среда, 23. април 2014.

U gostima kod Branke


Kad dobijete zadatak da u okviru blogerske igrice FBI rukavice, istražite blog kraljice marmelada, naše drage Branke,  Home-made by Bonda već znate da ćete pred sobom imati težak i sladak zadatak u isto vreme.:) Ne samo što je Branka majstorica za fine marmelade, nego svaki put priredi pravo zadovoljstvo našim čulima novim kombinacijama ukusa i mirisa. Svaki njen receptić je pažljivo pripremljen i drugačiji, zapravo mogu već da zamislim sve te slatke teglice kako uredno poređane stoje na kuhinjskim policama.:)

Moj izbor sa Brankinog bloga su bili sledeći recepti i sve vam od srca preporučujem (linkove ćete pronaći iznad svake slike:).

Uskršnja pinca


Krenuću od ovih ukusnih uskršnjih hlepčića koje smo isprobali za vreme praznika. Mekani i mirisni, uživali smo u njima ujutru za doručak uz šoljicu tople bele kafe i finu marmeladu od pomorandži po Brankinom receptu, naravno:).


Uskršnje hlepčiće sam pravila od pola mere i dobila šest mekanih loptica. Na tri sam stavila obruče od papira, a tri su se pekli slobodno i čini mi se da su se hlepčići bez papira nešto bolje ispekli. Volim što su ispali tako fino rumeni i slatkasti, sa lepom aromom pomorandže, limuna i ruma.

Dopao mi se Brankin savet da se kockice šećera izmrve i tako koriste za posipanje umesto krupnog šećera, to ću primeniti i drugi put. Ovi hlepčići su toliko ukusni (podsećaju na milihbrot) i možete ih komotno napraviti za doručak još koji put, nevezano za praznike, tople preporuke za probu.:)


Suve smokve u sirupu od Earl Grey čaja


Ovaj receptić je nešto zaista posebno i ne mogu vam opisati koliko je kuhinja divno mirisala dok se sve kuvalo, jedva čekala da sirup bude gotovo i da isprobamo.:) Kao zamena za Earl Grey čaj odlično je poslužilo par vrećica crnog čaja, dodala sam i malo naribane korice pomorandže, a preostali deo sam isekla na tanke kriškice i pri kraju kuvanja stavila u sirup.

Rezultat je veoma lep i aromatičan kompot a suve smokve su dobile divnu aromu, i planiram da ih iskoristim uskoro za jedan fini receptić.:)



Marmelada od pomorandže i viskija


Omiljena marmelada koja miriše na sunce, more i leto.:) Odavno imam želju da napravim domaću maremeladu od pomorandži, a Brankin blog je pravo mesto za pronađete dobar receptić za nju. Malo je falilo da napravim marmelade od crvenog grejpa, limuna i pomorandže, ali kad sam kod Nataše sa bloga Shacky‘ kitchen videla zlaćanu teglicu sa marmeladom od pomorandže i viskija, izbor je odmah pao na nju.:)

Nešto savršeno za doručak uz domaće lisnato pecivo, uskršnju pincu ili šniticu hleba sa puterom - ako vas zanima receptić, kliknite brzo ovde.:)


Još par predloga šta pripremiti za ukusan doručak na brzaka, preporučujem Brankinu Pitu gužvaru i Pečena jaja na postelji od poriluka, nama se sve jako svidelo.:)



La reine de Sable


Jedna fina čokoladna torta romantičnog imena - Kraljica od Sabe Ovu torticu sam pravila za jednu posebnu priliku kad mi je u gostima bila naša draga Jelena sa bloga A kingdom for a cake. Htela sam napravim nešto drugačije i ukusno, tako da je izbor bao upravo na ovu torticu.:)

Umesto badema sam koristila lešnike i mogu vam reći da sam bila u velikom iskušenju da je probam kad je bila gotova, barem jednu šniticu.:) Torta je punog, bogatog ukusa i obavezno je poslužite uz malo umućene slatke pavlake... uživali smo u ovoj čokoladnoj divoti uz kaficu.:)





Mmmmm, nešto zaista prefinoooledeni limunkasti desert, opisala bih ga kao kombinaciju sladoleda i ukusne penaste kreme. Ima finu gustinu i ne morate ga dugo zamrzavati, zapravo vrlo brzo ga možete poslužiti. 

