уторак, 23. јун 2015.

Palačinke od banana



Lagani letnji receptić kad smo raspoloženi za nešto slatko na brzaka.:) Ovo je verzija američkih palačinki, buckastih i malenih u kojima ćete uživati.:)

Sastojci: 220 g brašna, 1 kašika šećera, 1/2 kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, 1 zrela banana, 2 jaja, 2 dl mleka + med ze prelivanje, cimet, maslac za prženje

Priprema:

Izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i dodajte mrvicu soli. U posebnoj posudi izgnječite jednu zrelu bananu u fini pire. Dodajte jaja i sve blago umutite viljuškom. Zatim sipajte mleko i spojite sa brašnom da dobijete glatku smesu bez grudvica. 

Otopite malo maslaca u tiganju. Manjom kutlačom ili kašikom zahvatajte smesu i spuštajte na zagrejani tiganj. Pecite kratko sa jedne i druge strane sve dok ivice blago ne zarumene. Gotove palačinke izvadite na tanjir i poređajte jednu preko druge. Po želji prelijte medom i pospite cimetom, poslužite uz seckano sveže voće. Prijatno!:)

Pogledajte još jedan sjajan recept za "buckaste" palačinke u zdravijoj verziji kod naše drage Milice i nežnu, klasičnu verziju kod naše drage Tanje.:)


Još nekoliko omiljenih receptića sa bananama potražite u aktuelnom broju magazina MEZZE.:)


10 коментара:

  1. A kakve su unutra? Da li se lepo peku ili ostanu "vlazne" zbog banana? Ako mirisu na bananima onda lepo servirati sa cokoladnim sirupom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Veoma su mekane, poput malenih oblacica, imaju neznu aromu banane... mislim da bi se odlicno uklopile sa cokoladnim sirupom, mmmm.:)))

      Избриши
  2. Анониман23. јун 2015. 22:35

    Predivno izgledaju, Lana! Videla sa Milicine palacinke i odusevila sam se. Neki dan sam prvi put pravila integralne palacinke, po meni mnogo bolje od klasicnih. Nisam htela da pravim na americki nacin, ipak je crepe mnogo bolji. Ove sa bananom su sigurno druga prica.

    ОдговориИзбриши
  3. Izgledaju veoma sočne i ukusne, njami ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Odlican recept; banane imaju divan miris kada se peku.

    ОдговориИзбриши
  5. Prekrasne! Imam nekoliko verzija američkih palačinki na blogu i baš sam jutros razmišljala o njima kako ću ih uskoro pripremiti za doručak.

    ОдговориИзбриши
  6. Obožavam ovaj tip palačinkica, skroz brzinske i nekako idu sa svim što ti padne na pamet. :) Mislim da si napravila propust u receptu (dva puta navodiš jaja), pa da javim. :)
    Hvala što si pomenula i moju verziju! Ti si uvijek <3! :*

    ОдговориИзбриши
  7. Ovu verziju sa bananama moram isprobati.Bas sam jutros spremala americke palačinke po sličnom receptu.

    ОдговориИзбриши
  8. Divno izgledaju! ♥ Volim palačinke, volim banane u kolačima, pa su ove sigurno ukusne! Američke još nisam pravila, al mlada sam , ima vremena ;)))

    ОдговориИзбриши