среда, 16. јун 2021.

Mali letnji jelovnik (sreda)

 


Današnji predlozi maaalkice kasne zbog problema sa internetom, ali taman ćete stići da ih napravite za večeru.:) Nastavljamo i dalje sa laganim receptićima i ne zadržavamo se dugo u kuhinji... današnji izbor je sledeći:

          SREDA

  • Valjušci od tikvica (doručak, ručak ili večera)
  • Salata sa pancetom i puuno vitamina (ručak ili večera)
  • Čorbica sa limunom (ručak ili večera)

Valjušci sa tikvicama (link u naslovu)

Ovo je unapređena verzija omiljenih kroketića sa tikvicama (pssst, dodali smo malo sira i kockica pancete unutra... ma, totalno smo ih "upropastili":))

Nemojte ni slučajno pokušati da ih napravite, jer šta je jedan (k`o nijedan:), gde su dva (tu su i tri), četvrti je slučajno uskočio u tanjir, peti kaže "vidiii, što sam hrskav"... e, pa vi sada pokušajte da se odbranite!:)) 


Salata sa pancetom

(ili krckava panceta u glavnoj roli... a salata je tu da popuni tanjir:)

Sastojci (za 2 osobe): 1 zelena salata, 200 g zelene boranije, 1 manji brokoli, 5-6 šnita tanko sečene pancete, so,biber, ulje, limunov sok, 1 čen belog luka

Priprema:

Boraniju i cvetiće brokolija skuvati u slanoj vodi dok ne omekšaju. Prebaciti ih u posudu sa hladnom vodom da se ohlade i zadrže lepu boju, pa ih dobro ocediti. 

Skupiti po 3-4 zelene mahune i uvezati ih tankim režnjem isečene pancete. Napraviti još nekoliko paketića na isti način, pa sve kratko propržiti u tiganju na malo ulja.

Zelenu salatu odvojiti na listove i složiti na tanjir. Napraviti dresing od limunovog soka, malo ulja, sitno seckanog luka, bibera i soli. Poprskati preko salate ili servirati posebno, dodati cvetiće brokolija i pripremljene "snopiće". Prijatnoo!:))



Čorbica sa limunom  (recept ćete naći na linku iz naslova:)

Jedna vrlo finaaa čorbica, lagana i osvežavajuća, brza za pripremu.... podjednako prija topla ili mlaka, naročito u letnjim danima, okrepiće vas i osvežiti, isprobajte je svakako... pa javite utiske, jel važi?:)) 

Bon appétit!:)


Нема коментара:

Постави коментар