U tu svrhu odlično su poslužile čokoladne kašičice (kalupići su stigli iz Moje slatke kuhinje i zato draga Nataša, hvala punooo:). Krema od limuna mi se veoma dopala, veoma je lagana i osvežavajuća, tako da je posle nastala i jedna ukusna tortica a recept će biti u nekom narednom postu (vrlo brzo, dok ga ne zaboravim:).


Draga Branka, još jednom veliko hvala na svim divnim receptima koji su obogatili našu kuhinju na najlepši način, definitivno ću ih ponoviti  još puno puta i isprobati neke nove. Ukoliko još niste posetili Brankin blog Home-made by B, onda to svakako brzzzzo učinite!:))

34 коментара:

  1. Kakva predivna parada ukusa i boja, mirise samo zamisljam, a za Kraljicu od Sabe licno garantujem!
    Ocigledno vredni paznje Brankini recepti u tvom savrsenom izvodjenju:))))))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala puno draga moja, moracemo da ponovimo jos koji put, kad budes opet dolazila.:) Puno te ljubim i pozdravljam!:)

      Избриши
  2. Muy interesantes estas recetas...tengo que probarlas ..besos

    ОдговориИзбриши
  3. odličan izbor :D i ja sam pravila gužvaru ... sve preporuke.

    ОдговориИзбриши
  4. ah, draga!!! izvrstan izbor a još kada ti to obradiš i dodaš ona tvoj čarobna zrnca ostaju mi samo uzdasi

    ОдговориИзбриши
  5. Čovek prosto ostaje zgranut kad vidi sve ove tvoje divote! Prosto Lanice, šta da kažem?

    ОдговориИзбриши
  6. Savršen odabir!
    Ova torta grešno dobro izgleda, moram to isprobati.
    E da na novoj sam adresi;
    http://www.thursdaycooking.com.hr/
    Pozdrav
    Petra

    ОдговориИзбриши
  7. Fantastičan izbor,neki od njih su i na mojoj listi, ali nikako da stignem......Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Zorice, jedva cekam da vidim sta si fino odabrala, ne sumnjam da ce sve biti izvrsno.:) kiss

      Избриши
  8. i kod tebe divan izbor, posebice ova prigodna pinca! nisam ju radila ove godine, sad mi nedostaje, mislim da neću čekati skroz do sljedećeg Uskrsa :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :)) Mislim da cemo je i mi ponoviti jos put, zaista je vrlo ukusna i fina.:) kisss

      Избриши
  9. Prelijep post s puno finih jela i slatkih i slanih, odličan izbor si Lana napravila

    ОдговориИзбриши
  10. Uh Lana, ti si baš dobar izbor recepata napravila, pa ovde se ne zna šta je lepše! Marmeladu beležim za isprobavanje prvom prilikom!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Suzy, napravi je sto pre, od ove mere se dobiju dve lepe manje teglice i stvarno je posebna.:)

      Избриши
  11. Svaka cast draga Lana, napravila si odlican izbor recepta. La Reine de Sable mi se posebno dopada, ali ne mogu da otvorim link, otvara se prazna stranica. Kalupe si fenomenalno upotrebila, sladoled u kombinaciji sa cokoladom, mmmmm:) Mogu samo da zamislim:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga Natasa, hvala puno i tebi, kalupici su savrseno posluzili a planiram da uskoro napravim jos nesto sa njima.:) p.s. link za torticu sam ispravila i mislim da je sada ok...bisouus.:)

      Избриши
    2. Hvala Lana, ja sam je trazila pod ovim nazivom na Brankinom blogu, pa je bilo bezuspesno, sada je link ok i nesto mi govori da ce uskoro biti isprobana :) Bisous!

