понедељак, 27. новембар 2017.

Posne breskvice


Divan receptić naše drage Milice74 sa Coolinarike, ove breskvice su bez mleka i jaja, tako da ih možete praviti i u dane posta. Mekane su i prhke, dopašće vam se na prvi zalogaj!:))

Posne breskvice


Sastojci (1 šolja= 2 dl): 1 šolja vode, 2 šolje ulja, 2 šolje šećera, oko 900 g brašna + 4 kašike brašna, 1 kesica praška za pecivo (2 kaf.kašičice)

Fil: mrvice od izdubljenih breskvica, oko 2 dl ruma, 5-6 kašika džema od kajsija ili šljiva

Dekoracija: malo prehrambene boje za kolače (aroma maline i kruške), kristal šećer

Priprema:

Pomešati vodu, ulje, šećer, 4 kašike brašna i prašak za pecivo (najbolje u dubljoj činiji) i ostaviti oko pola sata da odstoji. Zatim dodati preostalo brašno i zamesiti glatko testo. Odvajati po malo testa i oblikovati kuglice. Ređati ih na pleh preko papira za pečenje, ali ostaviti dosta razmaka jer će kolačići narasti tokom pečenja. Peći na 175 C oko 15-20 minuta, pazeći da ostanu svetle boje.

Kad se kolačići prohlade, pažljivo ih izdubiti manjom kašičicom. Mrvice fino usitniti, preliti rumom i dodati džem od kajsija ili šljiva. Sve fino sjediniti. Pripremljenim nadevom puniti izdubljene kolačiće i spajati po dve polovine.

U dve posudice sipati po šoljicu vode i dodati par kapi ekstrakta od maline i kruške. Kolačiće na kratko spustiti u boju, jednu stranu u crvenu boju a drugu u žutu, pa ih odložiti na kuhinjski papir. To uraditi sa 3-4 kolačića, pa zatim ih uvaljati u kristal šećer i ređati na ravan tanjir da se prosuše.

Prijatno grickanje!:))


8 коментара:

  1. Aaaa, jaoj što su lepeeee! Totalno sam se razežila. Posebno što ste mi i ti i Milica vrlo drage. Ljubac. ♥

    ОдговориИзбриши
  2. :)) Draga Nale, hajde na kolacice, nemoj da moram da ih saljem postom, hihihi... :)))

    ОдговориИзбриши
  3. E ja obožavam ovakve stvarcice:))prelepo izgledaju i miris im osecam:))Obavezno cu ih probati! p.s (julka šnite su vec isprobane mmm...savrsene)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Ma, to je zato sto masem lepezom iznad keksica da se miris rasiri, pssst... bas mi je drago sto si isprobala Julisku, hvala ti!:)))* kiss...

      Избриши
  4. Jao, kako su ljupki kolačići :)

    A i kod tebe se rum meri čašom :)

    ОдговориИзбриши