субота, 25. фебруар 2017.

Kobasice u testu


Brzo, ukusno i jednostavno za pripremu - kobasice u testu, pa sve zapečeno u rerni! Mmmm, zvuči dobro!;)))

Sastojci: 150 g brašna, 150 ml mleka, 150 ml kisele pavlake, 2-3 jaja, 1 ravna kašičica soli, 1/2 kašičice praška za pecivo + 200 g kobasica (roštilj, dimljenih ili svežih)

Priprema: 

Umutiti jaja, dodati mleko, kiselu pavlaku, brašno pomešano sa praškom za pecivo i so. Ostaviti na stranu da malo odstoji (smesa bi trebala da bude gusta kao za palačinke). 

Kobasice propržiti na zagrejanom ulju da fino zarumene sa svih strana. Preko njih sipati pripremljenu smesu i staviti u rernu da se peče još 20-tak minuta. Poslužiti toplo kao zimski doručak a može biti i odličan ručak. Bon appétit!:)


Pekarski krompir sa kobasicama

Evo još jednog predloga sa kobasicama (roštiljske su pomalo ljutkaste, ali možete praviti sa bilo kojim kobasicama po želji). Prvo oljuštite par krompira, isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi.
Veći crni luk isecite na rebarca ili kockice i propržite na ulju/masti da postane staklast.

Dodajte oceđeni kuvani krompir i pomešajte ga sa lukom. Možete malo i izgnječiti krompir ako želite. Dodajte kašičicu-dve mlevene začinske paprike i malo soli ako je potrebno. Sve lagano izmešajte, odgore stavite kobasice i pecite u rerni 15-20 minuta. Poslužite toplo, prijatnoo!:)



13 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Lana, ja ću ovaj pekarski krompir sa kobasicama, ali da mi je da nađem malo tih vaših ljutih roštiljskih kobasica...Odličan post a kobasice mnogo volim.

    ОдговориИзбриши
  3. Super recept, malo drugačiji od praseta u jaknici. kako obićno zovemo kobasice u lisnatom testu

    ОдговориИзбриши
  4. Njam :) I kod mene su bile sveže kobaje na meniju pre nekoliko dana :) Pekarski s kobasicama nikad nisam pravila, a takooo dobro izgleda :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Ovo mozda vise pase kad zahladi, ali dobro... verujem da se ukucani nece buniti.:))

      Избриши
  5. Veki, mislim da bi se sef rado slozio sa tobom.:)))

    ОдговориИзбриши