петак, 12. јун 2015.

Integralna pizza sa lukom


Dragi moji, možda ste primetili da u poslednje vreme pravim nešto duže pauze između recepata. Razlog su ove vrućine zbog kojih ne spremam tako puno u kuhinji već uglavnom pripremam neke jednostavnije i laganije stvari. Biće uskoro nešto i na tu temu na blogu, a dotle jedan brzi receptić za ukusnu pizzu sa lukom.

Recept šaljem kao ulaznicu za blogersku igricu Ajme, koliko nas je našoj dragoj Maji sa bloga Cooks and Bakes koja nam je ovog meseca zadala luk kao temu!:)


Sastojci: 400 g ludog testa (može i bilo koje omiljeno testo za pizzu), 3 veće glavice crnog luka, masline, so, biber, bosiljak ili origano

Priprema:

Napravite ludo testo po ovom receptu i odvojite otprilike jednu četvrtinu testa (ili već koliko vam je potrebno:). Isecite crni luk na pola, a zatim na tanka rebarca. Propržite na malo ulja dok ne postane staklast. Posolite po ukusu i dodajte malo bibera ako volite.:)

Testo rastanjite i prebacite u pleh, preko  njega ravnomerno rasporedite dinstani luk. Tu i tamo ubacite nekoliko maslina po želji i stavite da se peče na 200 C oko 25-30 minuta. Pre služenja pospite listićima svežeg bosiljka ili origana.

Prijatno grickanje!:)


Ako vam se dopalo ludo testo, sledeći put napravite i ovaj ukusni hlepčić sa maslinama i sirom (slika ispod). Testo rastanjite u pravougaonu koru na 1 cm debljine, pospite seckanim maslinama i komadićima feta sira. Sve zavijte u rolatić i prebacite na pleh, krajeve lepo oblikujte da fil ne iscuri.

Neka hlepčić malo odmara dok se rerna zagreje. Pre pečenja premažite mlekom i zasecite ukoso na par mesta. Pecite oko 30-40 minuta na 200 c dok fino ne zarumeni. Voilà!:)


22 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Demi, upravo to... pripremam post sa nekim laganim sezonskim recepticima.:)

      Избриши
    2. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    3. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    4. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    5. Demi, sada se trenutno pada Petrovski post, pa oni koji se toga pridrzavaju uglavnom pripremaju posna jela.:)
      I meni je integralno testo puno ukusnije od obicnog, mislim da bi mi se dopala i ta vasa verzija.:)
      Ludo testo mozes drzati u kesi ili plasticnoj posudi sa poklopcem, samo sto je meni nekako prakticnije zbog mesta da ga cuvam u kesi... ono prilicno naraste i u frizideru, pa kesa/posuda moraju biti veliki.:)

      Избриши
    6. Аутор је уклонио коментар.

      Избриши
    7. :)) Ne brini, nista se ne zalepi i vrlo lako se odvaja.:))

      Избриши
  2. Moja omiljane disciplina - integralno testo i povrće u vidu pice... Bravo, Lanče ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Gago, ovo je bas po tvom ukusu... da saljem brzom postom ili ces da navratis na veceru.:)))

      Избриши
  3. Анониман13. јун 2015. 08:37

    Tvoje ludo testo od integralnog brasna je proslog leta kod mene bilo hit! Ne znam koliko sam foccacia napravila, a sve su planule jos isti dan. Idealno uz rostilj, uz salate, uz meze, uz ovo, uz ono. Samo ih uz kafu nismo jeli. Sir+masline su za mene dobitna kombinacija, pravicu ovaj hlepcic sigurno. A pizzu cu da predlozim mom pizza majstoru!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, draga... e, bas volim sto vam se dopao receptic.:) Meni je on isto zgodan za sve, a mozes puno toga finog napraviti, nadam se da ce vam se svideti i u mediteranskoj verziji.:) Saljem puno poljubaca!

      Избриши
  4. Od skoro sam počela da se "igram" sa integralnim brašnom i jako mi se sviđa i tvoje su ideje odlične, posebno hleb.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko, sigurna sam da ce vam se dopasti i u integralnoj verziji, unapred se radujem tvojim recepticima.:))

      Избриши
  5. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :))) Ovo je neka vege verzija, fil sa lukom postane vrlo sladak i ukusan, a moze se dodati i malo slaninice po zelji, nece nista "pokvariti", hihihi... bice odlicno!:)))

      Избриши
  6. Obožavam integralno brašno, ali pizzu uvijek radim od bijelog brašna. Pod hitno moram to ispraviti!
    U potpunosti te razumijem po pitanju novih recepata, kod mene je poduža pauza, čak razmišljam da proglasim godišnji :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Obavezno isprobaj i integralnu verziju, meni je ona cak i ukusnija od klasicne... a o letnjoj pauzi i ja isto razmisljam, ne da mi se bas kuvati na ovim temperaturama.:))

      Избриши
  7. Meni su integralna peciva fenomenalna i rado koristim crno, spelt, heljdino i slicna brasna. Pizza je po mom ukusu ;)

    ОдговориИзбриши
  8. Volim ludo tijesto koje sam tek odnedavno otkrila i stvarno je neiscrpno. Pizzu uvijek radim od bijelog brašna jer djeca ne vole od integralnog. Razmišljala sam što raditi za ovu igricu i isto sam smislila neku pitu od luka. Vjerujem da je ova pizza ukusna

    ОдговориИзбриши
  9. Ovo je sjajno, ali meni se posebno dopada hlepčić. Tako fino izgleda... :)

    ОдговориИзбриши