четвртак, 19. новембар 2009.

Posni minjoni


POSNI MINJONI


Sastojci: 1 dl ulja, 2 dl kisele vode, naribana korica jednog limuna, 12 kasika secera, 10 kasika mlevenih oraha, 275 g brasna, 1 prasak za pecivo

Fil I: 250 g margarina, 100 g secera, 1 kesica vanilin secera, 100 g posnog keksa, par kapi arome ruma

Fil II: 200 g secera, 1 dl vode, 200 g mlevenih oraha, 100 g cokolade

Priprema:

Izmesati sve sastojke i ispeci koru u velikom plehu od pecnice oblozenom masnim papirom. Peci na 200 C oko 15-20 minuta.
Umutiti penasto margarin, dodati secer i mleveni keks i par kapi arome po zelji, pa namazati preko ispecene korice.
Za drugi fil, skuvati sirup od secera i vode, preliti orahe i dodati cokoladu. Kad se ohladi, premazati preko prvog fila. Seci na manje kocke, preliti glazurom od cokolade i dekorisati grancicom usecerenih ribizli.
Napomena: ako zelite da kolacici budu visoki, ispecite ih u manjem plehu.

6 коментара:

  1. Izgleda neodoljivo sa ribizlama na vrhu. Kod tebe draga Lana uvek nesto prefino.

    ОдговориИзбриши
  2. Draga moja, ti ces mi biti prvi degustator...sad cu da zamahnem i dobacim ovaj kolacic do tebe, moze?;))

    ОдговориИзбриши
  3. Draga Mignone, minjoncici su preslatki! Mozes li da mi navedes tacne dimenzije pleha?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Odgovor prilicno kasni, ali nadam se da ce nekome koristiti... dimenzije pleha su 33x37 cm.:))

      Избриши