петак, 20. јул 2012.

Snicle u finom umaku od povrca


Jedno fino jelo koje se moze brzo spremiti, mozda je nekako najukusnije sada leti kada imamo obilje svezeg povrca i sve mozemo odmah koristiti, dovoljno je samo oprati i iseckati. Medjutim, cak i van sezone nije problem napraviti, samo cemo sastojke zameniti smrznutim povrcem. U svakom slucaju, vrlo ukusan predlog kada razmisljate sta da pripremite za rucak... prijatno!:)

Sastojci: 400 g telecih snicli, 1 crvena i 1 zuta paprika, 3-4 paradajza, 2 cesnja belog luka, 1 dl crnog vina, so, biber, seckani persun

Pripema:

Snicle istanjiti tuckom za meso, posoliti i uvaljati u brasno sa svih strana, pa zatim prziti dok ne porumene. Pomeriti na jednu stranu tiganja ili izvaditi na tanjir. Dodati papriku iseckanu na fine kockice i kratko proprziti, zatim dodati seckani beli luk i na kraju paradajz koji smo prethodno oljustili i sitno iseckali.

Sada se mogu vratiti nazad snicle, sipati crno vino i sve zaciniti po ukusu. Dinstati na tihoj vatri dok vino ne ispari a umak se ne zgusne, na kraju posuti seckanim svezim persunom. Posluziti uz prilog od kuvanog pirinca ili pire krompira po zelji... bon appetit!:))


12 коментара:

  1. Baš krsan ručkić, jako volim ljeti crveno na tanjuru, i naravno dobar i lagan komadić mesa.

    ОдговориИзбриши
  2. Odličan ručak, baš bih ga mogla uskoro pripremiti

    ОдговориИзбриши
  3. Uh, paprike, paradajz i sniclica. Moja omiljena kombinacija. Divno!

    ОдговориИзбриши
  4. Uvijek sam voljela ovakav dodatak mesu, jako fino :)

    ОдговориИзбриши
  5. Dobra ideja za ručak, već dugo nisam radila nikakve šnicle.

    ОдговориИзбриши
  6. Ovo mu dođe kao bećarac sa vinom. Uvek sam za lake i brze kombinacije mesa i povrća. Ubiješ 2 muve odjednom.

    ОдговориИзбриши
  7. Super ručak, dobro kažeš da uvijek prija ali ljeti je posebno dobro nešto ovako imati na stolu.

    ОдговориИзбриши
  8. Odlična idejica,krasno će mi poslužiti za jedan fini ručak,,hvala ti:)

    ОдговориИзбриши
  9. Ovakvi ručkovi su najbolji: lagano, brzo, lako, a nadsve fino. I zdravo.

    ОдговориИзбриши