понедељак, 24. децембар 2012.

Čokoladne šapice i slatki paketići:)


Dragi moji, da li i vasa kuhinja, ovih dana, izgleda slično kao na slici ?:)) A što tek finooo miriše, možda čak i u komšiluku, ili par blokova dalje ako ste otvorili širom prozore (pazite samo da se ne prehladite:)). Šalim se, verujem da se sigurno prave neki fini keksići i kolačići, pa ako možda još niste ispunili prazničnu listu, evo još jednih brzih keksića, i to čokoladnih, neka se i oni tu nađu.:)))

A svim mojim dragim čitaocima koji večeras slave Badnje veče i sutra Božić, želim sretne praznike i da u miru i radosti proslave sa svojim najmilijima!:))

Psssst, na kraju posta čeka vas jedno slatko iznenađenje!:))
 
 
Sastojci: 150 g brašna, 50 g šećera u prahu, 1 vanilin šećer, 1 kašičica praška za pecivo, 125 g maslaca, 70 g otopljene čokolade, 1 belance, malo naribane korice pomorandže po želji
 
Priprema:
 
Izmešati brašno sa praškom za pecivo, dodati šećer, rastopljeni maslac i čokoladu i na kraju jedno belance. Sve fino izmešati da se smesa izjednači, sipati u poslastičarsku vrećicu sa zvezdastim nastavkom. Na papiru za pečenje kojim smo obložili pleh, istiskivati male štanglice.
 
Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 C oko 10-15 minuta. Pazite da ne izgore suviše jer je zbog boje teško proceniti kad su pečene. Neka se još kratko prohlade u plehu, pa ih zatim prebacite na tanjir.
 
Kolačice možete dodatno ukrasiti tako što ćete ih do polovine uroniti u rastopljenu čokoladu, ali su fine za grickanje i ako ih ostavite bez glazure... prijatno grickanje.:))
 
 

 
Novogodišnji slatki paketići
 
I na kraju jedno malo iznenađenje u duhu nastupajućih praznika koje vam pripremaju magazin Mezze i moja malenkost. Dovoljno je samo da posetite blog stranicu magazina Mezze i ostavite tamo komentar, možda osvojiti jednu od tri korpice sa finim domaćim keksićima (na slici:)).
 
Nagradna igra traje 3 dana, možete se prijaviti do srede 26. 12. 2012. u ponoć, a u četvrtak je izvlačenje kako bi paketići stigli pre do Nove godine. Nažalost, iz tehničkih razloga, paketići će se slati samo na teritoriju Srbije.
 
 
Ali ako budete želeli da napravite ove keksiće, ovde možete pronaći sve recepte, samo klik na link za recept koji vas zanima.:))
 
4. Čokoladne šapice (recept uz današnji post:)
 

17 коментара:

  1. Kako sam se obradovala ovim finim receptima, odstampala sam ih i danas krecem sa izradom. Hvala, slike su sjajne!

    ОдговориИзбриши
  2. Prelepo je sve!Medene figurice pravim od kad si ih prvi put objavila svake godine za praznike.

    ОдговориИзбриши
  3. krasan poklon draga, hvala i na receptu i na lijepim željama :)

    ОдговориИзбриши
  4. Pa ti si kraljica keksića u zadnje vrijeme :))) Divno, divno, hvala na divnim željama, sve najbolje i tebi! :))))

    ОдговориИзбриши
  5. Kakvi predivni keksići. I baš si divan deda Mraz. Blago srećnim dobitnicima :)

    ОдговориИзбриши
  6. Lanice isto vrijedi i za mene,kod mene možeš svratiti i bez keksića,ali zaista su ti krasni.Iako imam puno svojih,ipak bi se malo poslužila i tvojima hihi.Hvala ti na lijepim željama,ljubim te i također svako dobro i tebi!

    ОдговориИзбриши
  7. Meni se uvek od tvojih keksića zavrti u glavi... Sve izgleda tako savršeno!

    ОдговориИзбриши
  8. Mmmmmmm, umakanje čokoladnih šapica u čokoladu - genijalno!!

    ОдговориИзбриши
  9. Gledam...divim se...uživam...maštam... DIVOTA - ZA SVA ČULA...
    Danski keksići,su već postali DOMAĆI, pravili su se već nekoliko puta,i komšiluk je uživao. A osjećam da će i ove šapice biti MOJE... SA NESTRPLJENJEM ČEKAM SVAKI TVOJ RECEPT...
    Puno pozdrava-Vanja.

    ОдговориИзбриши
  10. Kao i uvjek mila cista divota i za gledanje a kamoli za grickanje.
    Oduvjek sam ti se divila,tvoje recepte cuvam i cesto isprobavam.
    Puno te pozdravljam draga Lanic :)

    ОдговориИзбриши
  11. Savrseni su svi keksici :))) Upravo neke prepisujem u svesku ;) Hvala na receptima :) Jojka

    ОдговориИзбриши
  12. Hvala na čestitci draga, predivan tanjur sa sitnim kolačićima.

    ОдговориИзбриши
  13. Dragi moji, ovih dana ne stizem da obidjem blog, ali nadam se da ce recepti fino posluziti i da ce se bar neki naci na praznicnom spisku za probu.:) Saljem vam punoo lepih pozdarava i zelim svako dobro u Novoj godini, da lepo provedete praznike, ako stignem bice jos par receptica do kraja godine.:))

    ОдговориИзбриши
  14. Prekrasni keksići draga Lana ! U mojoj kuhinji ovih dana miriše, ali sigurno ne izgleda ovako lijepo, zbilja si ih majstorski napravila !

    ОдговориИзбриши