Klopica koja će vas osvežiti (na+30) a ujedno i zasititi, uz minimum vremena potrošenog na pripremu.:)
PETAK
- Pašteta od sočiva (doručak)
- Riba pečena u papiru (ručak ili večera)
- Panzanela salata (ručak ili večera)
Priprema:
Sočivo potpiti u hladnu vodu prethodnog dana, najbolje uveče. Sutradan sipati novu vodu i dodati zelen kao za supu (šargarepa, koren peršuna, paštrnak i kolutić celera). Sve kuvati na laganoj temperaturi oko 40-60 minuta da sočivo i povrće fino omekšaju. Ocediti skuvano sočivo (tečnost u kojoj se kuvalo iskoriti za čorbicu) i ostaviti da se prohladi.
Poslužiti kao namaz uz hleb i po želji posuti sitno seckanim ljubičastim ili mladim lukom koji će dati lep kontrast. Tako pripremljenu paštetu možete čuvati u frižideru 3-4 dana.
Možete odabrati bilo koju ribu po želji (pastrmku, skušu, kod nas je bila haringa). Očistite je i blago posolite sa svih strana, a zatim kao nadev stavite par kolutića limuna, malo belog luka i peršuna. Sve prelijte uljem i sa malo belog vina, pa fino "ušuškajte" u papir za pečenje.
Pecite oko 30 minuta, odmotajte paketić i vratite u rernu da se peče jos desetak minuta dok se ne uhvati lepa korica. Poslužite uz krompiriće i sezonsku salatu. Prijatno!:)
Sastojci: 500 g paradajza, 1 ljubičasti luk, 1 manja integralna veknica, so, biber, maslinovo ulje, masline po želji
Priprema:
Hleb isecite na kockice, raširite preko papira za pečenje i poprskajte sa malo ulja. Pecite u rerni na 180 da zarumeni. Za to vreme isecite paradajz na polovine, a ljubičasti luk na fina rebarca ili sitne kockice.
Sve izmešajte u dubljoj činiji, posolite i pobiberite po ukusu, te prelijte sa malo ulja. Na kraju dodajte kockice prepečenog hleba i blago promešajte. Dodajte nekoliko crnih maslina po želji i odmah poslužite. Prijatno!:)
Нема коментара:
Постави коментар