уторак, 17. новембар 2009.

Kokos-zele stanglice



Sastojci: 3 jaja, 3 kasike secera, 2 kasike brasna, 1 kasika kakaa

Zele fil: 2 dl soka od pomorandze, 1-2 kasike secera, 1 kesica zelatina

Krema sa kokosom: 2,5 dl mleka, 1,5 kaska brasna, 5 kasika secera, 1 vanilin secer, 2,5 dl slatke pavlake, 50 g kokosa

Priprema:
Umutiti belanca, dodati secer, zumanca i na kraju brasno i kakao. Ispeci koru u manjem plehu.
Zelatin izmesati sa par kasika hladne vode. Zagrejati sok, dodati zelatin i mesati dok se ne otopi. Kad se zelatin rashladi i pocne da se steze sipati preko ohladjene kore. Staviti u frizider da se potpuno stegne.


Izmesati brasno i secer sa malo hladnog mleka, a preostalo mleko zagrejati da provri pa skuvati kremu. Kad se ohladi dodati umucenu slatku pavlaku i kokos. Premazati preko ohladjenog zelea i sve preliti cokoladnom glazurom. Kad se stegne seci na stanglice.

6 коментара:

  1. Uh mogu da zamislim ovu kombinaciju ukusa. Prefino.
    Hvala ti sto delis svoje recepte sa nama :)

    ОдговориИзбриши
  2. Medeno je, baš mi se dopada, skoro da mogu da zamislim okus do tančina...
    Pohvale i samo pohvale;))

    Željka
    www.blogoye.org/zeljkinaradionica

    ОдговориИзбриши
  3. previse je mekan kolac....i nije bas neki ukus kako sam ocekivala.....

    ОдговориИзбриши
  4. molim Vas info da li je zaista premekano i kako se siječe. na slici izgleda bezrijekorno :) hvalaa

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Dijana, odgovor prilicno kasni, ali nadam se da ce pomoci za naredni put... kolacice treba dobro rashladiti pre secenja, a noz na kratko spustiti u toplu vodu i obrisati.:)

      Избриши