ОдговориИзбриши
  8. Joj, prekrasne su ti. Mislim da je to jedan od najisprobavanijih recepata sa Coolinarike!

    ОдговориИзбриши
  9. SAVRSENO,BEZ MANE U TVOM STILU...

    ОдговориИзбриши
  10. upravo sam ih napravila divno mirisu jedva cekam da ih probam

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Uzivajte u mekanim buhtlicama i hvala puno na lepim utiscima.:)) Srdacan pozdrav!

      Избриши