недеља, 05. фебруар 2017.

Croque Monsieur


Ovog puta nešto brzo, krckavo i ukusno za kasni doručak nedeljom (ili brzi radnim danima:). U ove tople francuske sendviče zaljubićete se na prvi zalogaj i sigurna sam da ste isprobali barem neku sličnu verziju. U nastavku pročitajte kako ih najednostavnije napraviti.:)

Croque Monsieur


Sastojci: 8 kriški integralnog hleba, 200 g praške šunke, 100 g kačkavalja 

Bešamel umak: 2 dl pavlake za kuvanje ili mleka, 1 kašika integralnog  brašna, komadić putera, so, biber

Priprema:

Na malo maslaca kratko propržiti kašiku brašna. Dodati pavlaku za kuvanje i sve fino razmutiti da nema grudvica. Kuvati 2-3 minuta da se umak zgusne. Dodati vrlo malo soli i bibera po ukusu.


Na pleh za pečenje poređati kriške hleba, rasporediti šunku i sir, pa na svaki komad staviti po kašiku bešamel umaka. Pokriti drugom kriškom hleba, staviti još jednu kašiku bešamela odgore i posuti naribanim sirom. Sve kratko zapeći u rerni da se sir rastopi a hleb postane fino hrskav. Poslužiti toplo za doručak.



 Još malo "krckavih"  predloga za dobro jutro i ukusan početak dana (linkovi su ispod slike):


19 коментара:

  1. Genijalna mi je fora sa bešamelom! U pravu he Dubravka gospođu i gospodina ne treba razdvajati :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sef ovo zaobilazi u sirokom luku, njemu pravim samo sa slaninicom.;))

      Избриши
  2. Sutra repriza, izvolite svi na dorucak.:)))***

    ОдговориИзбриши
  3. Bas pre neki dan sam gledala film sa Meril Strip gde ona sprema Croque. I pitala se kako to izgleda,kad eto meni odgovora ☺. Hvala.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Divnoo, taman da se isproba sutra za dorucak, prijatno grickanje!:))

      Избриши
  4. Pitanje:Zašto ne mogu da otvorim recept za Interkontinental tortu.Kako ste stavili na link otvori mi se Proljetna torta.Molim Vas za recept.

    ОдговориИзбриши
  5. Одговори
    1. Draga Slavice, odgovor malo kasni ali drago mi je da ste uspeli na kraju da otvorite, desi se nekada da net preskace pa je moguce da je zato "prebacio" link.:) Sve najbolje i puno Vas pozdravljam!:)

      Избриши