уторак, 24. новембар 2009.

Mini cokoladne korpice

 

Ovo je jedan od onih receptica koji ce vas osvojiti na prvi pogled jednostavnoscu pripreme i finim sastojcima, malene korpice od prhkog testa ispunjene cokoladnim kremom, mmmm...verujte mi da cete im tesko odoleti, kao sto ni ja nisam kad sam ih prvi put ugledala na stranicama knjige "What`s cooking - chocolate" autorice Jacqueline Bellefontaine. Pa, zato brzo da vidimo sta nam je sve potrebno:

Sastojci ( za 24 mini korpice): 175 g brasna, 75 g maslaca, 1 kasika secera u prahu, 3 kasike hladne vode
Fil: 100 g punomasnog krem maslaca (ili krem sira), 1 kasika secera u prahu, 50 g cokolade, 1 manje jaje
Dekoracija: 50 g maslaca, 50 g secera u prahu, 50 g cokolade

Priprema:

Maslac iseci na manje kockice i izmesati sa brasnom dok se ne dobiju fine grudvice. Dodati secer i vode koliko je potrebno da se zamesi meko testo, zamotati i staviti na 15 minuta u frizider. Razviti tanko koru, iseci manje krugove i obloziti kalup za mini muffine ili male metalne modlice.

Izmesati krem maslac i secer u prahu, dodati blago umuceno jaje i rastopljenu cokoladu. Izjednaciti smesu i napuniti korpice od testa. Staviti da se peku 15-20 minuta na 180 C. Izvaditi ih kalupa i ostaviti da se potpuno ohlade.



Umutiti penasto maslac i secer, dodati rastopljenu cokoladu, i pomocu sprica sa zvezdastim nastavkom ukrasiti korpice. Mozete ih dekorisati i pufnicom od umucenog slatkog vrhnja i sa par cokoladnih listica.

Napomena: krem maslac je vrsta punomasnog mlecnog namaza (sa 42 % mlecne masti), a sadrzi pavlaku (vrhnje), maslac i mleko u prahu (recimo "Kremsi", mlekara Subotica)...ili upotrebiti neki drugi slican punomasni krem namaz.

8 коментара: