
Sastojci za 4 osobe: 8 vecih paradajza, 25o g mlevenog mesa, 2 snite starog hleba, oko 1,5 dl mleka, 1 velika glavica crnog luka, 1 cesanj belog luka, 1 jaje, seckano persunovo lisce, so, biber, 1-2 kasike prezle
Priprema:
Svakom paradajzu odrezite vrh i pomocu kasicice pazljivo izdubite sredinu. Posolite i okrenite izdubljene loptice da se ocede, ostavite ih tako oko 10-tak minuta.
Za to vreme, potpite hleb u mleko a crni luk sitno iseckajte i kratko proprzite na malo ulja. Hleb ocedite i pomesajte sa mlevenim mesom, dodajte proprzeni crni luk, malo izdubljene sredine od paradajza, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte sitno seckano persunovo lisce i jedno jaje da se sve lepo poveze.


Ma, šta da kažem a da bude pametno. Predobro je. Želim da probam. Fotografije sve govore - divne su. :)
ОдговориИзбришиOdlična ideja..jako primamljivo izgleda!
ОдговориИзбришиodlični paradajzići, jako fino i lijepo izgleda
ОдговориИзбришиmeni se ovo jako sviđa,savršeno jelo za ljeto. I jako lijepo i efektno izgleda !
ОдговориИзбришиU i ovo mi se jako sviđa, morat ću to isprobati sad kad je sezona rajčica. :)
ОдговориИзбришиSavršeno izgleda, a verujem da je i ukusno!
ОдговориИзбриши