недеља, 18. јул 2010.

Punjeni paradajz na francuski nacin

Vec par dana se resavam da otkuckam neki receptic, ali po ovim vrucinama nikako da to zaista i uradim... a kako dugo ocekivano osvezenje, u nekoj skorijoj buducnosti, nema sanse da stigne do nas, evo jednog predloga za lagani letnji rucak, nadam se da ce vam prijati... bon appetit.;)))


Sastojci za 4 osobe: 8 vecih paradajza, 25o g mlevenog mesa, 2 snite starog hleba, oko 1,5 dl mleka, 1 velika glavica crnog luka, 1 cesanj belog luka, 1 jaje, seckano persunovo lisce, so, biber, 1-2 kasike prezle

Priprema:

Svakom paradajzu odrezite vrh i pomocu kasicice pazljivo izdubite sredinu. Posolite i okrenite izdubljene loptice da se ocede, ostavite ih tako oko 10-tak minuta.

Za to vreme, potpite hleb u mleko a crni luk sitno iseckajte i kratko proprzite na malo ulja. Hleb ocedite i pomesajte sa mlevenim mesom, dodajte proprzeni crni luk, malo izdubljene sredine od paradajza, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju dodajte sitno seckano persunovo lisce i jedno jaje da se sve lepo poveze.

Ovim nadevom napunite izdubljeni paradajz. Vatrostalnu posudu namazite maslacem i poredjajte napunjeni paradajz, po vrhu pospite mrvicama hleba i prelijte sa malo ulja. Pecite oko 30 minuta u rerni, a pred kraj pecenja izvadite, svakom paradajzu vratite poklopcic i zapecite jos 5-10 minuta.

6 коментара:

  1. Ma, šta da kažem a da bude pametno. Predobro je. Želim da probam. Fotografije sve govore - divne su. :)

    ОдговориИзбриши
  2. Odlična ideja..jako primamljivo izgleda!

    ОдговориИзбриши
  3. odlični paradajzići, jako fino i lijepo izgleda

    ОдговориИзбриши
  4. meni se ovo jako sviđa,savršeno jelo za ljeto. I jako lijepo i efektno izgleda !

    ОдговориИзбриши
  5. U i ovo mi se jako sviđa, morat ću to isprobati sad kad je sezona rajčica. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Savršeno izgleda, a verujem da je i ukusno!

    ОдговориИзбриши