недеља, 19. новембар 2017.

Dunjkini keksići i slatko darivanje:)


Danas imam vrlo posebnu gošću na blogu, jednu mladu mamu koja pravi  prefine domaće slatke i slane keksiće. Svaki keksić je umešen sa puno ljubavi i pažnje, zato su tako ukusni i posebni.:)  
Zadovoljstvo mi je da vam predstavim Mariju Samardžić i njenu malu porodičnu manufakturu - Dunjkini keksići.:) Marija je za vas pripremila i slatko iznenađenje, ali pre nego što saznate o čemu se radi, pročitajte njenu inspirativnu i zanimljivu priču u nastavku.:) 


Sve je zapravo počelo od jednostavne želje da u kući, u svakom trenutku imam nešto baš po MOM ukusu. “Mom” jer bi bilo od meni poznatih sastojaka, “mom” jer bih ih zapravo ja pravila. Ta ideja me je zapravo i dovela do Lane i na neposredan način sa njom i upoznala. Naime, recept za keksiće sam našla na blogu La cuisine créative. Čitajući  recept  sastav mi se  dopao i rešila sam da isprobam. 


Keksići su bilo jako lepi i ukusni. Testo lepo i lako za rad, a ima i mesta  za sitne izmene ukusa - umočiti ih u čokoladu, dodati malo cimeta, posuti seckanim lešnikom ili orahom odgore i kako vam se hoće u trenutku pravljenja…  Može se igrati  i oblicima pa je onda mogućnost kombinacija velika, tako da svako može imati svoj oblik i ukus keksića.

Međutim, kada je prvi pleh “planuo”, sa svakim sledećim ponešto sam menjala i unapređivala. Lanin recept to upravaljo i dozvoljava – da ih umočite u čokoladu, dodate malo cimeta, pospete seckanim lešnikom ili orahom  i prepustite se inspiraciji u trenutku pravljenja…  Ni u oblicima nema ograničenja.

Degustatori su bili moji najmiliji, što porodica što prijatelji, zahvaljujući čijim povratnim informacijama i podršci sam odlučila da odem i korak dalje.

“Keksići” tako postaju Dunjkini keksići (po mojoj ćerki Dunji) i zahvaljujući upornosti i neizmernoj podršci mog brata i snaje, prodala sam i svoja prva pakovanja.


Sada, posle skoro 2 godine, Dunjkini keksići su postal domaći, ručno radjeni slatki ili slani keksići. Za izradu koristim kvalitetne sastojke kao da pravim za svoje dete. Čak i ukus samih keksića se trudim da krojim po ukus svojih vernih degustatora :) 


Dunjkini keksići sada imaju 4 različita ukusa. 

Slani keksići - sa semenkama susama, lana i suncokreta, a belo vino im daje poseban šmek.

Slatki :
*Čokoraspuknutići koji su naišli na veliko odobravanje najmladjih i onih koji vole pun ukus čukolade.

*Keksići  sa brusnicom i crnom čokoladom su osvojili poverenje  onih koji vole malo blaži ukus čokokade i kiselkast ukus brusnice.

*Keksići sa lešnikom i orahom su nekako po mojoj volji. Ni previše slatki ni prejakog ukusa, a opet imaju neki svoj šarm.

Uprkos gotovo dnevnom preispitivanju da se, kao samohrana majka, sa stalnim zaposlenjem, upustim u jedan ovakav poduhvat, Lanin poziv da budem njen gost na blogu i podelim svoje relativno skromno iskustvo, ulilo mi je samopouzdanja i dalo neophodan motiv da istrajem. 


Lanin blog  La cuisine créative rado posećujem. Naišla sam na više recepata što slatkih, što slanih koje rado koristim u svojoj kuhinji. Za nekoga ko nije imao iskustva sa ovom vrstom kulinarskih veština, Lanini recepti su ispisani  jasno, detaljno , potkrepljeni pri tom još kreativnijim slikama.
Hvala puno draga Lana!

Dunjkini keksići će jednog čitaoca koji pošalje zanimljiv komentar obradovati slatkim paketićem svojih keksića (ovo darivanje važi samo za teritoriju Srbije).

Sve vas pozdravljaju DUNJKINI keksići!:) 

Napomena: čitamo se do narednog petka, tako da vaše komentare možete ostavljati ispod ovog posta sve do petka u podne (24.11.), a onda ćemo "zaključati" post i za vikend objaviti srećnog dobitnika.:))


12 коментара:

  1. Kako lep post! Svaka cast na prezentaciji! Sve najlepse!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Bojana, hvala puno na javljanju, veliki pozdrav i Vama od dezurne ekipe!:))

      Избриши
  2. Divno je kako ljubav nalazi svoj put ka sreći i uspehu! Iz jedne lepe ideju u drugu, iz jednog srca u mnoga druga! Vaše darivanje svima nama je čudesno i dragoceno. Hvala za slatke trenutke :)

    ОдговориИзбриши
  3. Evo, tipkam pa brisem tekst-nikako mi ne ide pisanje niti najobicnija recenica !! Ali-zato bi jako dobro islo sedenje na kaucu i grickanje,uzivanje sa ovim divnim Dunjkinim keksicima.Veliki pozdrav!!!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Slazem se potpuno, najlepse je ususkati ispod toplog cebenceta, ali da negde u blizini bude i tanjir sa keksicima i soljicom caja.:))

      Избриши
  4. Zanima me da li radite Guest postove? Imam generalno nov sajt

    http://zdravljeilepota.org

    ako vam se svidja javite se na miletic.nemanja@gmail.com da se dogovorimo.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pozdrav, hvala na javljanju i interesovanju, trenutno nemam previse slobodnog vremena, ali poseticu Vas sajt.:) Svako dobro!

      Избриши
  5. Kakvo lepo predstavljanje! S jedne strane, divan Lanin gest da upozna čitaoce sa finim, domaćim proizvodima koje bi i sama koristila, a s druge strane entuzijazam i mašta mlade majke da ono što voli da priprema za svoje dete podeli i sa drugima! Bravo za obe! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Predivni keksici..kada se neko upusti u nesto sa ljubavlju,to mora uspeti! I sama obozavam da pravim keksice.. i uvek bih izabrala da jedem keksice umesto torte!:)Cokoraspuknutici omiljeni..mmm

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Draga Lana, slazem se sa Vama, a posto sam imala priliku da probam cokoraspuknutice, mogu potvrditi da su prefiniiii...:)))

      Избриши