Jedno fino jelo koje se moze brzo spremiti, mozda je nekako najukusnije sada leti kada imamo obilje svezeg povrca i sve mozemo odmah koristiti, dovoljno je samo oprati i iseckati. Medjutim, cak i van sezone nije problem napraviti, samo cemo sastojke zameniti smrznutim povrcem. U svakom slucaju, vrlo ukusan predlog kada razmisljate sta da pripremite za rucak... prijatno!:)
Sastojci: 400 g telecih snicli, 1 crvena i 1 zuta paprika, 3-4 paradajza, 2 cesnja belog luka, 1 dl crnog vina, so, biber, seckani persun
Pripema:
Snicle istanjiti tuckom za meso, posoliti i uvaljati u brasno sa svih strana, pa zatim prziti dok ne porumene. Pomeriti na jednu stranu tiganja ili izvaditi na tanjir. Dodati papriku iseckanu na fine kockice i kratko proprziti, zatim dodati seckani beli luk i na kraju paradajz koji smo prethodno oljustili i sitno iseckali.
Sada se mogu vratiti nazad snicle, sipati crno vino i sve zaciniti po ukusu. Dinstati na tihoj vatri dok vino ne ispari a umak se ne zgusne, na kraju posuti seckanim svezim persunom. Posluziti uz prilog od kuvanog pirinca ili pire krompira po zelji... bon appetit!:))
Baš krsan ručkić, jako volim ljeti crveno na tanjuru, i naravno dobar i lagan komadić mesa.
ОдговориИзбришиOdličan ručak, baš bih ga mogla uskoro pripremiti
ОдговориИзбришиUh, paprike, paradajz i sniclica. Moja omiljena kombinacija. Divno!
ОдговориИзбришиBas je fino, mora se probati!
ОдговориИзбришиUvijek sam voljela ovakav dodatak mesu, jako fino :)
ОдговориИзбришиDobra ideja za ručak, već dugo nisam radila nikakve šnicle.
ОдговориИзбришиOvo mu dođe kao bećarac sa vinom. Uvek sam za lake i brze kombinacije mesa i povrća. Ubiješ 2 muve odjednom.
ОдговориИзбришиSuper ručak, dobro kažeš da uvijek prija ali ljeti je posebno dobro nešto ovako imati na stolu.
ОдговориИзбришиOdlična idejica,krasno će mi poslužiti za jedan fini ručak,,hvala ti:)
ОдговориИзбришиSavršen ručak za mene, mljac...:)
ОдговориИзбришиOvakvi ručkovi su najbolji: lagano, brzo, lako, a nadsve fino. I zdravo.
ОдговориИзбришиOdlično izgleda!
ОдговориИзбриши