уторак, 7. април 2015.

Uskršnje slatke korpice (III deo)


A sada nešto slatko.:) Ovo je treći i poslednji nastavak našeg uskršnjeg menija koji ste prethodnih dana pratili na blogovima Ja u kuhinji, Milin kuvar, Moje grne i Prstohvat soli. Pouzdano znam da su neki receptići već isprobani (nadam se da su bili ukusni:), a ako ste možda još nešto pravili, obavezno nam "šapnite" utiske.:)

Verujem da već svi znate gde možete preuzeti Uskršnji kuvar, e-knjižicu sa izabranim uskršnjim receptima koja je nastala u saradnji sa Doncafe Ljubitelji kafe i portalom Najbolja mama na svetu.

Želela bih posebno da se zahvalim Marini Lazarević, direktoru AdValue Marketinga, koja je bila naš koordinator sve vreme, strpljivo odgovarala na brojna pitanja i verovala u nas.:)

Za uskršnje slatke korpice potrebni su nam sledeći sastojci:


Sastojci: 250 g brašna, 100 g šećera, 1 vanilin šećer, 1 kašičica praška za pecivo, 2 jaja, 2 dl jogurta, 1 dl ulja, naribana korica i sok jedne pomorandže + džem od pomorandže ili kajsija za punjenje

Dekoracija: 150 g maslaca, 150 g šećera u prahu, zelena boja za kolače, cvetići i 

Priprema:

U dubljoj posudi izmešajte brašno, šećer, vanilin šećer i prašak za pecivo. Dodajte jogurt, ulje, jaja, sok i koricu neprskane pomorandže. Sve fino sjedinite mikserom.

U kalup za mafine stavite papirnate korpice (možete korisitit i duple korpice ako nemate kalup) i napunite pripremljenom smesom do 2/3 visine. U sredinu svake korpice stavite po kašičicu džema od pomorandže ili kajsija). Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 25 minuta. Gotove kolačiće izvadite iz kalupa i ostavite ih da se potpuno ohlade.


Dekoracija

Umutite maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i dodajte par kapljica zelene boje za kolače. Sve fino izjednačite i smesu stavite u špric sa posebnim nastavkom za travu (Wilton broj 233). Ukrasite kolačiće i na vrh stavite cvetiće, leptiriće ili bombonice u obliku uskršnjih jaja. 

Možete čak napraviti malog zeku od umešenog ratluka i šećera u prahu (u odnosu 1:1), deo smese obojite ružičastom nijasnom i napravite mu šapice.:)


(sponzorisani post)

19 коментара:

  1. Lanico ja nisam shvatila, kazes u sredini stavimo malmeladu ali gde i kako? Na povsini? Ako je testo kao kolac tecno onda kako u sredini? Mislis da sipamo malo testa onda dzem pa onda ponovo testo? Kako drugacije ako ne mozemo praviti rupicu u koru? A nece ova trava od maslaca da se topi? Jel moramo stalno imati u frizideru? A sta sa kolacem ako je frizideru?? Ajoj komblikovano mi deluje.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Demi, korpice su sasvim jednostavne za pravljenje, napune se smesom do 2/3 i onda se samo spusti jedna kasicica dzema u sredinu (on ce odmah potonuti), a smesa ce se prilikom pecenja ravnomerno rasporediti.:) Dekoracija od maslaca se stavlja tek kada se korpice potpuno ohlade i nece se otopiti (ne mora ce cuvati u frizideru), mada ne smeta ako se kolacici stave na hladno.
      Iskreno, tu dekoraciju retko ko jede, mada je potpuno jestiva, ali izgleda lepo i veselo na kolacicima.:)

      Избриши
  2. Jel to neka vasa tradicija da jedete kolac sa marmeladom za Uskrs ili si to samo negde videla i pravila? Hvala...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Za Uskrs se mogu napraviti bilo koji kolaci po zelji ukucana, nema posebnih pravila.:) Obicno to budu neki svecani kolacici ili torta, a korpicama sa uskrsnjom dekoracijom se najvise obraduju deca (u mom slucaju dve male bratanice:).

      Избриши
    2. Jel imas 2 sina?? Bravo ti! A sto se tice kolac, nece puter na vrh da se topi ako serviram i ostavim u sobnoj temperaturi?

      Избриши
    3. Aaaa to su deca tvog brata?? Opet cestitam! Dobra tetka, pravi kolace!

      Избриши
    4. :))) To su devojcice mog brata od ujaka (mozda ovo zvuci komplikovano:), znaci nije mi rodjeni brat, ali sam njegovim curicama tetka.:)))

      Избриши
    5. p.s. dekoracija se nece otopiti na sobnoj temperaturi, mozda ce samo malo omeksati, ali nece izgubiti formu.:)

      Избриши
    6. Hvala shvatial sam :) Mi imamo samo jednu rec za engl. rec cousin ali shvatila sam. :) :*

      Избриши
    7. :)))) ma, kod nas je to malo komplikovano, nekada moram da razmislim ko se kome sta pada, hihihi...:D

      Избриши
    8. E opet se zbunila nije cousin, anyway, kako si dobra! ☺i sigurno uzivaju sa ovakvim zalogajcicama sto im pravis! Kod nas cousin je ksaderfos, ksaderfi (z) i njihova deca i deca od sestre/brata su nama anipsia. Anipsios,anipsia☺ Nastavi lepim dekoracijama!

      Избриши
  3. Prekrasne su! Pogotovo ova sa zečićem! Sretan Uskrs!

    ОдговориИзбриши
  4. Madeni su ti mafini! Tako veseli i baš praznični!
    I meni je favorit ovaj zeka kome iz mafina viri repić... ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Mislim da je taj zekanic ostao citav, ali mafini su nestali, hihihi... moracu da napravim novu turu.:)))

      Избриши
  5. Fantastične su, ukras na tolu i još jestiv!

    ОдговориИзбриши