уторак, 14. фебруар 2017.

Ideje za (hrono) doručak


Bez obzira da li se pridržavate pravila hrono ishrane ili ne, uvek je lepo započeti dan ukusnim i hranljivim obrokom. Evo nekoliko predloga za ukusan doručak kojim ćete napuniti baterije i koji će vas držati sitim sve do narednog obroka.;)

Doručak za gurmane 
(pecivo po izboru + slaninica + sveže povrće:)


Ovo je jedan brzinski ali zasitan doručak.:) Napravite recimo mafine od ječmenog, raženog ili spelt brašna (može se kombinovati), dodajte malo praška za pecivo, kašiku-dve ulja, jedno jaje i vode (testo treba da bude gušće nego za palačinke). Dodajte i razne semenke, seckane masline, sušeni pradajz ili drugo povrće po želji, mafini će biti posebno ukusni i fini!

Slaninu isecite na tanke šnite i poređajte na pleh preko papira za pečenje, pa pecite desetak minuta u zagrejanoj  rerni da postane hrskava. Kao prilog možete poslužiti razne namaze (ajvar, meldzano, humus i dr.) i svežu sezonsku salatu, recimo mladi luk, paradajz, rotkvice, zelenu salatu. Prijatno!:)


Viva Italia!:)
(hrskavi zalogajčići, sendviči, bruskete...)


Još jedan doručak koji ćete brzo i lako pripremiti! Ako vam je preostao hleb od prethodnog dana, jednostavno ga isecite na šnite, istostirajte i napraviti ukusne tople sendviče ili bruskete.

Jeste li već pravili pizzu od starog hleba?:) Obavezno isprobajte - isecite hrono helepčiće i poređajte ih na pleh jedan pored drugog, poprskajte sa malo ulja, prelijte domaćim sosom od paradajza a odgore poređajte šunku, povrće, kolutiće mocarele, masline i sl. Sve pospite začinima po želji i uživajte kad se ispeče!:)))


Orijentalni doručak
(inspirisano istočnjačkom kuhinjom:)


Možda nešto zahtevniji jelovnik, ali s obzirom da se sve može pripremiti uveče neće ujutru oduzeti puno vremena dok se zagreje. Ako volite kuhinju Bliskog Istoka, punu divnih boja i ukusa, onda će vam se svakako dopasti ćuftice od leblebija a možete napraviti i ukusan gulaš od leblebija. :)

Pa, moram priznati da i nije tako loš taj hrono doručak!:))))

6 коментара:

  1. Na tvoj blog je stiglo proleće :) Sličica i cvetić su prelepi :)

    E, a ovo što si sakupila "doručak" na jedno mesto je izvrsna ideja :) Prvo, podsetila si nas na recepte koje, možda, nismo ni videli, drugo, izvukla si ih iz zapećka gde su, logično, pali tokom vremena :)

    Recepti su posebna i primamljiva priča :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Evo, spremna za basticu, sto se mene tice prolece moze odmah da pocne.:)) Dok ne stignu novi receptici, malo listam arhivu.:)))

      Избриши
  2. Predivne ideje... tako primamljivo. ♥ Poželela sam da dohvatim ponešto kroz ekran ☺

    ОдговориИзбриши