      Избриши
  12. Kod drage Branke stvarno ima dobrih receptića, ali gledajući ove slike dobro sam naparila oči i zato svaka čast na trudu, izgleda sve savršeno :) Lijep pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  13. Lana, kakav izbor, ne znam za sta bi se pre odlucila. Kraljicu od Sabe jako volim, pincu takodje, a poslastice od limuna su mi slaba tacka. Ove smokve u caju cu morati da isprobam, Earl Grey volimo, tako da sam sigurna da ce nam se svideti.
    Sve si divno napravila, Branka ce biti odusevljena. A i ja sam ;)
    Pusa :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ljiljo, sladoled od limuna i smokve u caju ti najtoplije preporucujem, Brankini recptici su stvarno bliski nasoj kuhinji i sigurna sam da ce ti se dopasti.:) ljuuubac...

      Избриши
  14. Savršeno! Ne bi trebalo propustiti ništa od ovih divnih poslastica!
    Uživanje zagarantovano! :)
    Srdačan pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  15. Draga Lana, prije svega jedno neizmjerno veliko hvala na svim lijepim riječima i na svim isprobanim receptima, a kada ovo sve dođe od majstorice kakva si ti tada za mene ima i posebno značenje ! Tvoj izbor recepata mi je odličan, od recepta do recepta , jako mi je drago da su ti se meni omiljene pince svidjele, isto kao i marmelada koju si isprobala, nema veze što nisi napravila onu koju si prvo planirala, drago mi je da je i ova ispunila očekivanja. Kako si se samo sjetila smokava u čaju ? :), njih nisam dugo radila i slažem se da su aromatične, veselim se receptu sa njima kojim ćeš nas počastiti. Pa zatim sladoled, ovaj od limuna je meni jedan od najomiljenijih, a ti si ga tako lijepo prezentirala sa čokoladnim kalupićima, vidim tu i finu sladolednu torticu :) Pita gužvara i jaja sa porilukom jako rado su mi na stolu i drago mi je da su i kod tebe dobro prošli. Torta kraljice od Sabe je baš kraljevska, u tvojoj izvedbi sigurno tako i izgleda (sa linkom je negdje zapelo). Jako si me razveselila i baš sam sretna što ti se svidjelo sve ovo što si isprobala, a tvoje izvedbe me i ovaj put oduševljavaju, sve ovo tako lijepo izgleda, odlično si pripremila i krasno prezentirala ! Još jednom, hvala ti puno draga Lana !

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja, hvala puno tebi na svim divotama koje delis sa nama, stvarno smo uzivali i svi isprobani receptici definitivno ostaju na nasoj trpezi, a vraticu se i jos po neke koje nisam stigla da napravim u ovom krugu (na spisku su mi ostali rozata, fritule i fijaker gulas:)...hvala ti puno na uvek lepim komentarima, puno poljubaca i lepih pozdrava ti leti!:))) p.s. link za torticu sa ispravila, thanks...:)

      Избриши
  16. Divno i bogato Lana, svaka čast! ja sam se ove godine pitala zašto pince radimo samo na Uskrs, odličan je to slatki kruh koji trebalo i češće praviti

    ОдговориИзбриши
  17. Divan izbor i odlične izvedbe, uostalom, kao i uvijek kod tebe :).
    Sve je savršeno, ne znam što bih prije probala :).

    ОдговориИзбриши
  18. Ti si bila baš vredna Lana! :) Izbor je sjajan i skrenula si mi pažnju na neke stvari koje nisam ni primetila. Posebno na ove suve smokve u sirupu. Izgledaju jako primamljivo i mislim da ću ih uskoro probati... :)

    ОдговориИзбриши